Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Ordu, Giresun ve Bayburt'ta!

*yeşil ile boyalı olan iller eğitim verilen illerdir. Ordu Üniversitesi 12 Ekim Pazartesi günü Ordu'ya vardık. Karadeniz'e geldiğimiz her tarafın yeşilliğinden ve sürekli yağmur yağmasından anlaşılıyordu. Ordu Üniversitesi'nde vereceğimiz eğitim için Mehmet Aca ile sunum &...

Taner Utku |

27.10.2015

*yeşil ile boyalı olan iller eğitim verilen illerdir.

 

Ordu Üniversitesi

12 Ekim Pazartesi günü Ordu'ya vardık. Karadeniz'e geldiğimiz her tarafın yeşilliğinden ve sürekli yağmur yağmasından anlaşılıyordu. Ordu Üniversitesi'nde vereceğimiz eğitim için Mehmet Aca ile sunum üzerine planlamalar yaptık. Akşamında da sunum üzerine çalışmalarda bulunduk. Salı günü Ordu Üniversitesi'nde harika bir kampüs, ilgili hocalar ve istekli öğrenciler bizleri bekliyordu. Geleceği Yazanlar'ın 84. Üniversite Etkinliği Ordu'da Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümüyle gerçekleşti. App Inventor ile Android Uygulama Geliştirme Eğitimi verdik.

Öğrencileri uygulama geliştirmeye teşvik etmek için etkileşimli bir eğitimimiz oldu. Bazı uygulamaları öğrenciler sahneye gelerek yaptı.

Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bülent KANDEMİR ve Bilgisayar Programcılığı Bölümü değerli hocalarının misafirperverlikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

 

Giresun Üniversitesi

Çarşamba günü Giresun ve Bayburt'a yakın olduğu ve ulaşımın daha kolay olacağını düşündüğümüz için Trabzon'a geçtik ve orada konakladık. Perşembe sabahı 85. üniversite etkinliği olan Giresun Üniversitesi için yollara düştük.

Giresun'da da ilgili ve istekli öğrenciler bizleri bekliyordu. 6 saatlik eğitim sonunda 4 tane Android uygulaması yaptık. Öğrenciler ayrıca Elçilik süreciyle ilgili sorularını ve merak ettiklerini de sordular. Elçilerin nasıl seçildiğinden, neler yaptığından bahsettik. Eğitim sonunda Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Ferhat BÜYÜKKALKAN Android uygulama geliştirme dersinde App Inventor kullanacaklarını belirtti.


Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Ferhat BÜYÜKKALKAN ve öğrencilerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

 

Bayburt Üniversitesi

Giresun Üniversitesi eğitiminden sonra Trabzon'a dönüş yaptık. Ertesi gün 86. üniversite etkinliği olan Bayburt Üniversitesi için sabah 7'de yola çıktık. Uzun süren yolculuk sonrası Bayburt'a geldik. Bayburt ile ilgili daha önceden bilmediğim bilgiler öğrendim; Örneğin Türkiye'nin en uzun kalesi Bayburt Kalesi'ymiş. Küçük ve şirin şehir Bayburt'ta bizi Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü Başkanı Doruk AYBERKİN karşıladı. Bayburt'ta da 6 saatlik eğitim sonrasında öğrenciler kendi uygulamalarını yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyordu.

Bölüm Başkanı Doruk AYBERKİN'in bizlerle sohbeti sırasında söylediği şu söz, bizim ne kadar önemli bir iş yaptığımızı gösteriyordu;

"Turkcell'in ta Bayburt'a kadar gelip ücretsiz eğitim vermesi bizim için mucize"

Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü Başkanı Doruk AYBERKİN ve öğrencilerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Bayburt'taki eğitim sonunda Karadeniz bölgesinde tüm şehirlere gitmiş olduk. Uzun ve yorucu yol sonunda tekrar Trabzon'a döndük ve cumartesi sabah saat 5,50'de İstanbul'a dönüş için havaalanına geldik. Böylelikle yorucu fakat verimli bir haftanın sonuna gelmiş olduk. Yaklaşık 2.382 km ve 21 saatimiz yollarda geçti, 18 saat eğitim verdik!

Taner Utku |

27.10.2015

Yorumlar

Volkan Kılıç
27.10.2015 - 11:56

Emeğinize sağlık nice eğitimlere Sevgili Taner.

Taner Utku
27.10.2015 - 12:13
Teşekkür ederim Volkancım :)
Harun KARATAŞ
28.10.2015 - 08:00

Giresun'a kadar geldiniz hoş geldiniz, yine bekleriz :) Emeğinize sağlık. Keşke şu teknik aksaklıklar olmasaydı :)

damla
15.11.2015 - 01:50

gerçekten çok hoş bir çalışma sistemi başarılarınızın devamını dilerim.