Geleceği Yazanlar

DevFest 2013'te Tanışalım

Ilık günleri yavaş yavaş terketmeye başladığımız şu günlerde, İstanbul’da 2 Kasım’da gerçekleştirilecek Google DevFest, platin sponsoru olmaktan gururduyduğumuz etkinliklerdenbiri. Etkinliğin paralelindeAnkara ve Eskişehir’de de benzer etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler...

Görkem Çetin |

01.11.2013

 

Ilık günleri yavaş yavaş terketmeye başladığımız şu günlerde, İstanbul’da 2 Kasım’da gerçekleştirilecek Google DevFest, platin sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz etkinliklerden biri. Etkinliğin paralelinde Ankara ve Eskişehir’de de benzer etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde ağırlıklı olarak Android, iOS, Windows Phone gibi platformlar, Unity, HTML5 gibi teknolojiler, Node, Closure gibi arkayüz teknolojilerinden bahsediliyor olacak. Yurtdışından gelen birbirinden değerli konuşmacılar da konferansa yön verecek.

Geleceği Yazanlar özeline gelince, keyif alacağınızı düşündüğümüz güzel bir panel yapmak istedik. Danışmanlarımızı davet ederek onlara mobil uygulama geliştirirken hangi noktalarda takıldıklarını, neye dikkat ettiklerini soracağız. Başlarından geçen ilginç hikayeleri dinleyeceğiz. Tecrübeleriyle bize yol gösterecek danışmanlarımızın paneline hepinizi bekliyoruz.

Google DevFest İstanbul etkinliği 2 Kasım’da, İTÜ Süleyman Demirel Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Organizasyon merkezinin krokisi, mekana daha önce ulaşmamış olanlara yol gösterecektir.

 

HACKATONIST Kod Yarışması

Google Devfest İstanbul etkinliği ile aynı gün başlayan Hackatonist’te ise, katılımcılar İstanbul şehir API’lerini kullanarak akıllı şehir uygulamaları geliştirecekler. Bu API’lerde çeşitli POI noktaları, ulaşım ve trafik verileri bulunuyor. Bu API’leri kullanan ve en yaratıcı uygulamayı geliştiren ekipler, çeşitli ödüllerin sahibi olacak. Burada bir parantez açıp, İstanbul Ulaşım API’lerini geliştiricilere açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etmek gerekiyor. Geleceği Yazanlar ekibi olarak, bu önemli kod maratonunun sponsoru olduğumuz için de son derece mutluyuz.

 

Dipnot

Geleceği Yazanlar’da şimdiye kadar geçirdiğimiz 1.5 aylık sürede gördük ki, geliştiricilere dokunmak, onların ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak, hayallerine yön vermek, en az portalı sanal dünyada yönetmek kadar önemliymiş. Konuştuğumuz arkadaşlar ne kadar önemli bir çalışma yaptığımızı ve Türkiye’de bazı taşların bu sayede yerinden oynadığını söylediklerinde mutluluğumuz bir kat daha artıyor.

Görüştüğümüz firmalar, iletişim kurduğumuz geliştiriciler birlikte proje yapmak istiyor. Bu projelerin Türkiye ve dünyaya malolmasını istiyor. Biz de çok kısa bir zaman zarfında imece yöntemiyle isteyen herkesin katkı verebileceği, internette şeffaf bir şekilde geliştirilen, Geleceği Yazanlar danışmanlarının katkı sağlayacağı, 15 günde bir toplanıp projelerin durumunu gözlemleyeceğimiz, eğitimlerle destekleyeceğimiz bir çalışmaya başlamak istiyoruz.

Detaylarını yine bu sayfalarda sizinle paylaşacağız. Bizi izlemeye devam edin :)

Görkem Çetin |

01.11.2013

Yorumlar

Begüm Girgin
08.11.2013 - 01:23

DevFest'13 te hem stand olarak hem enerji olarak en dikkat çeken "Geleceği Yazanlar" ekibiydi. Çok güzel bir oturum gerçekleşti ve danışmanlarla birebir konuşma şansımız oldu. Herşey için teşekkürler :)

Görkem Çetin
08.11.2013 - 04:40

Biz teşekkür ederiz. Ek olarak bu ay Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde iki etkinliğimiz olacak ve mobil uygulama geliştiriciler için birer günlük eğitim vereceğiz.

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki etkinlikler 19-20-21-22 kasım tarihleri arasında. İlk gün Geleceği Yazanlar'ın anlatılacağı organizasyonda ikinci gün sabah 11:00 - akşam 17:00 arasında Android'e giriş semineri verilecek. Daha detaylı bilgi için topluluğun Twitter hesabından iletişime geçebilirsiniz.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ndeki organizasyon netleştiği zaman buradan duyurusunu yapacağız.

Erdi
09.11.2013 - 12:23
Merhaba , Gorkem bey verdiginiz tarih araliklari tam sinav haftamiza denk gelmekte, katilmayi cok istedigimizi belirtmek isterim. Umarim baska egitim, etkinliklerde yine yer alabiliriz.