Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Artvin ve Rize'deydi!

İlk gün, Trabzon Havaalanı'ndan indikten sonra altı saatlik yolculuk sonunda Artvin'e vardık. Artvin Çoruh Üniversitesi MYO Bilgisayar Programcılığı'ndan Öğr. Gör. Fatih hocamızın öğrencileri toplaması ve organizasyonu sağlamasıyla birlikte sunumumuza başladık. Eğitimde...

İlk gün, Trabzon Havaalanı'ndan indikten sonra altı saatlik yolculuk sonunda Artvin'e vardık. Artvin Çoruh Üniversitesi MYO Bilgisayar Programcılığı'ndan Öğr. Gör. Fatih hocamızın öğrencileri toplaması ve organizasyonu sağlamasıyla birlikte sunumumuza başladık.

Eğitimden önce Geleceği Yazanlar Projesi ve bu projede yer alan ekibi tanıttık. En ilginç kısım, sanırım Geleceği Yazanlar projesini, sunumdan önce kimsenin duymamış olmasıydı. Neyseki sunumla birlikte böyle bir Türkçe eğitim kaynağının varlığını öğrendiklerinde çok memnun oldular.

Daha sonra App Inventor eğitimi kısmına geçtik. Bu eğitimde Geleceği Yazanlar Elçileri ile hazırladığımız 20 saatlik App Inventor eğitiminden, App Inventor 101 ile ilgili örnekler verdik. Bu eğitimi orada 60'a yakın kişiye sunduk ve birçoğu 1. sınıf olduğundan Java, C# gibi programlama dillerine ait temel bilgileri henüz almamışlardı. Doğrusunu söylemek gerekirse, App Inventor bu konuda çok faydalı bir kaynak oldu.

App Inventor ile ilk defa karşılaşan öğrenciler, App Inventor'ı çok beğendilerini ve bu konuda çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Daha sonra öğrencilere, sınava gireceklerini ve hediye vereceğimizi söyledik. Eğitimin ardından keyifli ve bir o kadar da rahat bir şekilde sınava girdiler. Sınavı tamamlayan arkadaşlarımıza hediyelerini vererek Artvin'deki eğitimimizi bitirdik.

 

Rize'deki buluşma

Sonraki gün eğitim için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi MYO Bilgisayar Programcılığı bölümüne gittik. Orada da Öğr. Gör. Pınar Hanım ve Öğr. Gör. Aslı Hanım ile birlikte yaklaşık 60 öğrenci bizi bekliyordu. Aynı şekilde buradaki öğrenci arkadaşlarımız da App Inventor'ı ilk defa duymalarına rağmen çok heyecanlılardı. Eğlenceli eğitimimizin ve sınavların sonunda hediyelerimizi vererek üniversiteden ayrıldık.

Bu eğitim sürecinde hocalarımız ile App Inventor'ın ders olarak gösterilmesinin önemi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu fikri çok doğru bulduklarını ve ders olarak vermek istediklerini söylediler. Rize'de bizlere, bu organizasyonda yardımcı olan Aslı Hanım ve Pınar Hanım'a, Artvin'den Öğr. Gör. Fatih Bey'e teşekkür ederiz.

Yorumlar

Emrah
19.10.2015 - 12:30

O tarihte Artvin'de olamadığım için eğitiminize katılamadım. Ancak bu tür etkinliklerin şehrimize gelmesi gerçekten çok güzel. Bütün ekibinize teşekkür ederim. Ayrıca siteniz ve eğitimlerinizden haberdar olan bir kitlenin Artvin'de varolduğunu da bilmenizi isterim :) teşekkürler.