Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Güncellendi

Yaz havası kadar olmasa da Geleceği Yazanlar'ın arka tarafı şu sıralar çok sıcak. Sizlerden gelen ve sıraya koyduğumuz geribildirimler üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Bu yeniliklerin ilk kısmını bu hafta yayına aldık. Turkcell Anlık Bildirim Servisi Turkcell Anlı...

Geleceği Yazanlar güncellendi

Yaz havası kadar olmasa da Geleceği Yazanlar'ın arka tarafı şu sıralar çok sıcak. Sizlerden gelen ve sıraya koyduğumuz geribildirimler üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Bu yeniliklerin ilk kısmını bu hafta yayına aldık.

 

Turkcell Anlık Bildirim Servisi

Turkcell Anlık Bildirim (Push Notification) Servisi Beta seviyesine ulaştı ve Geleceği Yazanlar ile entegrasyonu tamamlandı. Bundan böyle iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarınızda Turkcell'in ücretsiz Anlık Bildirim (Push) Servisi'ni kullanarak, mobil uygulamalarınızın kullanıcı sadakatini artırabilirsiniz. Bu hizmeti kullanmaya başlamak için Geleceği Yazanlar kullanıcı hesabınızla oturum açmanız yeterli. Henüz beta aşamasında olan bu hizmete dair tüm açıklamaları, anlık bildirim servisi sayfasındaki belgelerden veya Turkcell'in Github deposundan bulabileceğinizi unutmayın.

 

Daha fazla etkileşim

Geleceği Yazanlar'ı kullananların seveceğini düşündüğümüz özelliği önce yazalım istedik. Artık Geleceği Yazanlar sizin, arkadaşınızın veya diğer kullanıcıların ürettiği içeriğe ilişkin daha fazla bildirim seçeneği sunacak. Şöyle:

  • Yeni sorular için e-posta bildirimi: Bu özelliği Geleceği Yazanlar'daki sorulara her an ulaşmak isteyenler için devreye aldık. Dilerseniz, Geleceği Yazanlar'dan gelen e-postalara bildirim belirleyebilirsiniz.
  • Arkadaşınız soru sorduğunda e-posta bildirimi: Dikkatinizi çeken kişileri daha fazla yardımcı olmak için arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde onların sorduğu soruları yakından takip edebileceksiniz.
  • Sorunuza yanıt geldiğinde e-posta bildirimi: Yeni bir soru sorduğunuzda artık yanıtı için doğrudan e-posta alabileceksiniz.
  • Yanıt verdiğiniz sorudaki harekete e-posta bildirimi: Bazen bir soruya sonradan verilmiş yanıtlar size çok şey öğretebilir. Bunları kaçırmayın diye yanıt verdiğiniz sorulardaki her hareketi e-posta adresinize göndereceğiz.
  • Yorum yaptığınız blogdaki harekete e-posta bildirimi: Soru-cevap için düşündüğümüz aynı bildirim mekaniğini blog için de oluşturduk. Bir bloga yaptığınız yorumun ertesinde bloga, sizin veya başkasının yorumuna bir yanıt geldiğinde e-posta bildirimi alabileceksiniz.
  • Yazdığınız bloga yorum geldiğinde e-posta bildirimi: Blog yazarı kişilerin bloglarına ilgi duyan kişilerin yorumlarına ulaşması için olmazsa olmazı e-posta bildirimini nihayet ekledik.

Unutmadan söyleyelim: Tüm bu bildirimler seçimlik yani isteğinize bağlı. Dilerseniz bu bildirimleri profil ayarlarınızdan kolaylıkla etkinleştirebilir ve değiştirebilirsiniz.

 

"Nasıl Soru Sorulmalı?" sayfası

Bir diğer yenilik soru-cevap bölümünü ilgilendiriyor. Artık yeni soru sormak istediğinizde karşınıza "Nasıl Soru Sorulmalı" sayfası gelecek.

Stackoverflow'da da bulunan bu ekranı, Soru-Cevap bölümünü daha verimli kılmak adına oluşturduk. Daha isabetli yanıtlar alabilmek için birkaç öneri içeren bu sayfayı bir daha görmek istemiyorsanız, kapatmanız mümkün.

 

Çözülen hatalar

Eklenen yeni özelliklerin yanında çözülen bazı sorunlar da var:

  • Sorduğunuz soruyu ya da verdiğiniz yanıtı artık yeniden düzenleyebiliyorsunuz.
  • Başvuru tarihi geçmiş etkinliklere son başvuru saatinden sonra başvurma sorunu giderildi.
  • Artık blog yorumlarınızı istediğiniz kadar uzatabilir, paragraflara bölebilirsiniz.
  • Soru-Cevap'ta sıkça ortaya çıkan çift yanıt sorunu çözüldü.
  • Etkinlik sayfalarındaki sayaç artık çok daha hassas.
  • Herhangi bir Geleceği Yazanlar içeriğini Facebook'ta paylaşırken çıkan sorunlar giderildi.

 

Geleceği Yazanlar'a dair öneri ve iyileştirme taleplerinizi merakla bekliyoruz.

Sağlıcakla kalın.

Yorumlar

Selcan K
17.05.2017 - 01:19

Profil düzenleme yaparken, adresim dogru olmasına rağmen "geçerli adres girin" diye uyarı veriyor.(Farklı adresler de denedim.) Sorun bende mi sizde mi bilemedim.İlgilenirseniz sevinirim.

