Geleceği Yazanlar

Blog yazmak ister misiniz?

Bildiğiniz gibi Geleceği Yazanlar portalı 2013 yılından beri Türkiye'nin bilişim gücünü arttırmak hedefiyle yola çıkan ve bu alanda herkese hitap ederek yoluna büyük bir özveri ile devam eden bir sosyal sorumluluk projesidir. Halihazırda bu projeye bilişim sektörüne gönül veren ...

 

Bildiğiniz gibi Geleceği Yazanlar portalı 2013 yılından beri Türkiye'nin bilişim gücünü arttırmak hedefiyle yola çıkan ve bu alanda herkese hitap ederek yoluna büyük bir özveri ile devam eden bir sosyal sorumluluk projesidir. Halihazırda bu projeye bilişim sektörüne gönül veren birçok  kişinin katkısı bulunmaktadır.

Bizler de bu katkının devamlılığını sürdürmek adına, sizlere blog yazma teklifini sunmaya karar verdik. Peki “Blog nasıl yazılır?” dediğinizi duyar gibiyiz. İsterseniz bu konuya biraz değinelim.

Blog nasıl yazılmalıdır?

1- Alıntı yapın; ama lütfen kopyala-yapıştır yapmayın 

Kendi özgün içeriğinizi oluştururken, konuya ilişkin bilgilendirici ve detaylı bir metin yazıp, aynı zamanda alıntılar yapabilirsiniz. Örneğin; bloğum boş kalmasın, her hafta bir içeriği doldurmalıyım düşüncesiyle hareket ettiğiniz takdirde, insanlar bunu kısa sürede anlayacaktır ve bu da yazınızın tamamını etkileyeceğinden dolayı hoş karşılanmayacaktır.

2- Samimi olmaya özen gösterin

Geleceği Yazanlar portal’ında yer alan konuların birçoğu teknik içerikli olduğundan dolayı, blog yazarken daha eğlenceli ve samimi bir yapı ile hazırlanması, bloğun okunabilir olması adına faydalı olacaktır.

3- Yazılarınıza değer katın

Konuları oluştururken teknik olarak farklı bir bakış açısı veya bir projeye destek olmak amacıyla, onu farklılaştırmak adına kendiniz bir şeyler eklerseniz, bloğunuza büyük değer kazandırırsınız. Buradaki amaç özgün bir yazının ortaya çıkması ve ilk yazan kişinin siz olması ayrıcalığı anlamına gelmektedir.

4- Teknik anlamda kendinizi donatın

Gerek Geleceği Yazanlar portalındaki eğitimler ile gerekse farklı kaynakların eğitimlerinden faydalanarak birçok teknik yazı oluşturabilir, aynı zamanda oluşturduğunuz bloglara veya metinlere, farklı teknik terimler ekleyebilirsiniz. İçeriğinizi zenginleştirip, okuyucuların bilgilendirilmesine ve belki de okuyan kişilerin de yazınızdan faydalanıp, onların da blog yazmasına vesile olabilirsiniz.

5- Yazım kurallarına dikkat edin

Yazım dilinizin sade ve anlaşılır olmasına özen göstermelisiniz. Yazıda anlatmak istediğiniz konuya odaklanın ve gereksiz cümleleri bir kenara atın. Gereksiz cümle kalabalığı bloğunuzu zenginleştirmez, aksine okuyucuyu sıkar ve okumaktan vazgeçirebilir.

6-Kelime Sayısı

Bloğunuzu yazarken en az 700 kelimeye ulaşmaya özen gösterin.Bu sayının altındaki bloglar değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Süreç Nasıl işleyecek?

Blogları hazırlayıp  gönderebilmeniz için ayrı bir form oluşturduk. İşlem çok basit, bloğunuz hazır ise size aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak, gerekli alanları doldurup yayınlanması için bloğunuzu göndermeniz gerekmektedir. Daha sonra yapmanız gereken tek şey beklemek olacaktır. Blog yazınız onayımızdan geçtikten sonra yayınlanır ve size e-posta ile durumu bildirilir.

Yazdığınız blogları bizim ile paylaşmak için tıklayınız.

Herkese iyi bloglar diliyoruz. :)

 

Yorumlar

şahin türksel
24.05.2020 - 05:25

evet

Erdem Keleş
30.05.2021 - 06:36

Blog yazmak ve bu şekilde içerik alanında kendini geliştirmek isteyenler için muhteşem bir fırsat. Bu yüzden içerik satın al ve içerik yaz arasında çok fark var. Kendi alanında kendin çok iyi yazabilirsiniz. Destek alabileceğin pek çok içerik firmasının olduğu da kesin. Ama genç yazarlar için muhteşem bir fırsat. Turkcell her daim sosyal sorumluluk için kendini ön plana çıkarıyor

Emre Eraslan
13.08.2023 - 03:16

Yazmaya çalıştığımda linke tıkladığımda 403 hatası alıyorum.

Necati Çağrı Öz
24.08.2023 - 12:16

Blog yazısı hazırlamak için giriş yaptığımda 403(Forbidden) hatasıyla karşılaşıyorum...