Tasarım

Turkcell T40'ın Öyküsü

T40’ın hikâyesi 2012 sonlarına başladı. BİZ'den bir telefon sunmak için yola çıktık. Öncelikle Yerli Tasarım için Türkiye’nin önde gelen tasarım firmalarıyla görüşüp hayalimizi anlattık. İki tasarım firmasıyla konsept tasarım aşamasına g...

Ece Erkol |

18.09.2013

T40’ın hikâyesi 2012 sonlarına başladı. BİZ'den bir telefon sunmak için yola çıktık.

Öncelikle Yerli Tasarım için Türkiye’nin önde gelen tasarım firmalarıyla görüşüp hayalimizi anlattık. İki tasarım firmasıyla konsept tasarım aşamasına geçtik ve Türk insanının seveceği, teknolojik, hızlı, yalın ve şık bir telefon için 20 farklı tasarım konsepti oluşturuldu. Tasarımlar estetik ve teknik açıdan değerlendirildi ve Turkcell T40’ın bugünkü tasarımını oluşturulan konsept seçildi.

Konsept tasarımın sahibi Designum firmasıyla renk ve malzeme çalışmalarını yürütürken komponent tasarımı ile anten performansı gibi ilk şebeke testlerine başladık.

Altı ay gibi bir sürede, tasarım, renk ve malzemesi ile T40 bugünkü görünümünü aldı.

T40 tasarım çalışmaları, endüstriyel tasarım çalışmalarından ibaret değildi, elbette. Konsept tasarım belirlendiğinde, tasarım dilini tamamlayan arayüz tasarım çalışmalarına başladık. Arayüz çalışmalarına T serisi ve diğer Turkcell Akıllı Telefon kullanıcılarından gelen geri bildirimlerle yola çıkıldı. Türk insanının en önemli bulduğu, en sık kullandığı özellikleri belirledik ve “keşke olsa”ları toparladık.

Kullanıcı deneyimi ekibimizle birlikte hayatı kolaylaştıran özellikler üzerinde odaklandık. Kilit ekranından mesaj, arama ve e-posta bildirimlerine ulaşmak için kısayollar ekledik. Acil durumlarda telefon kilitli ise telefon sahibinin yakınlarına ulaşılabilmesi için acil arama ekranına acil kontak ekleme özelliğini geliştirdik. Ve en sık kullanılan 9 fonksiyona tek bir menüden ulaşılabilecek kart ekranını tasarlayıp geliştirdik.

T40’ın “bizden” olması için başka neler yapabiliriz diye düşünürken Türkiye’ye özgü sesleri ve yaşadığımız coğrafyaya ait kültürel öğeleri inceledik. Türkiye’yi hatırlatan çay karıştırma, kanun, martı çığlığı ve vapur düdüğü gibi sesleri bildirim sesi olarak kullanıma sunduk. Bize özgü doku ve motifleri ise aksesuvar olarak kullanıcılarımıza sunacağız.

Keyifle kullanmanız, güzel haberleri Turkcell T40 ile almanız dileğiyle…

Ece Erkol |

18.09.2013

Yorumlar

Bayram Cavlak
11.12.2013 - 06:46

Merhaba,

Turkcell e özgü satışa sunulan T serisi cihazların en iyisi T40 bencede.

Eleştirmek demeyelim öneride bulunmak istediğim şey ise; eğer bir ürün diğerlerinden çok farklı bir yapıya ve özelliğe sahip olacaksa mutlaka ürün adınıda daha akılda kalıcı bir isimle lansa edilebilirdi. T10-T11-20-21-30 bu modellerin bir çoğunda sorunlar ve kullanım zorlukları mevcuttu. Oysa T40 farklı bir isimle çıkmalıydı. Bu tamamiyle benim fikrim. 

Turkcell mağazasına sahip olduğumdan biliyorum sorunsuz ve kullanıcı dostu bir model olan T40 ortaya çıktığı için teşekkürler. 

Nurullah Çınar
27.02.2020 - 10:02

Ben kullanmadım ama yavaşlamalar mevcuttu sanki

Sezgin coşku
17.03.2020 - 03:27

Çok uzun süre kullandıgım bir cihazdı başlarda çok yeterli geliyordu sonraları yetersiz kaldıgını hissettim özellikle bir amoled ekran yada ios cihazların görüntü kalitesiyle karşılaştırınca çok eksik hissettirmişti tabi sonraları t serilerinin devamı geldi giriş seviyesi için düşünülürse iyi bir cihazdı denebilir , tabi turkcell bu konuda yeni serilerde kendini geliştirdigini düşünüyorum çalışanlarıda çok iyi 

Gürbüz İskele
06.12.2018 - 05:46

Uzun süreli kullandığımız T serisi cihazlarından biriydi.