Soru & Cevap

Oyunum Freak Face Yayında! ...

11.05.2016 - 01:06

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 6 aydır yazmakta olduğum oyunumu sonunda yayınladım.

Sorularıma bıkmadan usanmadan cevap veren bir çok arkadaşa teşekkürlerimi sunarım. 

Oyunumun ismi Freak Face, şuan Google Play Store'da.

Oyunla ilgili fikirlerinizi, eleştirilerinizi almak isterim.

2 Görüntülenme

3 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-62423-1460561213.jpg
emre.tsbs
11.05.2016 - 07:18

@gurcanataman teşekkür ederim üstadım. Yardım ettiğin diğer uygulamayıda yetiştirebilirsem bu ay sonunda yayınlamayı düşünüyorum.

@umutonur teşekkür ederim meslektaşım :) Hemen hiç bir sorum yanıtsız kalmadı. Bir kısmı oyun için, bir kısmıda diğer projem içindi. Tavsiyeleri not aldım, bir kısmı benimde karşılaştığım ve çözmeye çalıştığım durumlar.

- Splash ekranı full screen yapıp geçiş efekti vermekti ilk niyetim fakat oyunu bir oyun motoru yada oyun kütüphanesi kullanmadan yaptım. Yani android studionun afacanlıklarından faydalanarak tamamen activity mantığı ile :) Splash ekranda thread kullandığımdan dolayımı anlamadım ama ne yaparsam yapayım tam ekrana dönüştüremedim. 

- Bazı telefonlarda navigasyon menüsü altına kayıyor butonlar. Çözünürlüğü yada ekran boyutu küçük telefonlarda da alttaki butonların hiç çıkmaması gibi zorunlu geri bildirimler aldım. Çözmek için hala uğraşıyorum. Tüm ekranlarda aynı görünümü yakalamak için layoutları oturtamadım. Sebebide 3,7" 4" ve 5" boyutlarını aynı grupta kabul ediyor birbirinden ayrı layoutlara müsade etmiyor. Şuan 7" tablet ve 5" telefonlar için layoutlar mevcut. Ama kesinlikle çözmem gereken bir konu.

- Kapanıp açıldığında kaldığı yerden başlasın diye shared preferensesla level tutuyorum ama sanırım bi kaydırma yaptım çalışmıyor, notlarım arasında.

 

Değerlendirmeler için çok teşekkür ederim, çok mutlu etti beni :) Oyunu bu geri bildirimler sayesinde ileri taşıyabilirim. Sağolun var olun :)

picture-28812-1452251417.jpg
umutonur
11.05.2016 - 11:25

Emeğine sağlık Emre..

6 ay boyunca burada sorduğun soruların cevaplarını nerelerde kullandığını oyun içerisinde birçok yerde gördüm desem yeridir. :) 

Öncelikle, yazdığın uygulama şuan yolun çok başında olsa bile; geliştirilirdiği takdirde piyasada tutunabilecek tarzda bir oyun olduğunu söyleyebilirim. 

Tavsiyelerime gelecek olursak ; 

  • Splash ekranı Full Screen yapman ve geçiş efekti vermen daha güzel olacaktır. Diğer ekranlar arası geçişlerde de yine efekt kullansan iyi olur.
  • Oyunu LG G2 (Android Lollipop 5.0.2) ile denedim. Ana ekran Full Screen olarak gayet iyi fakat diğer ekranlarda Alttaki Android'in Navigasyon Menüsü gözükmezse daha profesyonel bir görüntü verecektir. (Navigasyon Menüsü yüzünden START, BACK, NEXT tam butonları gözükmüyor.)
  • Ve oyun her kapanıp açıldığında 1. Level'den başlıyor. En son kalınan Level'den başlasa daha iyi olur.
  • Birde online sıralama tarzında bir sistem geliştirilirse on numara olacaktır. 

Bu arada Play Store'da yapılan yorumlara bayıldığımı da söylemeden geçmeyeyim :)

Tekrar'dan ellerine sağlık diyorum,
Devamını bekliyorum..

 

Profile picture for user gürcanataman
gürcanataman
11.05.2016 - 08:22
Gayet güzel emeğinize, ellerinize sağlık.