Dünyanın en çok kullanılan veritabanı yönetim sistemlerinden olan Microsoft SQL Server üzerinde SQL dilini öğrenerek "Veri Sorgulama"yı SQL Server'ın script dili olan T-SQL'i öğrenerek "Veritabanı Programlama"yı SQL Server'ın yönetim araçlarını ve metriklerini öğrenerek bir "Veritabanı Yönetim Sistemi"ni yönetmeyi uçtan uca öğreneceksin.
Geleceği Yazanlar’a giriş yaparsan eğitim sürecini takip edebilir ve rozet kazanmaya başlayabilirsin.
SQL dili 50 yıl önce ortaya çıkmış bir dil. Buna rağmen veri ile alakalı mesleklerde en çok aranan özellik olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji ne kadar değişse de SQL gibi sağlam kavramlar önemini hep koruyor. Dört bölümden oluşan bu eğitimin ilk iki bölümünü SQL diline ayırdık.
101 Bölümünde temel kavramlar ve temel SQL komutlarını öğreneceksin.
201 Bölümünde temel kavramların üstüne, SQL konusunda en çok karıştırılan ve çoğu zaman yanlış öğrenilen kavramlar olan
- İlişkisel Veritabanı
- Aggregate Functions
- Join gibi kavramları öğreneceksin.
301 Bölümünde artık yeni bir kavrama geçiyoruz, T-SQL ile Veritabanı Programlama.
Önceki bölümlerde veritabanı sorgulama işlemini yapmayı öğrenmişken, bu bölümde T-SQL in yetenekleri ile veritabanı üzerinde programlama işlemlerini gerçekleştirmeyi öğreniyor olacağız. Yine stored procedure, function, view, trigger gibi veritabanı nesneleri de bu bölümün konusu.
401 Bölümünde ise Database Administrator olmak için ihtiyacımız olan bilgileri öğreniyor olacağız. Bir veritabanı yönetim sisteminin kurulumundan yönetimine, büyük veri uygulamalarına kadar bir çok konuyu öğreneceğiz.
Tüm eğitim müfredatı boyunca derslerin akılda kalması ve kolay öğrenilmesi için Geleceği Yazanlar platformuna özel hazırlanmış örnek Türkçe verisetleri, ve 150 den fazla çözümlü alıştırma da seni bekliyor.
Microsoft Most Valuable Professional (MVP) ünvanına sahip bir eğitmenden, senin için özenle hazırlanmış ve özgeçmişine gururla ekleyebileceğin harika bir deneyim seni bekliyor.
Bu bölümde veritabanı, veritabanı yönetim sistemi gibi kavramlar anlatılırken, Microsoft SQL Server kurulumu gerçekleştirilmektedir. Ayrıca SQL dili ve temel sql komutları olan Select, Insert, Update,Delete,Truncate komutlarının nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. Bununla birlikte where komutu, order by, top, distinct komutları gibi komutların nasıl kullanılacağı bilgisi gerçek verisetleri ve örnekler ile anlatılmaktadır.
5427 Kişi Kayıtlı
1850 Kişi Sertifika Aldı
"Bu bölümde ilişkisel veritabanı kavramı anlatılmaktadır. İlişkisel Veritabanı Kavramı Nedir? Neden kullanılır? İlişkisel bir veritabanı tasarımı nasıl yapılır? Primary Key/Foreign Key kavramları nelerdir? Veritabanına PK/FK tanımlamak ya da tanımlamamak nasıl yapılur? Database diagram nasıl oluşturulur? İlişkisel tablolar tekrar nasıl birleştirilir? Join kullanımı nasıldır? Kaç türlü join vardır ve aralarında ne fark vardır? Subquery kavramı nedir ve nasıl kullanılır? Join ve subquery arasında ne farklar vardır? Cross Apply kavramı nedir ve nasıl kullanılır? Select into kavramı nedir ve nasıl ve ne amaçla kullanılır? Insert into select kavramı nedir ve nasıl ve ne amaçla kullanılır?"
2079 Kişi Kayıtlı
803 Kişi Sertifika Aldı
Bu bölümde; T-SQL temelleri, T-SQL Fonksiyonları (String fonksiyonları, tarih saat fonksiyonları, matematik fonksiyonları, tip dönüştürme fonksiyonları), Değişken tanımlama ve değişken kavramı, Şart Blokları, Döngüler, Veritabanı nesneleri (Stored procedure,view, user defined function trigger), Cursor kavramı, Analitik fonksiyonlar gibi T-SQL kavramı içinde geçen konular anlatılmaktadır.
1295 Kişi Kayıtlı
316 Kişi Sertifika Aldı
Bu bölümde SQL Server için; Detaylı kurulum, Performans Yönetimi, Index, Büyük Veri Uygulamaları, Sistem Bakımı İstatistik, Sistem Database leri, Transaction Kavramı, Backup Yönetimi, Sistem İzleme, SQL Server Agent, Güvenlik Yüksek Erişilebilirlik, kavramları uygulamalar ile anlatılmaktadır.
1016 Kişi Kayıtlı
167 Kişi Sertifika Aldı