Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Boğaziçi Üniversitesi'nde

Turkcell Geleceği Yazanlar Elçileri projesi ile elçilerden kendi yerel bölgesinde mobil yazılım alanında eğitimler vermesi, Turkcell Geleceği Yazanlar'ı tanıtması ve yerel geliştirici topluluğu ile Geleceği Yazanlar arasında bir köprü kurması bekleniyordu. Ben de bu kapsamda Geleceği Yazanl...

Tuğçe Gürsoy |

18.11.2015

Turkcell Geleceği Yazanlar Elçileri projesi ile elçilerden kendi yerel bölgesinde mobil yazılım alanında eğitimler vermesi, Turkcell Geleceği Yazanlar'ı tanıtması ve  yerel geliştirici topluluğu ile Geleceği Yazanlar arasında bir köprü kurması bekleniyordu. Ben de bu kapsamda Geleceği Yazanlar Bahçeşehir Üniversitesi Elçisi olarak ilk mobil eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi'nde vereceğim.

Kulağa biraz garip geliyor biliyorum, "Neden Bahçeşehir Üniversitesi elçisi Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim veriyor?" diye düşünebilirsiniz. Hemen açıklayayım:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri mobil yazılım alanında kendilerini geliştirebilmek için çok istekliler ve hatta Geleceği Yazanlar Android Eğitimleri'nden de yararlanarak, BUEC IEEE öğrenci kulübü içindeki etkinlikleri duyurmak ve iletişimi sağlamak amacıyla BUEC IEEE ve cinsel taciz vakalarında veya tehlike anında yardım isteyebilme olanağı sunan, uygulamadaki düğmeye basıldığında kişinin konumunu, uygulamaya eklediği güvendiği kişilere gönderen BUton mobil uygulamalarını yazdılar. Hal böyle olunca, bana da Geleceği Yazanlar Elçisi olarak onlara gelişmelerinde ve geleceklerini yazmalarında destek olmak düşüyor. Bu desteği vermemde bana yardımcı olan Mehmet Aca hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Eğitimin detayları

Bu kısa bilgilendirmeden sonra hemen size eğitimimizin detaylarını vermeye başlayayım. Öncelikle eğitimimizi gerçekleştirmek için bana destek olan, eğitimin yapılacağı yeri ayarlayan, Boğaziçi Üniversitesi ile aramızdaki iletişimi sağlayan Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü yönetim kuruluna ve eğitim detaylarıyla bizzat ilgilenen Melikşah Çakır'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Eğitim içeriğimiz, geçtiğimiz yaz elçi arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız App Inventor 101-301 eğitimlerinden oluşuyor. App Inventor'ın programlamaya giriş ve Android uygulama yazımı için bir temel oluşturduğunu düşündüğümüzden, eğitim serimize App Inventor ile başlama kararı aldık. 

Eğitimimiz, 19 Kasım günü 17:30'da, 22 Kasım günü ise saat 12:30'da Kare Blok 1. Kat Tesla Sınıfı'nda gerçekleşecek. Kayıt olmak isteyenler etkinlik sayfasını ziyaret edebilirler.

Eğitimimizin ilk gününde (19 Kasım 2015),  App Inventor'ın arayüzünü tanıyacak ve App Inventor'da bulunan pek çok özelliği kullanabileceğimiz bir uygulama yapacağız. Eğitimin ikinci gününde (22 Kasım 2015) ise App Inventor Workshop'u yapacak ve eğitim sonunda Turkcell AppMarket'e yüklenebilecek uygulamalar çıkarmış olacağız. Eğitim sonunda uygulamalarını AppMarket'e yüklemiş olan 10 kişiye GDG Türkiye ve Turkcell Geleceği Yazanlar'ın katkılarıyla hazırlanan "Android Mutfağı'ndan Seçmeler" kitabını hediye edeceğiz. Tüm bunlara ek olarak, Turkcell App Inventor Başarı Belgesi de alacaksınız.

Bu güzel eğitim ve sağladıklarının yanında muhteşem bir deneyim edineceğinizi ve mobil programlamaya başka bir gözle bakmaya başlayacağınızı garanti ediyorum. Bence bu eğitimi kaçırmayın!

Tuğçe Gürsoy |

18.11.2015

Yorumlar

Volkan Kılıç
18.11.2015 - 04:19

Başarılar diliyorum Tuğçe :)

Tuğçe Gürsoy
18.11.2015 - 05:19

Teşekkür ederim Volkancım :)