Geleceği Yazanlar

En Genç Mezunumuz Hasancan ile Röportaj Yaptık

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in İstanbul ve Ankara merkezlerinde yaptığımız sınava 50'den fazla kişi katıldı ve başarı belgelerini aldı. Sınava Hatay'dan katılan 17 yaşındakiHasancan Zubaroğlu, başarı belgesini alan en genç mezunumuz oldu. Biz de kendisine mobil hayatın ...

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in İstanbul ve Ankara merkezlerinde yaptığımız sınava 50'den fazla kişi katıldı ve başarı belgelerini aldı. Sınava Hatay'dan katılan 17 yaşındaki Hasancan Zubaroğlu, başarı belgesini alan en genç mezunumuz oldu. Biz de kendisine mobil hayatın nasıl olduğunu sorduk.

Kendinden biraz bahseder misin?

Adım Hasancan, 17 yaşındayım. Hatay Antakyalıyım. Antakya Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencisiyim. Programlamaya ilgi duyuyorum. Kod yazmak en büyük hobilerimden biri. Hedefim ve hayalim, gelecekte iyi bir Bilgisayar Mühendisi olabilmek.

Mobil uygulama geliştirmeye nasıl başladın?


Çocukluğumdan beri bilgisayarlara ilgi duyarım. Bu ilgi ve merak sayesinde bundan birkaç ay önce Android uygulamaları geliştirmeye karar verdim. Android uygulamaları geliştirebilmek için Java dilini öğrenmeye başladım. Java' ya başladıktan sonra Geleceği Yazanlar ile tanıştım. Android eğitimlerine Geleceği Yazanlar' da başladım. Sırayla tüm eğitimleri aldım, sınavları da geçtim.

Kullandığın bilgisayar, mobil cihaz ve geliştirme ortamı nedir?

Kendime ait Windows 8 işletim sistemli bir bilgisayar ve Android işletim sistemli telefonum var. Android uygulamaları geliştirirken Android Studio'yu kullanıyorum.

Neden Android Studio'yu Eclipse'e tercih ediyorsun?

Eclipse'den daha iyi ve kullanım kolaylığı bakımından daha rahat olduğunu düşündüğüm için Android Studio'yu tercih ediyorum.

Şimdiye kadar hangi uygulamaları yazdın?

Şimdiye kadar yazdığım tek mobil uygulamam Sessiz Sinema oldu.

Programlamaya tekrar başlasan farklı ne yapmak isterdin?

Elbette daha erken yaşta başlamak isterdim. Zaman çok hızlı geçiyor ve öğrenmek için hiçbir yaş erken değil.

Mobil uygulamaya yeni başlayanlar için önerilerin neler?

Önerim sürekli kod yazsınlar, basit algoritmalar geliştirsinler ve öğrendikleri şeyleri küçük bir uygulama yaparak uygulasınlar. Bu sayede hem daha çabuk öğrenirler hem de tecrübe kazanmış olurlar.

Android bilgini geliştirmek için hangi sitelere giriyorsun ?

Aslında girdiğim birçok site var ama aralarından birkaçını yazacak olursam; Geleceği Yazanlar, Stackoverflow, Donanımhaber yazılım geliştirme bölümü ve Android eğitimleri veren bazı Youtube kanalları.

Yorumlar

Selim
04.05.2014 - 04:20

Tebrik ederim basarılarının devamını dilerim

Ahmet
16.04.2014 - 10:25

Hemşerimi kutlarım :)

Cuma
03.05.2014 - 12:45

Bende 16 yaşındayım katılmak istedim fakat yaşımın küçük olduğunu düşündüğüm için katılmadım :)