Soru & Cevap

Android Report Design ...

02.11.2013 - 10:23

Merhaba ,

öcelikle böyle bir ortamı hazırlayanlara çok teşekkürler.

 

Sorunum şöyle ,ticari bir program için android platformunda bir uygulama geliştiriyorum.Fatura yazdırmaları gerekiyor.String olarak tasarladığım bir dizi sayesinde tasarımı yapabiliyorum ve yazıcından yazdırıyorum.Yalnız karakter sayılarına göre alanları yerleri değişiyor.Faturada taşmalar oluyor.Android platformunda rapor tasarımı ile alakalıda herhangi bir döküman bulamadım. Ekrandaki textwievleri istenen yerlere sürükleyerek alanların kağıdın istenen kısmında yazdılırılmasını istiyorum.Yazıcıya bayt türünde veri göndererek çıktı alıyorum. Demem O ki ekrandaki textviwleri aralarındaki BOŞLUKLARDA dahil olmak üzre bir string değişkene almam gerekiyor. Bu konu ile alakalı yardımcı olabilirmisiniz.

Teşekkürler.

6 Görüntülenme

3 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-1791-1380630425.jpg
dgnc
15.07.2014 - 07:50

jasperreports 'u bi denemeni tavsiye ederim.eclipse marketplace den plugin edebiliyorsun ama android application için hiç denemedim.

Profile picture for user erkansavci
erkansavci
04.11.2013 - 08:59

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler istediğim kod değil sadece bir yöntem. Bu konuda ayrıca bir uygulama yazmak gerekcek galiba.

picture-242-1392640755.jpg
oytuneren
03.11.2013 - 06:56

Teşekkür ederiz.

Yalnız bu sorunuzun cevabı buradan hemen bir kaç satır kodla verilerek çözülebilecek bir şey değil. Zaten sorunuzun çözümü sizin ticari uygulamanızda epey işe yarayacak gibi duruyor.

Android'de Report design basit bir şekilde şu zamana kadar hazırlanamıyordu. Bunun için bazı yöntemler olabilir, mesela uygulamayı frontend'e .js ile hazırlayıp içini bu şekilde doldurmak, belki bir çözüm olabilir mi bilemiyorum.

Ancak Android 4.4 ile birlikte belki sorunuza çözüm olabilecek bir yenilik gelmiş olabilir. Bu dökümana bir göz atmanızı öneririm: http://developer.android.com/about/versions/kitkat.html#44-screen-recording