Soru & Cevap

Veri Bilimi Nedir ? ...

19.09.2023 - 07:09

Veri Bilimi Nedir Ne İşe yarar ve veri bilimiyle neler yapabiliriz?

145 Görüntülenme

8 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user eminakko
eminakko
20.12.2023 - 11:07

Veri bilimi, büyük veri setlerinden anlamlı bilgi çıkarmak, desenleri tanımlamak, geleceği tahmin etmek ve kararlar almak için istatistiksel ve matematiksel yöntemleri kullanarak veri analizi yapma sürecidir.

Profile picture for user emreqelmez
emreqelmez
10.11.2023 - 08:26

Veri bilimi, verilerin analiz edilmesi, yorumlanması, model oluşturulması ve bu verilerin işletmeler veya kurumlar için anlamlı içgörülere dönüştürülmesi sürecidir. Bu süreçte istatistik, programlama, makine öğrenimi gibi alanlar kullanılarak büyük veri kümeleri incelenir ve bu verilerden anlamlı bilgiler elde edilir. Veri bilimi, karar verme süreçlerini iyileştirmek, trendleri keşfetmek, geleceği öngörmek ve stratejik adımlar atmak için kullanılır.

Profile picture for user burak3460
burak3460
25.10.2023 - 09:24

Veri bilimi, büyük miktarda verinin analiz edilmesi ve bu veriden anlamlı bilgilerin elde edilmesi sürecidir. İşte daha basit bir açıklama: 1. **Veri Toplama:** İlk adım, istediğiniz yerde ilgili veriyi toplamaktır. Bu veri, çeşitli ürünler (örneğin, web siteleri, anketler, sensörler) elde edilebilir.

Profile picture for user sametkagankeskin
sametkagankeskin
16.10.2023 - 04:04

İlk olarak "Veri" nedir sorusuna cevap verip adım adım ilerlemek daha doğru olacaktır.

Veri: Herhangi bir biçimde sunulan, işlenmemiş, ham, anlamsız, düzensiz ve yapılandırılmamış bilgilerdir.

Peki "Bilgi" Nedir ? 

Bilgi: Kullanıcı için anlamlı bir değere sahip sınıflandırılmış veya organize veriler olarak tanımlanır.

Bizlerin veya makinelerin amacı bilgiye ulaşmaktır.Bu sebeple veriyi anlaşılabilir veya kullanılabilir hale getirmek için bilgiye dönüştürmekteyiz veya dönüştürmekteler.

Peki "Veri Bilimi" Nedir ? 

Veri ile çalışmayı kolaylaştırmak için Veri Bilimini kullanıyoruz.En genelinde veriden faydalı bilgi çıkarma sürecidir diyebiliriz.Bu süreçte "Bilgi" nin de bulunduğu bir basamak vardır.Bu sebeple Veri Bilimi bir süreçtir.

Bu süreç  şu şekilde işlemektedir;

Veri Kaynakları ---> Veri Analitiği ---> Bilgi ---> Aksiyon     işte bu süreç Veri Bilimi'dir.

Profile picture for user canerkb
canerkb
08.10.2023 - 06:49

Merve selam.
Yaptigim veri bilimi projelerinden elde ettigim deneyim ile soyleyecek olursam.
Veri Bilimi: Nedensellik sartini on kosmaksizin, verinin icinde sakli ya da asikar olan anlami, bilgiye donusturme sanatidir.

Profile picture for user elifmeral
elifmeral
07.10.2023 - 09:51

Veri bilimi, büyük miktarda veriyi analiz ederek anlam çıkarma ve bilgi elde etme sürecidir. Bu süreç, istatistik, matematik, bilgisayar bilimi ve konuyla ilgili diğer alanların birleşimini içerir. Veri bilimi, organizasyonlara, işletmelere ve toplumlara değerli öngörüler sunabilir.

Profile picture for user elifmeral
elifmeral
07.10.2023 - 09:51

Veri bilimi, büyük miktarda veriyi analiz ederek anlam çıkarma ve bilgi elde etme sürecidir. Bu süreç, istatistik, matematik, bilgisayar bilimi ve konuyla ilgili diğer alanların birleşimini içerir. Veri bilimi, organizasyonlara, işletmelere ve toplumlara değerli öngörüler sunabilir.

Profile picture for user haleema411
haleema411
05.10.2023 - 03:27

 

Veri bilimi, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri analiz ederek bilgi ve görüş elde etmeyi amaçlayan multidisipliner bir alandır. Veri toplama, temizleme, modelleme, analiz ve sonuçları yorumlama süreçlerini içerir. İş dünyasında ve endüstride çok çeşitli uygulamaları vardır ve genellikle matematik, istatistik, bilgisayar bilimi ve uzmanlık alanlarına dayanır.