Soru & Cevap

RadioGroupda butonlar altalta ve yanyana kullanılabilir mi? ...

26.11.2019 - 02:11

Öncelikle Android Studioda yeniyim ve sıfırdan öğreniyorum o kadar karmaşık şeyleri atlattım fakat buna takıldım, yapmak istediğim bir uygulamada seviyeler belirlemek ve seviye seçildiğinde diğer butonlar işaretli olmamalı. Radio group tamda burada işime yarıyor fakat design şansı tanımıyor bu seferde ekranın bir kenarına yukarıdan aşağı koyduğumda background ile biraz uyumsuz kalıyor. Bende yarısını sağa yarısını sola sıralamak istiyorum fakat ya vertical ya horizonal dercesine ya sadece yanyana koyabiliyorum yada sadece alt alta. Tek group içerisinde radio butonları hem altalta hem yanyana nasıl kullanabilirim. Yada radio group kullanmadan design yaptıktan sonra dinamik olarak radio butonları nasıl gruplandırabilirim. Veya da gruplandırmadan grupmuşçasına nasıl kullanabilirim.

763 Görüntülenme

2 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

picture-112887-1506457490.jpg
recepözen
30.11.2019 - 01:47

Bunun için ben https://github.com/llollox/CompoundButtonGroup bu kütüphaneyi kullanıyorum gayet başarılı ve kolay tavsiye ederim.

Profile picture for user .tire.
.tire.
29.11.2019 - 06:16
Arayüzde dikey RelativeLayout paralel ise LinearLayout ve LinearLayout grup arayüz ızgara çeşitleride var. Bunları ister tek arayüz ister iç içe farklı arayüzleri geçirip farklı pozisyonnlarda kontrol elemanlarının ihtiyaclarına göre kullanabilirsin. Önemli olan arayüz metotlarını kullanmaktır sağ sol yukarı aşağı bunların metotlarını bilmektir. Örnek margin metodu kontrol elemanını arayüz penceresi içerisinde istediğin kenara kaydırabilirsin yukarı aşağı sağ sol parametre örnek 20 db pozisyon start veya end bottom right center. Kontrol elemanı içindeki nesneyi hizalama metodu ise padding metodu parametreler aynı RelativeLayout id adreslerini yazarakta istediğin sıralamaya geçirebilirsin xml adı üstünde genişletilebilir bir işaretleme dilidir seçenek çok yeterki öğren bil metotları. Onun dışında radiobutton arayüz kontrol elemanın birden çok çeşidi var tekli ikili üçlü grup var tekli işaretleme çoklu işaretleme ihtiyaca göre istediğini kullan arayüz dilini bilmiyorsan activity üzerinden stüdyo kısa yolunda sınıf metotları vardır arayüzü tanımladıktan sonra sınıf metotlarına ulaşırsın. Set ederek kullqnabilirsin.