Soru & Cevap

listview deki spinner değerinin scroll anında kaybolması ...

06.12.2013 - 01:13

bir listview i özelleştirere her satır için  textview   -   textview   -    spinner yerleştirdim..Bu uygulama bir not hesapama uygulaması..herşey tamam süper derken sayfa scroll olduğunda spinner daki seçilen değerin kaybolduğunu gördüm.seçilen spinner satırı tam scroll olup , yani tam sayfanın üst kısmında kalmaya başladığı an kayboluyor..ama satır sayfanın ortasındayken scroll olsa bile bi değer kaybı yok..bunun sebebini bulamadım..Ne olabilir ?..Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

5 Görüntülenme

5 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-5960-1381320357.jpg
aykuttasil
08.12.2013 - 01:20

değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim Mahmut Cetin ve Yasin Kafadar  ..

Mahmut 'un verdiği link doğrultusunda kendi listview imi yaptım.ancak bunun yapımı uğraş gerektiriyor ve geliştirilebilir olmaktan çıkıyor..Ama sorunum çözüldü..

VievHolder yapısını inceledim..Ancak bu yapıyı kullandığımda sorunumda bi değişiklik olmadı.ViewHolder yapısı anladığım kadarıyla uygulamanın performansıyla alakalı bir yapı.Yapmak akıllıca ve mantıklı..

Teşekkür ederim tekrardan..

Profile picture for user yasinkafadar
yasinkafadar
07.12.2013 - 02:44

Selam Aykut,

Mahmut'un gönderdiği linkleri incelersen senin sorununa benzer sorunları EditText üzerinde de yaşandığını göreceksin. Aslında bunun sebebi ilk cevabımda da söylediğim gibi ListView'ın biz fark etmeden çok işimize yarayan cacheleme mekanizmasından kaynaklanıyor. Kullancılar tarafından güncellenebilen ya da değiştirilebilen bir list item yapısı kullanıyorsak buna benzer sorun yaşamamız gayet doğal. ListView ile alakalı Google I/O videosu http://www.youtube.com/watch?v=wDBM6wVEO70

Benzer sorun: http://stackoverflow.com/questions/9438676/edittext-in-listview-without-it-recycling-input

Sana başka bir tavsiyemde Listview'lardaki ViewHolder pattern nini incelemen. 

Kolay gelsin.

 

 

 

Profile picture for user essp30
essp30
07.12.2013 - 11:53

merhaba;

bende benzer problem yasayip kendim listview yapmistim.

burada 3 adet video var. burada ise uygulamanin kodlari var.

Profile picture for user yasinkafadar
yasinkafadar
06.12.2013 - 01:52

Selam Aykut,

Listview'ın cacheleme mekanizmasından kaynaklanıyor olabilir. Listview'ın kodlarını paylaşman mümkün müdür? Kodunu gönderebilirsen daha hızlı cevap verebiliriz.