Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazan Kadınlar Takım Lideri Elif Göktaş ile Röportaj

Bize biraz kendinizden bahsededebilir misiniz? Ben Elif Göktaş. 37 yaşındayım, evli ve iki çocuk annesiyim.Lise mezunu bir ev hanımı olarak evlendim. Çocuklarım büyüdükten sonra ben de tekrar okul hayatına döndüm ve önce Bilgisayar Programcılığı sonrasında da Bilgisayar Mühendisliği okudum. Şu anda Geleceği Yazan Kadınlar Takım Lideri olarak çalışıyorum. Geleceği Yazanlar ile...

Bize biraz kendinizden bahsededebilir misiniz?

Ben Elif Göktaş. 37 yaşındayım, evli ve iki çocuk annesiyim.  Lise mezunu bir ev hanımı olarak evlendim. Çocuklarım büyüdükten sonra ben de tekrar okul hayatına döndüm ve önce Bilgisayar Programcılığı sonrasında da Bilgisayar Mühendisliği okudum. Şu anda Geleceği Yazan Kadınlar Takım Lideri olarak çalışıyorum.

 

Geleceği Yazanlar ile nasıl tanıştınız?

Yazılımla ilgili bazı online eğitimler ararken Geleceği Yazanlar’ı buldum. Eğitimleri ve soru-cevap alanlarını takip ediyordum. Bir süre sonra da Geleceği Yazan Kadınlar projesinden haberdar oldum ve bu beni çok heyecanlandırdı. Çünkü tam o sıralarda okulumda da mobil yazılım üzerine çalışmaya başlamıştım. 

 

Geleceği Yazanlar size ne ifade ediyor?

Gelecek teknoloji ve yazılım üzerine kuruluyor ve bu konuda Geleceği Yazanlar, ismini hakkıyla taşıyan bir proje. Yazılıma meraklı olup, bu konuda yeterli bilgisi ve tecrübesi olmayanlar bile, Geleceği Yazanlar’da akademisyenler ve tecrübeli yazılım geliştiricilerin hazırladığı eğitim içerikleriyle yazılım alanına güçlü bir adım atabiliyorlar.  

 

Geleceği Yazan Kadınlar projesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi; 18 yaşından büyük lise mezunu tüm kadınlara açık, yazılım alanında eğitim, proje geliştirme ve iş projelerini  hayata geçirebilme imkanı sunan, bir parçası olabildiğim için kendimi çok şanslı hissettiğim ve gurur duyduğum bir proje.  Bence bu projenin en güzel yanlarından biri;  kadınlara sektör değiştirme imkanını da tanıyor olması. Çok farklı alanlarda eğitim almış ,farklı alanlarda çalışmış ya da ev hanımları Geleceği Yazan Kadınlar Projesi ile tanıştıktan sonra bu alanda çalışmaya başlayabiliyorlar. 

 

Geleceği Yazan Kadınlar projesi hayatınızı değiştirdi mi?

Bu projeye dahil olan herkes gibi benim de hayatımda çok güzel değişiklikler oldu. Geleceği Yazanlar platformunda, ilk kez Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’ni gördüğümde amacım yalnızca eğitimleri almaktı. Fakat bu eğitim, sonrasında benim için bir iş imkanına dönüştü.

Kayseri’de yaşıyordum ve Geleceği Yazan Kadınlar eğitimini Kayseri’de aldım. Eğitim süreci bittikten sonra Türkiye genelinden bu eğitimi alan 100 kadına tester olarak evlerinden çalışma imkanı sunuldu. Ben de o 100 kadından biriydim.  Homeoffice olarak BiP ve Lifebox uygulamalarının testlerini yaptım ve bu görevim 1 yıl 8 ay sürdü. Sonrasında Takım Lideri olarak terfi aldım. 

17 yıldan beri Kayseri’de yaşıyordum ve Takım Lideri olarak çalışmaya başlamak İstanbul’a yerleşmemi gerektiriyordu. Eşimin işi, çocuklarımın okulu bu kararı benim için zorlaştıran unsurlardı ama eşimin eğitim ve kariyerim konusundaki desteği ile bu konuda olumlu karar verdim  ve Eylül 2019’dan itibaren de Turkcell Genel Merkezi’nde Geleceği Yazan Kadınlar takım lideri olarak çalışmaya başladım.

 

Teknoloji alanında çalışmak isteyen kadınlara ne tavsiye edersiniz?

Bana kariyer ve eğitim konusunda yazılımla ilgili gelen sorulara ilk olarak Geleceği Yazanlar’a katılmaya davet ederek cevap veriyorum.  Burada sürekli artan online eğitimler, blog ve soru-cevap köşesi kendini geliştirmek isteyen herkes için çok önemli bir fırsat. Şimdiye kadar yazılım eğitimi almamış olmaları da engel değil, daha önce yazılım eğitimi almamış pek çok kadının Geleceği Yazan Kadınlar eğitimleri sonrasında muhteşem projeler ortaya çıkardıklarına şahit olduk.

Benimle aynı dönemde bu eğitimlere öğrenci olarak başlayan pek çok arkadaşım, bu sene gönüllü eğitmen olarak Geleceği Yazan Kadınlar eğitimlerinde görev aldılar.

Eğer ilgileri varsa teknoloji ve yazılım alanına adım atmaktan çekinmesinler, gelecek kadınların ellerinde ve burada geleceği kadınlar yazıyor… 

Yorumlar

Sedanur Savaş
13.12.2020 - 12:11

Elif Hanım öncelikle sizinle ne kadar gurur duyduğumu söyleyerek başlamak istiyorum. Evlendikten sonra bir anne olarak kendinizi geliştirmeniz hem de bu derece o kadar güzel bir şey ki. Tam da şu anda bana umut olduğunuz için size teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim, umarım bir gün karşılalır ve birlikte bir projede yer alırız. Bundan onur duyarım. Sağlıcakla kalın...