Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Gönüllü Eğitmenler Buluşması

Geleceği Yazanlar gönüllü eğitmenleri olarak beş gün süren efsane bir etkinlik sürecinde neler yaşadık gelin birlikte şahit olalım. İlk buluşma haberini aldığımızda hepimiz o günün gelmesi için sabırsızlanıyorduk. Pazartesi günü Turkcell Akademi’de ...

Hasibe Zafer |

16.03.2017

   Geleceği Yazanlar gönüllü eğitmenleri olarak beş gün süren efsane bir etkinlik sürecinde neler yaşadık gelin birlikte şahit olalım.
   İlk buluşma haberini aldığımızda hepimiz o günün gelmesi için sabırsızlanıyorduk. Pazartesi günü Turkcell Akademi’de eğitim başlayacaktı ve biz Pazar gününden buluşup küçük bir İstanbul turu yaptık.
   İlk gün, enerjisiyle bizi daha da heyecanlandıran değerli hocamız Mehmet Aca eğitim boyunca neler yapacağımızdan bahsetti. Bir grup Firebase eğitimi alıp uygulama geliştirecek ve bir grupta Firebase için doküman yazacaktı. Vee “Efsane Ekip” olarak ilk fotoğrafımızı çekildik bile.

   Heyecanımız ve enerjimiz asla azalmadı. Birbirinin enerjisini artıran, bakış açısını genişleten yeni fikirlerin havada uçuştuğu harika bir ortam ve harika bir ekiptik.
   Benimde içerisinde bulunduğum doküman hazırlayan ekibimiz Derya Kendirci, Selin Gök, Kurtuluş Ahmet Temel, Rahmican Büyükyekdeli ve Serdar Şen’den oluşuyordu. Biz ekibimize “DocTeam” adını verdik.  

   “DocTeam” olarak ilk işimiz oluşturacağımızın dökümanın ana başlıklarını çıkarıp görev paylaşımı yapmak oldu. İlk raporumuzu oluşturmanın heyecanıyla hemen raporu Mehmet hocamıza sunduk ve onun da tavsiyeleriyle fikirleri zirveye taşıdık. Enerjisi bitmeyen “Efsane Ekip” olarak Turkcell Akademideki ilk günümüzü tamamlasakta çalışmalarımıza otelde devam ettik.
   İkinci gün dört güzel uygulama fikri ile güne başladık. “Nbr Cnmm” uygulaması ile Baran Karaboğa ve Murat Ekram Yalçın , “Discover” uygulaması ile Elif Uyar ve  Erdem Şahin, “Benim Stilim” uygulaması ile Meltem Yılmaz ve Serdar Turan, “Tarif Sepetim” uygulaması ile Serdar Şen ve Faruk Güner bizlere uygulama fikirlerini anlattı. Beyin fırtınası oturumlarıyla fikirleri olgunlaştırdık ve yoğun bir geliştirme süreci başladı. Elbette yoruluyorduk veee eğlenmeyi asla unutmuyorduk. Firebase eğitimleri yanında Horon101 eğitimiyle tüm ekip artık horon etmeyi biliyordu. İşte ispatımız. :)
 


 
   Üçüncü gün DocTeam olarak Firebase101 dökümanını bitirdik. Mehmet hocamızla bir inceleme yapıp eksiklerimizi giderdik ve Firebase201 için yeniden iş bölümü yaptık. Bu sırada diğer arkadaşlarımız uygulamaların tasarımlarını bitirip geliştirme aşamasına geçtiler. Günde dört saatte uyusak enerjimiz hiç bitmiyor ertesi güne müthiş bir motivasyonla başlıyorduk. Dördüncü gün artık uygulamalarımız kendini ifade edebilecek durumdaydı veee sunum aşamasına geçtik. Bu süreçte arkadaşlarımız uygulamarını anlatırken hepimiz notlar aldık ve yeni fikirler ekledik.
   Son gün geldiğinde hepimiz biraz üzgündük. Etkinlik hiç bitmesin istiyorduk ama yine de son günün efsane geçmesi için kolları sıvadık. Her saniye yanımızda olan, heyecanıyla ve enerjisiyle bizi gökyüzüne çıkaran değerli hocamız Mehmet Aca’ya küçük bir sürpriz hazırladık.
 


 
 Tabi ki hocamız Oscar ödüllerine lâyıktııı. Dört gün içerisinde hazırlıklarımızı tamamlamıştık ve değerli Nazlı Hepyaz İseri’nin de bizi ziyaretiyle geliştirdiğimiz uygulamaları ve dökümanlarımızı sunma vakti gelmişti.
 
Baran ve Murat’ın “Nbr Cnmm” uygulamasıyla artık dedikodu yapmak çok daha eğlenceli.

Elif ve Erdem'in “Discover” uygulaması ile yeni yerler keşfetmek ve paylaşmak çok daha kolay.

Meltem ve Serdar'ın “Benim Stilim” uygulaması ile kombinlerinizi tanıtmak ve popüler olmak çok havalı.

Serdar ve Faruk'un "Tarif Sepetim" uygulaması ile özel tariflerinizi sunmak çok daha kolay.

Ve DocTeam ekibin Firebase dökümanı ileee Firebase öğrenmek artık çok daha kolay. :)

Bizlere bu fırsatı sunan değerli hocamız Mehmet Aca’ya ve parçası olmaktan onur duyduğumuz Turkcell ailesine sonsuz teşekkürler. Aynı aşkla aynı heyecan ve enerjiyle yeni buluşmalarda görüşmek dileğiyle. Bu da bonus.:) 

 


 

Hasibe Zafer |

16.03.2017

Yorumlar

Hilal Ekinci
23.05.2017 - 05:12

Sonraki buluşmalarınızda beraber olmak dileğiyle, tebrik ederim :)

Serhat
13.05.2017 - 01:48

Güzel ekip

Rahmican Büyükyekdeli
16.03.2017 - 06:11

Efsane Ekip :D