Geleceği Yazanlar

Elçimiz Baran Karaboğa Fırat Üniversitesinde Android Eğitimi Gerçekleştirdi

Ben Geleceği Yazanlar Fırat Üniversitesi elçisi Baran. Bu sene Geleceği Yazanlar elçileri olarak çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Geleceği Yazanlar elçilik programının ne kadar keyifli olduğuna değinmeden başlamak istemiyorum. İnsanın girişimci ruhunu a&cced...

Baran KARABOĞA |

10.06.2016

 

Ben Geleceği Yazanlar Fırat Üniversitesi elçisi Baran. Bu sene Geleceği Yazanlar elçileri olarak çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Geleceği Yazanlar elçilik programının ne kadar keyifli olduğuna değinmeden başlamak istemiyorum. İnsanın girişimci ruhunu açığa çıkarmak için çok önemli bir fırsat aslında. Bu süreçte öğrendiklerimiz, bizde hayatımız boyunca kullanabileceğimiz tecrübeler bırakacak hiç şüphesiz. Yaptığınız her çalışmanın sizi bir aşama daha yükselttiğini görebiliyorsunuz. Sadece elçi olduğunuz süreçte yaptıklarınız değil, elçi olma süreci boyunca bile size bir şeyler katıyor olması çok güzel. Çünkü bu fırsata şu an başka yerlerde sahip olmanın gerçekten çok zor olduğuna emin olabilirsiniz!

Geleceği Yazanlar Fırat’ta!

Bu sene Turkcell Geleceği Yazanlar ekibi olarak, Fırat Üniversitesi’nde öğrencilerin eğitim alanındaki istekleri doğrultusunda açıkların nasıl kapatılabileceğiyle ilgili küçük bir anket düzenledik. Birçok öğrenciye uygulanan anket sonrasında, en büyük eksikliğin etkinliklerden ziyade eğitimler olduğu ortak görüşü ortaya çıktı. Aynı zamanda bu tip çalışmaların daha önce yapılmıyor olmasının da Fırat Üniversitesi adına bir eksiklik olduğu görüşü hâkimdi. Bunun akabinde hemen planlarımızı hazırladık ve öncelikle Android eğitimleri düzenlemeye karar verdik. Bu sayede, bu seneki ilk çalışmamızı da yaparak güzel bir başlangıç yapmış olduk.

Fırat Üniversitesi’nde düzenlediğimiz eğitimler konusunda birçok hocamız bizi destekledi. Android konusunda öğrencilerin eksiklerini tamamlamak üzere temel düzeyde Android eğitimlerine hız vermek istedik. Bir web sayfası hazırlayıp kayıtlarımızı çevrimiçi platform üzerinden aldık. Afişlerimizi astık, duyurularımızı yaptık. İlk günden itibaren 150’den fazla katılım başvurusu oldu. Eğitimlere ilginin yoğun olduğunu fark ettik. Planladığımız eğitim 30 kişilikti fakat sayıyı sonradan arttırmaya karar verdik ve katılımcı kapasitesini 40’a çıkardık. Eğitime olan bu ilgi ekip olarak bizi gerçekten çok mutlu etti.

Android eğitimlerine katılan arkadaşlarımızı Geleceği Yazanlar hakkında da bilgilendirdik. Katılımcı arkadaşlarımıza Geleceği Yazanlar olarak neler yaptığımız konusunda bilgiler verdik. Bu kısa bilgilendirmelerden sonra şu an eğitimlerimize Android Studio üzerinden uygulamalı olarak devam etmekteyiz. Eğitim planımıza göre teorik ve uygulamayı beraber götürüyoruz. İlk olarak konuları inceleyip, ardından konu ile alakalı bir uygulama ile alıştırmalar yapıyoruz. Katılımcılar arasında Android konusunda daha önceden bilgi sahibi olan arkadaşlarımız da olduğu için ve diğer katılımcılara yardımcı oldukları için daha verimli bir şekilde ilerliyoruz.  

Fakültemizdeki derslerimizde Java tabanlı algoritma konularını öğreniyoruz ancak yine de Java'da eksik olabileceğimiz konuların üzerinden geçmek ve açıklarımızı kapatmak için eğitimlerimize başlamadan önce Temel Java konusuna da değiniyoruz. Amacımız, eğitime katılan arkadaşlar ile birlikte yeni yeni projeler yürütmek ve öğrendiklerimizi bundan sonraki hayatımızda da verimli bir şekilde kullanabilmek.

.

Eğitimlere düzenli olarak katılan arkadaşlarımıza ve Geleceği Yazanlar üzerinden Android 201 başarı belgesi alan arkadaşlarımıza Android Mutfağından Seçmeler kitabını hediye ettik. Arkadaşlarımızın gelişimini görmek bizim için çok güzel bir duygu. Bu yüzden bu etkinliklerin devamını getirmeyi planlıyoruz :)

Peki ya sonra? Sadece eğitim alanındaki eksikliklerin giderilmesi için mi plan yapıyoruz?

Elçi olarak, çalışmalarım sadece Fırat Üniversitesi ile mi sınırlı? Tabi ki de hayır! Özellikle doğu illerinde yeni teknolojiler ile tanışamamış birçok insan var. Onları bu teknolojiler ile tanıştırmak, çocukların ve gençlerin sadece futbol oynayarak veya bilgisayar oyunları oynayarak büyüdüğü değil, aynı zamanda birer girişimci olarak, belki de birer Maker olarak gelişebilecekleri fırsatları yaratacak sosyal sorumluluk planlarımız da var. Geleceği Yazanlar Ekibi ve diğer elçi arkadaşlarımızla beraber çocukları da geleceği yazmaya davet ediyoruz :) Bu yazımızı okuyan, bu konuda istekli herkesin fikirlerini ve düşüncelerini memnuniyetle dinlemek istiyoruz.

 

Eğitimlerimizden bir kaç kare: Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği PC - LAB1

  

  

  

Bu süreçte bana yardımcı olan arkadaşlarımdan, başta büyük destekleri için Muhammet Ali Arıtürk, Berk Can, Baran Sekin, Enes İlhan Aydın, Mustafa Özgül ve fotoğraflar için Kadir Karataş'a teşekkürlerimi borç bilirim.

Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Erhan AKIN ve değerli hocamız Yrd.Doç.Dr. Ahmet ÇINAR 'a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

 

Turkcell Geleceği Yazanlar Fırat Üniversitesi Elçisi

Baran KARABOĞA

Baran KARABOĞA |

10.06.2016

Yorumlar

emre
02.03.2017 - 07:50

Bu senede olsa iyi olurdu :)

Metin GÖRPÜZ
14.06.2016 - 06:27

Tebrik Ederim. Bü tür eğitimlerin giderek artması ve yayılmasını temenni ederim.