Windows Geliştirme Ortamı'nın Kurulumu

Lisans: Creative Commons 11.12.2020 tarihinde güncellendi
Bakabileceğiniz Etiketler: Eğitmen: Geleceği Yazanlar Ekibi

Windows 8 ve 8.1 sürümleriyle birlikte Microsoft, ciddi bir yeniden yapılanmaya gitmişti. Tüm ekosistemini Windows 8 çatısı altında toplamayı amaçlayan Microsoft'un bu hamlesinin geliştirici ortamlarına da olumlu etkileri oldu. Yeni nesil Windows geliştirme ortamı Visual Studio 2015 ile birlikte ister Windows 8.1 ya da Windows 10'a, ister Windows Phone 8.1'e, isterseniz de Azure gibi farklı çözüm platformlarında tek bir araçla uygulamalarınızı geliştirebilirsiniz. Özellikle Windows 8 ile birlikte tüm platformlarda ortak bir çekirdeğe geçilme amacı (Windows 8 ve Windows Phone 8'in Windows NT çekirdeğini kullanması) geliştiricilere de olumlu yansıyor.

Windows Phone 101 eğitimleriyle ile C# anlatımlarına başlayacağız ve bu eğitimlerde Visual Studio geliştirme ortamından faydalanacağız. Bu başlıkta bilgisayarınıza Visual Studio'nun nasıl yükleneceğini ve ilk C# uygulamanızı nasıl çalıştırabileceğinizi anlatacağız.

 

Visual Studio 2015 SDK kurulumu

Windows Phone 8.x uygulamalarımızı çalıştırmak için Windows Phone 8 SDK'sına ihtiyacımız var. Windows Phone 8 SDK'sı ise yalnızca Windows 8 ve Windows 10 yüklü bir bilgisayarda çalıştırılabilir. Nasıl yükleneceği ve anlatımını, Windows Phone 201 eğitiminde yapacağız. Bu arada Windows Phone 101 eğitiminde karşılaşacağınız C# kodlarını da yine Visual Studio ortamında nasıl derlenip çalıştırılabileceğini de anlatacağız.

Visual Studio 2015'i bu adresten indirip, Windows 8.x veya Windows 10 yüklü bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Biz, anlatımı Visual Studio Ultimate 2015 sürümü üzerinden yapacağız fakat siz isterseniz Visual Studio 2015 Express Masaüstü sürümünü indirip, Windows Phone 101'de anlatılan temel C# kodlarını çalıştırabilirsiniz. Eğitim içeriklerimizde Visual Studio'nun herhangi bir sürümünü kullanabilirsiniz. Biz, ücretsiz olduğu için Community sürümünü kullanacağız. 

Buradan kendinize uygun olan Visual Studio sürümünü seçtikten sonra indirme işlemine başlayabilirsiniz.

Bilgisayarımıza indirdikten sonra kuruluma başlayabiliriz.

Yazılımın yükleneceği dizini ve tipini seçtikten sonra "Install" düğmesine tıklıyoruz.

Kurulumun bitmesini bekliyoruz.

Kurulum bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatmamız gerekiyor.