Soru & Cevap

PHP MVC framework normal PHP den farkı var mı ? ...

02.03.2014 - 03:47

Merhaba arkadaşlar Php de hazır framework yerine kendim bir mvc ile framework oluşturmak istiyorum. Bunu yapınca normal php ile herhangi farklılık olur mu yoksa sadece kodlar daha düzenlimi olur, hazır framework kullanmakta aynı işlevi görür mü ??

Teşekkürler....

261 Görüntülenme

1 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-49950-1547400129.jpg
zafercinar
03.12.2019 - 01:50

Merhaba Hakan,

PHP veya herhangi bir dilde framework yazmak tamamen tercih meselesi ve kullanılan projeye göre değişim göstermektedir. Projeyi tamamen baştan kodlamak ve bu projeye özel özellikler geliştirmek istiyorsan, oturup kendin bir framework yazabilirsin. ( tabi ki buna zamanın varsa :) ) Kullanılan framework ne olursa olsun sonuç dile bağlı olduğu için PHP farklılığı olmayacaktır.

Frameworkler yapmış olduğumuz işleri daha hızlı yapabilmemiz için kolaylıklar sağlamaktadır. Büyük bir proje geliştirdiğinizde kod ve dizaynlar iç içe geçtiğinde projeyi yönetmek zorlaşmaktadır. Bu yüzden MVC( Model View Controller ) Framework'ü kod ve dizayn kısımlarını birbirinden ayırarak bize projeyi daha anlaşılabilir bir yapı sunmaktadır. (MVC Framework'ü sadece kod ve dizayn ayırma işlemi yapmıyor, aynı zamanda routing, düzenli kod, hızlı ve test edilebilir vs. gibi özellikleri de mevcuttur. Detaylı bilgi için google kullanarak araştırabilirsin ;) )

Bilgine,

Bol kodlu günler :)