Soru & Cevap

Geliştirici Hesabıma Erişemiyorum ...

03.12.2014 - 12:36

Sabah uyandığımda şöyle bir mail aldım maalesef.

 

This is a notification that your application, Haberler, with package ID com.haber.haberler, has been removed from the Google Play Store.

REASON FOR REMOVAL: Violation of the intellectual property and impersonation or deceptive behavior provisions of the Content Policy. Please refer to the IP infringement and impersonation policy help article for more information.

Your app and/or elements of its listing on Google Play, including title, description, logo(s), or promotional screenshots must not include unauthorized usage of protected works belonging to a third party.
Your app icon and promotional screenshots must not contain images that appear confusingly similar to existing products.

This particular app has been disabled as a policy strike. If your developer account is still in good standing, you may revise and upload a policy compliant version of this application as a new package name.

This notification also serves as notice for remaining, unsuspended violations in your catalog, and you may avoid further app suspensions by immediately unpublishing any apps in violation of (but not limited to) the above policy. Once you have resolved any existing violations, you may republish the app(s) at will. Before publishing applications, please ensure your apps’ compliance with the Developer Distribution Agreement and Content Policy.

All violations are tracked. Serious or repeated violations of any nature will result in the termination of your developer account, and investigation and possible termination of related Google accounts. If your account is terminated, payments will cease and Google may recover the proceeds of any past sales and the cost of any associated fees (such as chargebacks and payment transaction fees) from you.

If you feel we have made this determination in error, you can visit the Google Play Help Center article for additional information regarding this removal.

The Google Play Team

--

Birde şu mail.

This is a notification that your Google Play Publisher account has been terminated.

REASON FOR TERMINATION: Multiple violations of the Content Policy and Developer Distribution Agreement as outlined in previous emails sent to the registered email address of your Publisher account.

Please note that Google Play Publisher terminations are associated with developers, and may span multiple account registrations and related Google services. If you feel we have made an error, you can visit the Google Play Help Center article for additional information regarding this termination.

Please do not attempt to register a new developer account. We will not be restoring your account at this time.

The Google Play Team

Hesabıma erişmek istediğimde şu sayfaya yönleniyorum. Dün gece com.haber.haberler paket adıyla bir uygulama yayınladıktan sonra böyle oldu. Hesabımı tekrar açtırabilmem münkünmü acaba?

105 Görüntülenme

5 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-33984-1417855530.png
abican
04.12.2014 - 12:17

Google artık bu hesab işinde Apple'dan öğrenmeli.

Mehmet Akif AKTAŞ
04.12.2014 - 03:31
Apple da işler nasıl yürüyor. Böyle sorunlar oluyor mu yoksa öncesinden uygulamalar denetleniyormu?
Abi Can
06.12.2014 - 10:07
Apple geliştirici hesabı 99 dolar ediyor yıllık, şirket hesabı için 199 dolar. Hesabın olunca AppStore'a geliştirdiğin uygulamaları koyabilirsin. Apple uygulaman için bir sürü standart koymuştur tabii, ama hepsini geçebilirsin kolaylıkla. Store'a yüklediğin uygulaman yaklaşık 10 gün süren denetim (Apple tarafından tabii) sürecinden sonra AppStore'da indirmek / satın almak için uygun şekilde çıkacak ve Store'a çıkmış uygulamanın silinmesi çok nadir bir şeydir, tabii kendin silebilirsin istediğin vakit. :)
Profile picture for user 55akif55
55akif55
03.12.2014 - 11:15

Bu gerçekten haksızlık. Mail attığımda da inceledik ama biz haklıyız denildi. Çok sinirlendim ve gerildim gerçekten. Harun Bey sizin ikinci hesabınızın admob yüzünden banlandığına eminmisiniz size gelen mail nasıldı?

Harun Yetiş
04.12.2014 - 05:23
İlk önce admob mail geldi dediler ki "uygulamalarınızdan birinin şu anda AdMob program politikalarımızla uyumlu olmadığını ve bunun sonucunda uygulamanızda reklam sunumunun devre dışı bırakıldığını bildirmek için gönderilmiştir. Sorun Kimlik Numarası: 297**** Reklam sunumunun devre dışı bırakıldığı uygulama: D*** *(com.***.****) Yapmanız gereken işlem: Hesabınızdaki diğer tüm uygulamaların uyumluluğunu kontrol edin. Mevcut hesap durumu: Etkin" İki gün sonra ise google uygulamayı askıya aldığını içerin mail gönderdi ve hesabı kapattı. Yani google biz küçük yayıncılar biraz para kazanmaya başlayınca ihlal filan diyerek hesabı katıyorlar. büyük firmalar kaymağı götürsün küçük developerlar ise kıldan sebeplerle uğraşıp dursunlar. Amazonda hiç böyle bir şey yok çizgi film uygulamam 8 aydır yayında hiç bir sıkıntı yok hatta bir uygulamayı yayından kaldırmak istedim resmen yalvardılar kaldırma diye..
Mehmet Akif AKTAŞ
04.12.2014 - 05:37
Çok haklısınız gerçekten çok saçma sebeplerden kapatıyorlar. Telif hakkı falan olsa içim yanmayacak. Birde sanki adam öldürmüşüz gibi muammele yapıyorlar bir daha hesap açmaya çalışmayın falan. Bugün ben banlandım yarın bir başkası derken farkında olmadan Google kendi topuğuna sıkıyor aslında. Alternatif uygulama mağazalarından fazla haberdar değilim. T markete yeni kaydoldum onu deneyeceğim şimdilik. Amazon nasıl sizce işe yarıyormu?
Profile picture for user dermanx
dermanx
03.12.2014 - 05:10

Artık google işi abarttı logo dan ekran görüntüsünden uygulayı askıya alıyor. 3 kez denedim en son yüklediği kabul etti sonrasında güncelleme yaptım yine bir ihale takıldı hesap yeniden kapandı. Kısacası bu iş sıkıntılı olmaya başladı 200 bin indirmeye ulaşmış uygulamalar logo, başka kimliğe bürünme tarzında sebebler ile uygualama askıya alınıyor yazık. vicdansız google

Gökhan Türedi
09.01.2015 - 01:47
aynen oyle eskiden boyle degildi, market doygunluga ulastıkca google katılaşıyor
Profile picture for user dermanx
dermanx
03.12.2014 - 05:06

Geçmiş olsun. Benimde  hesabım kapandı sonra tekar aldım meğer ip takibi yapıyorlarmış aldığım hesabda gitti. Sonra yeniden hesap aldım 6 ay kullandım admob yüzünden oda gitti. Durmak yok yola devam :) 

picture-31404-1421919825.png
muhcob
03.12.2014 - 02:28

Google Play'deki uygulamanız için önce uyarı almışsınız ve ilk olarak sadece uygulamanız silinmiş. "REASON FOR REMOVAL:" ile başlayan cümlede de uygulamanızın silinmesinin nedenini açıklamış. 
"This is a notification that your Google Play Publisher account has been terminated." şeklinde başlayan mail ile de geliştirici hesabınızın elinizden alındığını söylüyor. Devamında daha önce uyarı emailleri gönderildiğini ama dikkate almadığından bahsediyor. 

Daha önce benim de başıma geldi. Bunun bir çözümü yok maalesef. Geçmiş olsun.