Soru & Cevap

Web Programlama alında yardımcı olabilir misiniz? ...

09.10.2020 - 11:08

web programlama alında ilerlemek istiyorum,destek ve yardım ihtiyacım var.

Yeni başladığım için problemler yaşıyorum.

85 Görüntülenme

3 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user sevgii
sevgii
10.01.2023 - 04:46

Gerçekten güzel bir çalışma alanı, öncelikle sitedeki eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Örnek uygulamalar yapabilirsiniz. Bir de ingilizce olmazsa olmaz gerçekten.

Profile picture for user sahinaykkt
sahinaykkt
07.01.2021 - 11:59

İlk olarak kararlı olmanı ve sürekli çalışmanı tavsiye ederim. Bir şeyler öğrenmiş olsan bile, üzerine gitmediğin zaman çok kısa sürede unutabiliyorsun. İnternet üzerinde ücretsiz bir çok kaynak var, bu kaynaklar üzerinden bir şeyler öğren ve öğrendiğin şeyleri sürekli olarak uygula. Ve ek olarak İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim, çünkü kaynakların bir çoğu İngilizce.

Profile picture for user mertbakmaz
mertbakmaz
12.10.2020 - 06:59

merhabalar , 

öncelikle web programlamaya yeni başladıysan adım adım ilerlemeni tavsiye ederim sana. web programlama için başlangıç olarak html den başla.html web için başlangıç olur senin için.öğrenmeside çok zor değil .bir programlama dili değil çünkü . basitçene html den başla.daha sonra sayfaya birazcık tasarım için css öğrenmeni tavsiye ederim .css öğrenmekte çok zor değil .html e göre azıcık zor sadece . html-css i öğrendikten sonra kendine şunu sorman gerekiyor.ben web alanında ne yapmak istiyorum? 2 yol çıkacak karşına.

1- front end

2 back end 

front end kısmında bir web sitesine girdiğinde senin karşına çıkan ekran kısmını front end ile ilgilenenler yapıyor.örneğin bu sitede en üstte turkcell logosu var yanındada forum blog eğitimler , .... vs şeklinde menü tarzı bir şey var. işte bunları front endçiler yapıyor. sayfaya bir simge yerleştirilecekse nereye konacak ?. hangi renk olacak ? yapacağın işe göre sayfa düzeni nasıl olmalı? şeklinde sorulara cevap arayıp daha sonrada bunları uyguluyorlar .front endde hangi diller ve frameworkler var bilmiyorum .internete yazıp bulabilirsin .

 

back end kısmında ise sayfanın görünmeyen yüzünü tasarlıyorsun  . yani front endde yapılanları görebiliyorsun ama back endde göremiyorsun tam olarak . tahmin edebilirsin ama. back endde php kullanılıyor genellikle ülkemizde . bir çok sitede php kullanılıyor . seni biraz daha aydınlatmak isterim . örneğin bir siteye girdiğinde ad soyad yaş gibi kutucuklar doldurman istenir senden.sen de kutucukları doldurursun . o doldurulan bilgilerin bir yere gitmesi gerekir aksi halde boşa doldurulmuş olur .o bilgiler genellikle veritabanı denilen yerlere gönderilir. işte bu işi php ile ilgilenenler yapar .kutucuktaki bilgileri alırlar ve veritabanına aktarırlar . yine bi örnek daha vereyim . örneğin bazı sayfalarda admin user gibi yetkilendirmeler olur . siteye girildiğinde kulanıcı adı parola doğru girildiğinde seni uygun sayfaya yönlendiren kişiler php ile ilgilenenelerdir . admin veya user olmana göre sayfadaki yetki ayarını yapan kişilerde backend ile ilgilenenelerdir .

 

ben sana front end ve backendle ilgili bildiklerimi anlatmış oldum . hangisini seçeceğin ve ilgi duyduğun sana kalmış . kariyerinde başarılar dilerim.

 

 

 

 

Şenay
12.10.2020 - 07:27
Çok teşekkür ederim :)