Geleceği Yazanlar

Turkcell Müzik Maratonu'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

20 Aralık 2014'te başlayan ve 6 hafta süren Turkcell Müzik Uygulama Geliştirme Maratonu 23 Şubat Pazartesi günü Turkcell Tepebaşı Plaza'da gerçekleştirdiğimiz finalile son buldu. Finalde finalistler 5'er dakikalık sunumlarda projelerini anlattılar. Sunumların dinlenmesinin ardından jüri değerle...

Başak Acar |

25.02.2015

20 Aralık 2014'te başlayan ve 6 hafta süren Turkcell Müzik Uygulama Geliştirme Maratonu 23 Şubat Pazartesi günü Turkcell Tepebaşı Plaza'da gerçekleştirdiğimiz final ile son buldu.

Finalde finalistler 5'er dakikalık sunumlarda projelerini anlattılar. Sunumların dinlenmesinin ardından jüri değerlendirmeleri sonucu kazananlar açıklandı ve ödülleri takdim edildi.

Jürimiz; Turkcell Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Semih İncedayı, Turkcell Müzik ve Eğlence Servislerinden Sorumlu Direktörümüz Berna Şamiloğlu Acar, Turkcell Terminal ve Mobil Uygulamalardan Sorumlu Direktörümüz Anıl Gül, Turkcell Ürün Yönetimi ve Pazarlamasından Sorumlu Direktörümüz Tahsin Akar ve Turkiye'de 48 yıldır müzik ve sanat alanında birçok başarılı yapıma ve projeye imza atmış olan İzzet Öz'den oluşuyordu. Projeleri farklı bakış açılarıyla inceleyen jüri üyelerimiz değerlendirmelerini projenin ve fikrin özgünlüğü, işlevselliği, sosyal ve sektörel etkisi ve sorunsuz çalışması kriterlerine göre yaptı.

Turkcell Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Semih İncedayı'nın açılış konuşmasında katılımcılara buradaki amacımızın sadece ödül vermek değil, tüm katılımcılarla birlikte bir değer yaratmak ve gençlerin içindeki potansiyeli açığa çıkarmasına yardımcı olması mesajını verdi.

 

Ve ödüller...

Finale kalan 15 finalist arasından birincilik ödülü Warbler uygulamasına, ikincilik ödülü The Song Wars uygulamasına ve üçüncülük ödülü Apollo Music Engine uygulamasına verildi. Jüri özel ödülünü ise Rhymo uygulaması aldı. Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilirken jüri özel ödülünü kazanan ekip üyelerine T50 hediye edildi.

Finale kalan tüm ekipler arasında iş ortağı potansiyeli bulunduran ekipler izlemeye alınacak ve en fazla gelişme gösteren ekip Cannes‘da düzenlenen MIDEM Uluslararası Müzik Festivali'ne katılma hakkı elde edecek.

Bizler için dereceye giren ve girmeyen tüm ekipler birbirinden değerli proje ve fikirleriyle finale kadar gelerek oönemli bir başarıya imza attılar. İlerleyen günlerde yarışmada dereceye giren ve girmeyen işbirliği potansiyeli görülen proje ekipleriyle görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek.

Tüm ekiplerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Başak Acar |

25.02.2015

Yorumlar

Kamil Kalkan
26.02.2015 - 01:38

Merhaba, birinci olan uygulamayı inceleme olanağımız var mı?

Başak Acar
27.02.2015 - 10:29

Merhaba Kamil,

Birincilik alan uygulama Twitter’a özel geliştirilen yapay zekâ aracılığıyla herkese açık hesaplarında belirli kelimeleri paylaşan kullanıcılara cevap veriyor. Bu cevap şarkı şeklinde oluyor.  Admin panel üzerinden yapay zekânın vereceği cevaplar ve kime cevap vereceği yönetilebiliyor. Proje sahibi ekibinin de kararı doğrultusunda incelenebilmesi konusunda sizinle iletişime geçelim.