Geleceği Yazanlar Uygulama Geliştirme Maratonu danışmanlarımızdan Muharrem Taç, Dünya'da ve Türkiye'de büyük bir teknoloji olayı haline gelen Google'ın giyilebilir bilgisayarı Google Glass için bir eğitim programı hazırladı. İki gün sürecek olan eğitim, sabah 10:00'da başlayıp 17:00 veya 18:00 gibi bitecek.

Eğitime Google Glass'ın tanıtımı ile başlanacak. Eğitimde her öğrencinin Glass'ı bir süre kullanmasını sağlanıyor. Android Development Tools'a Glassmaker adlı ülkemizden çıkan önemli bir Eclipse eklentisi (plug-in) kurulacak ve bu eklentiyle Google API konsoldan aldığımız oturum bilgileriyle bir Google Glass servis uygulaması (Glassware) yazılacak.

Eğitimde uygulama geliştirme Java diliyle olacak ancak Google'ın sağladığı diğer dil destekleri de incelenecek. Birinci günün genel özeti bu şekilde ikinci günde Android Development Tools üzerinde GDK (Glass Development Tools) ile native Glass Android uygulaması yapılacak. GDK ile Google Glass'ın sensörlerine erişip Arduino ile yönetilen bir oyuncak aracı uzaktan hareket ettireceğiz :).

Geleceği Yazanlar üyelerinin kaçırmaması gerektiğini düşündüğümüz ve Türkiye'de bir ilk olan bu eğitimin sembolik bir katılım ücreti var. 500 TL olan katılım ücreti, öğrenciler için 400 TL.

-
Son Başvuru Tarihi
google-glass.png