Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar 6 Yaşında!

Geleceği Yazanlar’ın 6. Yaş günü geçtiğimiz gün Küçükyalı’daki Turkcell Genel Merkezi’nde kutlandı. Geleceği Yazanlar ekibinin yanı sıra, Geleceği Yazan Kadınlar’ın da yer aldığı kutlamada doğum günü pastası kesildi ve ekip üyeleri yaptığı konuşmalarla Geleceği Yazanlar’ın 6 yılını değerlendirdi. Peki, bu 6 yıl nasıl geçti? Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her noktasına teknolojiyi gö...

Geleceği Yazanlar’ın 6. Yaş günü geçtiğimiz gün Küçükyalı’daki Turkcell Genel Merkezi’nde kutlandı. Geleceği Yazanlar ekibinin yanı sıra, Geleceği Yazan Kadınlar’ın da yer aldığı kutlamada doğum günü pastası kesildi ve ekip üyeleri yaptığı konuşmalarla Geleceği Yazanlar’ın 6 yılını değerlendirdi. Peki, bu 6 yıl nasıl geçti?

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her noktasına teknolojiyi götürerek fırsat eşitliği sunma, insanımızı bilim ve teknolojinin sağladığı avantajlarla tanıştırma vizyonuyla yola çıkan Turkcell’in, bu yolculuktaki sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar, 19 Eylül 2013’te hayata geçti. Platformdaki yazılım eğitimleri, güncel teknoloji içerikleri ve soru cevap platformuyla on binlerce insanın teknoloji alanında eğitim almasını sağladı.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla her kesimden insanın hayatına dokunan Geleceği Yazanlar, verdiği eğitimler ile istihdam sağlama noktasında da önemli adımlar attı. Kadınlara eğitimler vererek teknoloji alanındaki istihdamı artırmak amacıyla 2017 yılında TOBB işbirliği ile hayata geçen Geleceği Yazanlar projesi bu vizyonun en önemli meyvelerinden biri oldu. Geleceği Yazan Kadınlar projesinin yanı sıra Turkcell’in Çocukları Geleceği Yazıyor projesi de geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek için atılmış çok önemli bir adımdı.

Geleceği Yazanlar elbette bu günlere tek başına gelmedi. Eğitimlerde yanımızda olan Geleceği Yazanlar Gönüllü Eğitimleri ve platformda aktif olan, etkinliklerimize katılım sağlayan Geleceği Yazanlar üyeleri bu süreçteki en büyük destekçilerimizdi. 6 yıl sonucunda elde edilen tüm bu başarılar bu güzel birlikteliğin bir eseriydi. Tüm bu bileşenlerle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda bugün yaklaşık 6 milyon ziyaret ve tam 225.000 üye sayısında ulaştık. Platformda toplam 24.000 kişi 50.000 başarı sertifikası elde etti.

Platform oluşturulurken en önemli hedeflerimizden biri de üyelerin sorularına cevap bulabildiği bir Soru-Cevap alanı oluşturmaktı. Bugün geldiğimiz noktada diğer üyelere sorular soran kullanıcılar toplamda 14.500 cevap alarak kafalarındaki soru işaretlerini giderebildi.

6. Yılımıza özel düzenlediğimiz "Geleceği Yazanlar sana ne ifade ediyor?" etkinliğinde, Instagram'da i.sahan, pinar.demir.3194, furkanbrk20 kullanıcı adlı takipçilerimiz bizden Arduino kazandı.

Aslında tüm bunlar bir başlangıçtı. Turkcell Geleceği Yazanlar, üretmeye, geliştirmeye ve insanların hayatlarını değiştirmeye devam edecek. Daha çok başarılara imza atacağımız, daha çok insanın hayatına dokunacağımız nice yıllar geçirmemiz dileğiyle… Geleceği Yazanlar 6 Yaşında!

Yorumlar