Soru & Cevap

Her zamanki gibi hayal kırıklığı ...

16.10.2014 - 06:34

Merhaba arkadaşlar. Ben 16 yaşında bir lise öğrencisiyim ve her ne kadar bilgim olmasada yazılımcılık ile ilgili heveslerim hala devam etmekte.

 

Olaya uzatmadan girmek istiyorum. Türkiye de ne yazıkki "Kelimenin tam anlamı ile" yazılımcılık dersleri yok. Bir yere giriyorsun kişi bir kaç video çekmiş gayet hoş fakat devamını getirmeyip bırakmış. Şu ana kadar baştan sona bir Android uygulaması veya Android oyun yapımı dersi göremedim ne yazıkki. Geçen sene telefonuma gelen mesaj ile çok sevinmiştim Turkcell'in bu projesine fakat yine hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü örneğin Android 101'e giriyorum Eğitime başlarken , java vs.. Ama bir uygulama yapmak için nereden başlayıp nereden bitireceğiz anlatılmamış.  Parça parça ve ayrı dünyalardaki şeyler gibi. Ne yazıkki M.E.B henüz yıllardır ders verdiği bilişim teknoloji derslerinde 4 sene boyunca word programları üzerine eğitim verirse onlardan da bir şey beklemek normal olarak hayal kırıklığı. Son çare internet oluyor fakta yine bir hayal kırıklığı yaşıyorum.  Önerilerinizi, yorumlarınızı ve görüşlerinizi beklyorum..

11 Görüntülenme

4 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user esatbykblt
esatbykblt
25.01.2015 - 12:10

Merhaba ben de 16 yaşındayım. Bu yaşıma gelmeden önce bazı java uygulamaları yaptım( konsoldan çalışan basit toplama çıkarma yapan bazı formülleri uygulayan ...)tabi bunlar bir kaç yıl önceydi. Gerçek anlamda geçen yıl ciddi anlamda bu konuya eğilmeye başladım bu konuda yazılımcı olan kuzenime danıştım sonuç olarak youtube taki java öğreniyorum videolarını tavsiye etti gerçekten bir çok yerden daha iyi ve devamlı olduğunu düşünüyorum :https://www.youtube.com/channel/UCimWZEQJ71Wxxde7jsbwT1w

burada nasıl yapılacağını anlatmış tabi sadece bu yeterli değil internette bu konuyla ilgili birsürü kaynak bulabilirsin gerek üniversite dökümanları gerek yerli sitelerden gerekse yabancı sitelerden  örneğin string türünden ögeler ile işlem yapmak için string metodlarını araştırma yaparsın bulduklarından sana uygun olanını alıp kullanırsın. daha sonra başka bir şey gerekir onu araştırılsın. her araştırdığın şeyi türkçe bulma imkanın yok tabiki bu durumda yabancı sitelerden araştırma yaparsın belli bir metod bulup onu kullanırsın aslında en önemli olan şey mantığı anlamaktır. belki kodu ilk bulduğunda işine yarasa bile onu anlamadığın olabilir ancak daha sonra tekrardan o koda bakıp anlamaya çalış yani program neyi nasıl yaptığını anlarsan işin daha kolaylaşır tabi bunların hepsi bir süreç. 

Bir miktar java eğitimi aldıktan sonra androide geçersin yavaş yavaş öğrenmeye başlarsın androidi de aslında başta zor gibi olan bir çok şey kolay olduğunu görürsün. ve böyle gelişmeye devam edersin...

Bu konuyu üç ay önce açtığına göre şimdiye kadar belli şeyler yaptığını düşünüp öyle olmasını temenni ediyorum. Umarım ki yazdıklarım sana ve bu konuyu daha sonra okuyan arkadaşlara yardımcı olur.

 

picture-5531-1392061644.jpg
frkdrgt
21.10.2014 - 09:14

Bence evde kendince basit projeler düşün ve sadece onun üstünde çalış. Örneğin bugün  "To do list" uygulaması yapıcam de. Araştırmaya başla önce android için sqlite konularına bak ekleme silme güncelleme felan derken zaten sqlite konusunda zamanla gelişirsin. Daha sonra uygulamana değişik özellikler eklersin.