Süleyman Sercem
21.02.2015 - 10:57

İyi olmuş ama daha eksiklerimiz var bunuda tüm geleceği  yazanalar olarak bu eksikleri biz kapatmalıyız ...

Said Tahsin Dane
23.02.2015 - 05:19

Deneme Yorum 3

Ali Işıngör
07.08.2014 - 04:41
Şu an yeni temamızın testleri yapılıyor. Yayına alınır alınmaz yeni mobil site işine gireceğiz. Markdown'a gelince... Açıkçası, Redmine tabanlı görev sistemimizde Markdown'u severek kullanıyoruz ama bu özellik topluluk tarafında ne kadar destek görür emin değilim.
Ali Işıngör
07.08.2014 - 04:50
Hahaha hahaha :)
Said Tahsin Dane
07.08.2014 - 05:19
E ama soyle bir durum var. Herhangi bir IDE den StackOverflow'a kod kopyalayinca indentation sayesinde markdown kullanarak kodu guzel bir sekilde koyuyor. Ama gelecegiyazanlar soru cevap kisminda kodu yapistirdiktan sonra bir suru manuel duzenleme yapmak gerekiyor ve yine de guzel olmuyor. Ayrica cumle icinde class isimlerini highlight etmek icin de markdown cok avantajli.
Caner Güral
07.08.2014 - 05:27
Katılıyorum. Markdown == Kolaylık
Said Tahsin Dane
07.08.2014 - 05:49
Kolayligi gectim dunzgun ve anlasilir gozukmesi icin neredeyse sart. Asagidaki soruda, sorunun devami olarak eklenen cevapta kod var ve inanilmaz kotu gozukuyor. https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/soru/timeout
Ali Işıngör
05.08.2014 - 12:06

Merhaba,

Geçtiğimiz cuma günü yapılan bir güncellemeden ötürü, bildirimler isteyen/istemeyen herkese gönderilmiş oldu. Durumun farkındayız ve bu nedenle de pazartesi erken saatlerden bu yana bildirim sistemimizi sorunun nedenini ortadan kaldırıncaya kadar kapattık.

Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü sizlerden bir kez daha özür diliyoruz.

 

Ali Işıngör

Erhan Abay
05.08.2014 - 12:25
https://twitter.com/iamdevloper/status/450905958139834368
Said Tahsin Dane
05.08.2014 - 03:35
Bildirimler gerçekten yararlı. Markdown desteği ve mobil websitesi planda var mı?
Hilal Özge Arslan
31.07.2014 - 06:29

Haritalar servisini bir güncellerseniz iyi olur.

Bahadır Akın Akgül
02.08.2014 - 02:18

Bildirimi kapatmama rağmen halen e-posta geliyor, son derece rahatsız edici.

Emre
02.08.2014 - 09:29

Her soru sorulduğunda e-posta gelmesi insanı rahatsız ediyor.

YY
02.08.2014 - 12:32

Profil ayarlarında problem bulunmakta. Bildirim istememe rağmen e-postalar gelmeye devam ediyor. Umarım en kısa zamanda düzeltilir.

YY
02.08.2014 - 12:33
"istemememe rağmen"
Yasin Sukru Tan
02.08.2014 - 12:49
Yapmışlar ama çalışmıyor. E-posta gelmemesi için profil ayarları yapılmasına rağmen çalışmıyor. Siz cozmeyecekseniz mail yolladiginiz domaini spam olarak isaretleyerek biz çözmeye çalışalım
Erhan Abay
02.08.2014 - 01:02

Yorumlarda en çok dile getirilen 'Yeni sorular için e-posta bildirimi' özelliğinin varsayılan olarak açık olması tacizkar bir davranış. Üstelik profil ayarlarından kapatınca bile devam eden bir taciz. Yoldan geçerken sizi zorla içeri sokmaya çalışan garsonlardan kaçar gibi kaçası geliyor insanın. Bir topluluk yaratma yolunda sesinizi duyurmak için insanları isteği dışında zorlamak başvurulacak en alt seviye yöntemlerden bir tanesi.

Mehmet ÇAKMAZ
02.08.2014 - 02:42

Ayarları güncellediğim halde sorulan her soruda mail geliyor. Bu bir sorun mu yoksa bizim kayıt ettiğimiz ayarlar belirli aralıklarla mı uygulanıyor. Sorunu çözebilirseniz sevinirim..

Ozan
02.08.2014 - 03:42

Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum nasıl yapıcam bunu bilgi verebilirmisin ? ayrıca arkadaşında yukarıda bahsettiği gibi sürekli soru sorulduğunda email alıyorum ?

Ali Işıngör
16.07.2014 - 05:36

Arka taraftaki optimizasyonlardan ötürü sitede bir miktar hızlanma mı var, bana mı öyle geliyor?

Görkem Çetin
16.07.2014 - 05:49

Bu güncellemelerle hıza gözle görülür etki yapacak bir iyileştirme olmadı.

miray
17.07.2014 - 12:06
Bence de biraz hızlanmış
Baki Mustafa
24.07.2014 - 09:04

Soru cevap bölümünde Sorulan soruların mailimize bildirim olarak gelmesi güzel olmuş..

Görkem Çetin
24.07.2014 - 09:10

@bakiabaci aslında daha önce bu özellik varmış gibi görünüyordu ve insanlar profil sayfalarında bunu etkinleştirdiler. Ancak özelliğin eklenmesi yeni yapıldı. Bu özellikle kullanıcılar birbirleriyle daha hızlı haberleşebiliyorlar.