CodeCamp Istanbul, tecrübesini arttırmak isteyen yazılımcılara kapılarını açıyor. Klasik eğitimlerden farklı olarak işlenecek derslerde kod dolu bir hafta katılımcıları bekliyor. Monitise (eski adıyla Pozitron) tarafından yaz aylarında ücretsiz olarak düzenlenecek programda 10 gün boyunca yoğun yazılım eğitiminin yanı sıra uygulamalı atölye çalışmaları da yapılması planlanıyor. CodeCampIstanbul serisinin ilk programı ise Android yazılım geliştirmeye odaklanacak.

CodeCampIstanbul, eğitimler ve uygulamalı atölye çalışmaları ile deneyim sahibi yazılımcıların Android programlama dilini daha etkin kullanmalarını ve kendi uygulamalarını yazmalarını amaçlıyor. CodeCamp Istanbul eğitmenleri arasında Monitise MEA CTO'su Mete Balcı, Monitise MEA Yazılım Geliştirme Direktörü Hale Yaman ve uzman Monitise MEA yazılımcıları yer alacak.

Monitise'ın düzenleyeceği "Kodla, Ustalaş, Paylaş" temalarını benimseyen CodeCamp Istanbul'un Android programı 10 gün sürecek. Konferans formatında gerçekleşecek ilk hafta sonunda Android yazılımının incelikleri, mobil tasarım ve test yöntemlerinin temelleri anlatılacak. Konferansın ardından gerçekleştirilecek yazılım atölyeleri içinse başvurular arasından seçilecek 12 yazılımcı CodeCampIstanbul'a kabul edilecek.

Hafta sonu boyunca Android yazılım alanındaki bilgilerini artırma fırsatı yakalayacak yazılımcılar, hafta içi ise kendi uygulamalarını geliştirmek için kolları sıvayacaklar. Bu atölyeler esnasında katılımcılar, Monitise MEA yazılımcılarından mentorluk alabilecekler. CodeCamp Istanbul sonunda her katılımcı ortaya bir uygulama çıkaracak.

Programın sonunda katılımcılar, yazdıkları uygulamaların demolarını gösterme şansı bulacak. Etkinlik sonunda CodeCamp Istanbul atölyelerinde fikirleri ve kod yazma becerileriyle öne çıkan katılımcılar, Monitise MEA'da staj yapmak ve deneme süresi ardından iş teklifi almak için aday olacaklar.

Son Başvuru Tarihi
codecamp.png