Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Elçileri Belli Oldu

Merhaba Arkadaşlar, Öncelikle Geleceği Yazanlar Elçilerinin seçimi süresi boyunca, bize yoğun ilgi gösteren tüm elçi adaylarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde üniversitelerde yapılan etkinlikler ve 2015 yılı elçileri ile yapılan ça...

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle Geleceği Yazanlar Elçilerinin seçimi süresi boyunca, bize yoğun ilgi gösteren tüm elçi adaylarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde üniversitelerde yapılan etkinlikler ve 2015 yılı elçileri ile yapılan çalışmalar meyvelerini verdi. 143 farklı üniversiteden 900’e yakın başvuru arasından, çevrimiçi mülakata kalıp daha sonra elçi adayı olan 20 kişiyi belirledik. Geçen dönem bu sayımızı 16 kişi olarak belirlemiştik fakat bu dönem daha fazla öğrenciye destek olabilmek adına bu sayıyı yükseltme kararı aldık.

 

Değerlendirme süresince neler oldu?

İlk aşamada 900 civarında olan elçi adayının birçok kriterini analiz ettik ve en iyi 220 elçi adayına kalana kadar elemeler yaptık. Daha sonra adaylarımıza tamamlamaları için 3 adet görev belirledik. Bu görevlerin arasında iOS veya Android ile uygulama geliştirme ödevi de vardı. Verilen görevler adaylarımızı teknik ve sosyal açıdan daha iyi tanımamızı sağladı. Bu süreç açıkcası bizi biraz zorladı ancak adaylarımızın performansı ve özverisi bizleri gururlandırdı. Bu aşamadan sonra bizim için en  zorlu değerlendirme süreci başladı. Adayların profil analizleri yapılarak, teknik anlamda kapasiteleri değerlendirildi ve çevrimiçi mülakatlar yapıldı. Bütün bunların sonucunda 20 kişiden oluşan 2016 yılı Geleceği Yazanlar elçilerini belirledik.

Bu kadar iyi elçi adayları arasında puanlama yaparken, kararsız kaldığımız anlar oldu. Görevlerini başarılı bir şekilde tamamlayan birçok adayımız vardı. Seçim konusunda zorlandığımız bu süreçte, geçen döneme nazaran bu dönem elçi sayısını yüksek tutmak istedik. Seçemediğimiz tüm adayları üçüncü dönem elçi seçimlerinde de tekrar başvurularını görmek istiyoruz. Kendilerine, bize değerli vakitlerini ayırdıkları için çok teşekkür ederiz. Onlara desteğimiz her zaman devam edecek.

 

Bundan sonra neler olacak?

Elçilerimizden kendi bölgelerinde farkındalık yaratmalarını ve üniversiteleriyle bizim aramızda bir bağ kurmalarını bekliyoruz. Bizimle birlikte yaratıcı projeler ve fikirler üretebileceklerinden hiç şüphemiz yok.

Geleceği Yazanlar portalına elçilik programına başvuran tüm öğrenci arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz.
Destek olmak için Geleceği Yazanlar portalında yayınlanması için buradaki adresten blog yazısı gönderebilir, soru & cevap bölümünde sorulara yanıt verebilir, kendi üniversitenizde “Geleceği Yazanlar” platformun daha çok kişi tarafından bilinmesini sağlayabilirsiniz.

Geleceği Yazanlar ekibini büyüttüğümüz için çok mutluyuz. Bizimle bu dönem beraber olacak elçilerimizi tebrik ediyoruz.

 

İşte bu dönem bizimle olacak elçilerimiz.

 

Alpaslan Gökcen Meltem Yılmaz
Arda Kazancı Murat Erkam Yalçın
Baran Karaboğa Nazmi Çıbık
Ekrem Candemir Selçuk Bakırkaya
Erdem Şahin Uslu Serdar Şen
Faruk Güner Serdar Turan
Hasibe Zafer Sinem Aybike Hür
Kurtuluş Ahmet Temel Şafak Eşberk
Mahmut Uğur Taş Yusuf Aras
Mehmet Özcan Yusuf Erdoğan

 

 

 

Yorumlar

Muhammed Beraat Köstekçi
05.04.2016 - 08:17

Kazanan arkadaşlarıma başarılar diliyorum Allah muvaffak eylesin. :)

Tolga
16.04.2016 - 06:13
Kesinlikle :)