Soru & Cevap

Bir Arttırma... ...

31.01.2017 - 01:02

Merhaba arkadaşlar...

Eşim de ben de okul öncesi öğretmeniyiz ve Okul öncesi çocuklar için bir program yapmaya çalışıyorum.

Ekte gönderdiğim program üzerinde çalışıyorum. Şu an doğruya şıkka tıkladığında sıradaki rastgele bir soruya geçmeyi yaptım(sanırım) fakat doğruya ya da yanlışa tıkladığında sol üstteki 0 ların artmasını bir türlü yapamadım. Ya 213013103 gibi çok büyük bir sayı çıkıyor ya da ne kadar tıklarsam tıklayım 1 oluyor. Bir kere de hep 11 oldu. Onun haricinde de bolcca hata aldım. TextViev ile Int'i toplayamayız vs diye.

Doğru ve yanlış TextViewlerin başlangıç değerleri 0 (Aslında sayfalar değiştikçe rakamların kaldığı yerden devam etmesi için String dosyasına doğru için dsayi=0 ysayi=o verip TextViewleri de @string/dsayi ile @string/ysayi olarak yapmaya çalıştım ama oonu hiç beceremedim) Textviewlerin idleri dogrusayi ile yanlissayi , doğru şıkkın id'si d1 , yanlış şıkkın idleri y1 ve y2

Kısaca tam olarak özetlemek gerekirse yapmak istediğim şey her bir konuda resimdeki sayfa gibi 40-50 sayfa yaptıktan sonra doğru şıkka basıldıkça random olarak başka bir soru sayfasının gelmesini istiyorum. (buraya kadarını yaptım.) Fakat doğru sayısı ya da yanlış sayısı belli bir sayıya ulaşana kadar (mesela 20) her doğruya ya da yanlışa basılışında birer birer artmasını istiyorum.

2. sorum Normalde bunu her bir sayfaya birer class ve xml dosyası açarak yapacağım. Bunun başka bir yolu var mı? App inventorde buttonları yazıları filan gizleyip göstererek bir sayfada birden fazla soru sorulabiliyordu. Bunda da öyle bir şey yapılabiliyor mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

5 Görüntülenme

2 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user Mytoprak
Mytoprak
02.02.2017 - 12:15

Bu tarz uygulamalar geliştirmek için daha basit amaca uygun özelleştirilmiş programlar var üstelik pek fazla kodlama gerektirmeden yukarda bahsettiğiniz uygulamayı kolaylıkla yapabilrisiniz. İki yıldır bu tarz öğretim materyalleri geliştiren bir ekipte çalışıyorum. Size tavsiyem Story Line, Construct 2 (html5->android-ios), veya Mit App Inventor 2 (android).

picture-27297-1483628845.jpg
yusufborucu
31.01.2017 - 09:23

Merhaba Mustafa Bey,

Arttırma kısmı için yazdığınız kodun düzeltilmesi gerekiyor. Ancak kodları görmeden yardımcı olmak zor. Sorurenkler sınıfında yazdığınız kodların resmini de atarsanız yardımcı olabilirim. Ayrıca her bir soru için ayrı sayfa açmanıza gerek yok. Tek bir sayfa ile hepsini halledebilirsiniz.

Size mail adresimi özel mesaj olarak attım. İsterseniz oradan bana ulaşıp proje dosyasını gönderebilirsiniz. Böylelikle daha iyi inceleme fırsatım olur. Hatta Teamviewer üzerinden de bağlanıp bakabilirim.

Mustafa Erişkin
31.01.2017 - 12:36
Teşekkür ederim Yusuf bey. Dosyayı da gönderebilirim teamviewer deolur.g Sizin için hangisi daha kolay olursa öyle yaparız.