Disk Encryption ve Yönetimi

Disk Encryption, offline attack’lere (çalınma, kaybolma vs.) karşı encryption metodu ile koruma sağlayan bir teknolojidir. Genel anlamda amacı, pre-boot authentication sırasında boot component’larının kontrolü ile olası atak durumu için diski okunamaz halde tutarak koruma sağlamaktır.

TCP SYN ve TCP SYN/ACK DDoS Saldırıları

DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı, hedeflenen bir sunucu veya servisi gerçek kullanıcılar tarafından erişilemez hale getirmek amacıyla yapılan siber saldırılar olarak tanımlanır.

Netflow Kavramı ve DDoS Atak Tespiti

Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme) kısaca DDoS, internete bağlı hedef sistemi kapasite sınırlarının üzerinde trafiğe maruz tutma yoluyla düzenlenen saldırılar sonucu asıl kullanıcıların sisteme girişinin engellenmesidir. Bu yazıda Netflow kavramı ve DDoS atakların tespitinin nasıl yapıldığını inceleyeceğiz. Haydi başlayalım.

Checkpoint Route Base VPN-VTI Tunnel Interface

Bu yazıda Checkpoint Firewall cihazlarında VTI tünel interface kullanarak, AWS gibi coğrafik olarak farklı site’larda bulunan firewall cihazları ile yedekli IPSEC konfigürasyonu nasıl yapıldığını paylaşacağız.

Konteyner Zafiyet Yönetimini Nasıl Yapmalıyız?

Konteyner altyapıya sahip sistemlere ilgi her geçen gün artmaktadır. Fiziksel sunucuların zamanla yerini sanal sunuculara bırakmasının ardından şimdi de benzer bir geçiş konteynerlere doğru olmaktadır. (Resim 1.) Büyük çaplı şirketlerde de bu yayılım çok hızlı olmaktadır. Artık şirketler büyük ve önemli uygulamalarını bu altyapıya taşımakta veya yeni uygulamalarını bu altyapı ile kullanmak üzere geliştirmektedir.

Hardware Security Module (HSM)

Donanımsal Güvenlik Modülleri olarak adlandırılan HSM cihazları; kriptografik anahtarları üreten, koruyan, yönetimini sağlayan ve bu anahtarlar ile şifreleme, dijital imzalama, imza doğrulama gibi kripto işlem yapabilen özel üretilmiş cihazlardır. Yaygın olarak takılabilir kart veya harici ağ cihazları şeklinde kullanılırlar.

Firewall Sıkılaştırma Ayarları

Firewall Sıkılaştırması nedir?   Firewall Sıkılaştırma, firewall cihazlarının güvenlik derecesini arttırma ve olası saldırılara karşı saldırganların işini zorlaştırmaya yönelik ayarları ve düzenlemeleri kapsayan, olası risklere karşı önlem niteliğinde yapılan çalışmalardır.   Bu ayarlara örnek verecek olursak:   Güçlü Parola Kullanımı Şifreler en az 10 karakt...