Soru & Cevap

Quiz uygulamda aynı sorunun tekrar gelmesini istemiyorum ...

03.12.2015 - 10:00

Merhaba arkadaşlar Android üzerine amatör olarak 1,5 2 aydır bilgi yarışması yapmaya çalışıyorum çok az kaldı bitmesine ama sordugum soru tekrar geliyor ne yaptıysam çözemedim

uygulamamda activity sırası şu sekilde ana ekran -> random soru yaptırdıgım class->  rastgele soru -> sorunun dogru cevabı hakkında bilgiler ve ilgii resim ekranı -> tekrardan random soru ekranı bu şekilde ilerliyor acaba nerede yanlış yapıyorum çözebilirsek çok mutlu olurum teşekkürler .

aşagıdaki png de kullandıgım yöntem bulunmakta

2 Görüntülenme

1 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user volkanhotur
volkanhotur
04.12.2015 - 04:30

şöyle bir çözüm önerebilirim, sorularının geldiği bir soru havuzun var muhtemelen, eğer yanlış anlamadıysam. yeni soru geldiğinde, bu soruyu bir başka diziye veya list'e ekleyebilirsin. her yeni soru gelirken de, sorduğun soru bu dizide veya list içerisinde bulunuyor mu kontrol edebilirsin. eğer bulunuyorsa yeni random soru oluşturursun. bulunmuyorsa da soruyu ekrana bastırıp, o soruyu da diziye eklersin. bu şekilde bir yöntem bence işini görecektir.

Volkan Hotur
04.12.2015 - 04:34
yalnız baktım da, her soru için ayrı bir soru sayfası oluşturmuşsun. bunun yerine bir list içine veya sqlite içine tüm sorularını kaydedip, kendi oluşturacağın bir adaptör ile soruları ekrana bastırsan çok daha efektif bir çözüm olur bence. layout inflater ve adapter oluşturmayla ilgili araştırmalar yapabilirsin. hatta geleceği yazanlar içerisinde de bir örnek olacak bununla ilgili. bu dediğim yöntemle yaparsan aslında istediğin kadar soru da ekleyebilirsin. senin yaptığın yöntemde ise her seferinde yeni bir class yaratman gerekecek.
Fatih Kara
05.12.2015 - 10:51
Teşekkür ederim bende şuan yaptığımdan vazgeçip veritabanı oluşturup yapmaya çalışıcam olur umarım :)