Geleceği Yazanlar

Mobil Uygulamamızı Geliştiriyoruz - 4. Hafta

45.000'den fazla üyesiyle Türkiye'nin en büyük mobil platformu olan Geleceği Yazanlar'ın Android uygulamasını başarılı bir şekilde bitirdik. Ekim sonuna doğru markette olacak uygulamamızın ilk ekran görüntülerini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4. haftaya girer...

Taner Utku |

06.10.2015

45.000'den fazla üyesiyle Türkiye'nin en büyük mobil platformu olan Geleceği Yazanlar'ın Android uygulamasını başarılı bir şekilde bitirdik. Ekim sonuna doğru markette olacak uygulamamızın ilk ekran görüntülerini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

4. haftaya girerken bir çok sayfa yayına hazır durumdaydı, fakat istediğimiz API'lerde hala eksikler olduğu için birçok ufak detay çözülmeyi bekliyordu. 4. haftada bu ufak detaylar üzerinde durarak uygulamayı 17 Eylül Perşembe günü bitirmeyi planladık. Önceki hafta yaptığımız sayfa paylaşımı şu şekildeydi;

Dağıtılan görevlere göre, herkes kendisine ait olan sayfayı eksik API'ler dışında bitirdi ve API beklemeye başladık. Bu sırada Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluk ekibinden Selin Güler bizi ziyaret etti ve uygulamamızı test etme imkanı buldu.

Uygulamayı yetiştirmek için gece gündüz çalıştık. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı ve uygulamamızı belirlediğimiz tarihte bitirmeyi başardık.

Uygulamayı bitirmenin verdiği mutlulukla Cuma günü Turkcell Küçükyalı Plaza'ya büyük bir hevesle gittik. Uygulamamızı Turkcell Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Anıl Gül test etti. Kendisi uygulamayı çok beğendiğini söyledi ve 4 hafta boyunca gönüllü olarak bu projeyi geliştirdiğimiz için bizlere teşekkürlerini iletti. Sonrasında Turkcell'in yeni ofisi olan Turkcell Küçükyalı Plaza'yı gezme fırsatı bulduk.

Cuma ve Cumartesi günü 4 haftanın yorgunluğunu hep beraber vakit geçirerek attık. 19 Eylül Cumartesi günü Geleceği Yazanlar'ın kuruluşunun 2. yılıydı. Bu vesileyle Eren ve Gizem arkadaşlarımızın geçmiş doğumgünlerini de kutlamış olduk.

4 hafta süren mobil uygulamamızı geliştirme sürecinde daha önceki blog yazılarımıza göz atabilirsiniz;

Geleceği Yazanlar Elçileri olarak geliştirdiğimiz bu projede yer alan, gece gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma ve bize bu olanağı veren başta Mehmet Aca olmak üzere tüm Turkcell yöneticilerine teşekkürü borç bilirim.

  • Doğukan Yıldırım - (Pamukkale Üniversitesi Elçisi)
  • Feyza Okumuş - (Geleceği Yazanlar Üyesi)
  • Gizem Nur Yurdagül - (Çankaya Üniversitesi Elçisi)
  • Hacı Abdullah Sarıkaya - (Kocaeli Üniversitesi Elçisi)
  • Kadirhan Ekmekçioğlu - (Dumlupınar Üniversitesi Elçisi)
  • Taner Utku - (Maltepe Üniversitesi Elçisi)
  • Volkan Kılıç - (Korkut Ata Üniversitesi Elçisi)
  • Yusuf Eren Utku - (Selçuk Üniversitesi Elçisi)

 

Taner Utku |

06.10.2015

Yorumlar

Ali Karakoç
19.02.2016 - 11:47

iOS içinde çalışma yapılacak mı?

İbrahim Yavuz
02.11.2015 - 01:56

Kasım ayına girdik neden hala yayınlanmadı acaba

Volkan Kılıç
07.10.2015 - 01:02

Gayet başarılı ve güzel bir uygulama çıktı ortaya. Herkesin emeğine sağlık.

Ali Işıngör
08.10.2015 - 01:06

Elinize sağlık arkadaşlar.

Soru-Cevap bölümünü de içerecek ikinci bir faz ya da güncelleme sürümü düşünülüyor mu uygulama için?