Soru & Cevap

listeden random seçenek yazdırma ...

01.10.2016 - 09:52

Arkadaşlar hepinize merhaba, benim bir sorunum var. Android programlama konusunda henüz yeniyim. Kendim için bir program yapacağım ve bir sorunla karşılaştım ve bu konuda yardımcı olabileceğinizi umuyorum.

10 adımlık bir program yapacağım. Elimde veri olarak Word dosyasında her adımda her seçeneğe karşılık gelen yazılı seçenekler var. Programın şu şekilde çalışmasını istiyorum. İlk adımda 6 tane seçenek var ve bu seçeneklerden biri seçildiğinde herbirisine karşılık 6 farklı seçenek var. Bu şekilde devam ediyor. Yani ilk kategoride 6, ikinci kategoride 36, üçüncü kategoride 216 ......Son kategoride 6^10(6 üzeri 10) tane veri var.  Fakat her adımda ekranda karşıma 6 seçenek arasından random olarak 4 seçenek çıkmasını istiyorum. Bu seçeneklerden herhangi birisine tıklandığında yine karşılığında 6 seçenekten random 4 seçenek çıkacak ve bu şekilde 10. adıma kadar gideceğim.

Örneğin 1.adım da karşıma seçenek olarak "ahmet, mehmet, ali, veli, hasan, hüseyin" seçeneklerinden "ahmet, ali, veli, hasan" çıksın. Burada 6 seçenekten herbirine karşılık gelen 6 farklı cevap yani toplamda 36 cevap var. Yani aliyi seçersem karşıma ali için yazılmış 6 değerden random olarak 4ü çıkacak, veliyi seçersem karşıma veli için yazılmış alinin seçeneklerinden farklı 6 seçenekten random olarak 4ü çıkacak vb. Her adımda karşıma çıkan her seçeneğin 6 karşılığı var ve bu şekilde devam ederek 10.adıma kadar geleceğim.

Biraz ankete benziyor fakat verdiğiniz cevaplara göre karşınıza çıkan seçenekler değişiyor. Yani doğru veya yanlış seçenek yok. Bunu ölçmüyorum. Tek yaptığım seçtiğim seçeneğe karşılık gelen yeni seçeneğe geçiş yapıp, son soruya kadar gelmek. Anlatabildim mi bilemiyorum.

Bunu nasıl yapabileceğim hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.

17 Görüntülenme

1 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user osmanasar933
osmanasar933
14.12.2019 - 05:46

hocam ifler ve intent aracılığı ile bu işlemleri gerçekleştirebilirsin