Ayrıca oyun geliştirme demişsin. Bunun için Unity3D oyun motorunu kullanabilirsin. Rahatlıkla android oyunları geliştirebilirsin.

İyi çalışmalar.

picture-29609-1597653220.png
DeltaMonkey
19.10.2014 - 04:37

Arkadaşım seninle yaşıtız , bende anadolu teknik lisesi öğrencisiyim. Bilişim teknolojileri alanı öğrencisi olarak c# eğitimi ve veritabanı eğitimi alıyorum. Şunu bilmelisinki okulumda da buradakilerden çok farklı şeyler öğrenmedim hayal kırıklığının yersiz olduğunu düşünüyoum azıcık bir programlama deneyimin varsa burada verilmiş olan eğitim yazıları sana 1. sınıftaki heceleri ayıran kitaplar gibi gelir. Platform başlangıç için gayet güzel biraz daha çabalamanı tavsiye ederim

Profile picture for user serdarozkan41
serdarozkan41
16.10.2014 - 11:33

kardeşim öncelikle şunu bilmen gerek kimse sana android uygulamalı baştan sona yapmayı öğretemez 1 yıl yanında eğitim alsanda olay sende biter çünkü sana bir temel eğitim verilir bu temek eğitim ile işe başlarsın mantığını kullanarak ilerlersin misal sana ne lazım bir ürün satış uygulaması bunu yapmak için neler gerekli bakarsın 4 madde
1.sayfalar arası veri taşıma
2.uygulama içi satın alma
3.web servis kullanmak
4.eğer indirilebilir içerik satıyorsan o içeriğe uygulama dışına erişimin olmamasını sağlamak(PDF gibi)

sonuç veri tabanını ayarlarsın servisleri hazırlarsın başlarsın ilk hedef listelemektir.
ama bilgin yok google açacaksın android tableview load yazacaksın çıkan kaynakları videoları inceleyip kendine göre ayarlayacaksın ve tableviewde listelenecek ASIL KONU = senin bunun mantığını bilmen oda şu web servisten gelenleri bir array de tutup tablev. satır satır doldurmak .
yani sen kodu bilmesen bile programlama mantığını bilirsen zaten hedefe ulaşırsın tüm bu araştırmaların zaman harcamaların tecrübedir ve sonunda araştırma yapmadan kendin kodları sanki biliyormuş gibi yazarsın.
ios uygulama geliştirmeye geçen yıl başladım eğitimini almadım sadece istediğime ulaşmak için haftalarca gecelerde araştırdım oturup video izlemedim birilerine ders verin demedim istediğim tableviewde ürünlerimi listelemekti bende servisimi yazdım ios ile servise nasıl ulaşırım dedim onu buldum ulaştım çalıştı nasıl listelerim dedim önce array a doldurdum sonra satır satır tableview e doldurdum olay mantığı anlamak temeli bilmek gerisi kendi gelir şimdi sen diyorsun ki ANDROİD 101 eğitimi java vs nerden başlarım söylemiyor sen alfabeyi bilmeden türkçe konusunda nasıl anlayışsız kalırsan buda o gibi önce javanın temellerini bilmelisin yani turkcell gerçekten güzel bir hizmeti ücretsiz halde sunuyor gerisi senin isteğine kalıyor ben java ya başladığımda türkçe kaynak bu kadar yaygın değildi ama başardık bugun kısa sürede güzel işler başarabiliyoruz önce ne istediğine karar ver asla tamamen bilemezsin teknoloji her an ilerliyor.

Onur
18.10.2014 - 01:00
Peki başlarsam Android 101'denmi başlamalıyım yoksa oyun geliştirme 101'denmi ?
Serdar
18.10.2014 - 10:15
bunu sen bilebilirsin ben değil sen ne yapmak istiyorsun ve oyunu hangi playform için geliştireceksin oda önemli android ise önerim android 101 ile başla ben android biliyorum dersen oyun geliştirme ile başla .
Abdullah
20.10.2014 - 04:52
Buradaki oyun geliştirme eğitimleri teknik anlamdan ziyade oyun geliştirmenin planlaması üzerine anlatılıyor. Yani şu oyun motorunda şu oyunu yapalım diye bir eğitim yok. Oyun geliştime için ingilizce şart gibi bişey, en çok kaynak ise Unity de mevcut durumda.