Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Osmaniye'de

Heyecanla yazıyorum bu blog yazısını çünkü mezun olduğum Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) eğitim verme fırsatı buldum. Öncelikle bana orada bulunma şansı veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Osmaniye koca dört yılımı geçirdiğim, birbirinden ş...

Volkan Kılıç |

30.10.2015

Heyecanla yazıyorum bu blog yazısını çünkü mezun olduğum Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) eğitim verme fırsatı buldum. Öncelikle bana orada bulunma şansı veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Osmaniye koca dört yılımı geçirdiğim, birbirinden şirin arkadaş sahibi olduğum ve ikinci memleketim olarak nitelendirdiğim şirin bir yer. Mezun olunca ayrılmak istemediğim kadar alışmıştım oraya. Geleceği Yazanlar eğitmeni olarak oraya eğitime gitmek, hocalarımı ve arkadaşlarımı tekrar görmek beni çok mutlu etti.

Osmaniye'ye eğitimden iki gün önce yola çıktım. İstanbul'da soğuktan tir tir titrerken Adana'ya indiğimde sıcaktan bunalacak gibiydim. Bir yandan yol yorgunluğu diğer yandan ani hava değişimi bünyemi sarsmıştı. Vakit kaybetmeden Osmaniye'nin yolunu tuttum. Nihayet Osmaniye'ye vardığımda biraz dinlendikten sonra okulda vereceğim eğitimle ilgili sunum ve eğitim içeriklerini hazırladım. Daha önce üniversitede eğitim vermiştim ama bu ciddi anlamda bir üniversitede vereceğim ilk eğitim olmasından dolayı heyecanlıydım. Hele ki bu mezun olduğum üniversite olunca heyecanım daha da artıyordu.

Eğitim günü sabah erkenden eğitimi vereceğim salona gidip birtakım hazırlıklar yaptım. Salon yavaş yavaş dolmaya başlamıştı. Salona gelen birçok kişiyi tanıdığım için heyecanımı da yavaş yavaş yenmeye başlamıştım. Vakit geldiğinde öncelikle sevgili Mehmet Aca Geleceği Yazanlar ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Sonrasında sıra bana geldiğinde kısa bir sunum ile "Geleceği Yazanlar ile nasıl tanıştım, elçilik süreci nasıl geçti, nasıl elçi seçildim ve elçilik sürecinde neler yaptık?" gibi açıklamalarda bulunup, birçok öğrencinin merak ettiği soruları yanıtladım. Sunum sonrası artık eğitime geçip belirlemiş olduğumuz uygulamaları yapmaya başladık.

Salondaki çoğunluğun daha önceden mobil uygulamalar ile ilgilenmemiş olmaları ve bir mobil uygulamanın App Inventor ile ne kadar kolay geliştirilebildiğine şahit olmaları ve sorularıyla eğitime katılmaları, App Inventor'a merak saldıklarının bir kanıtıydı. Yaptığım her uygulama sonrası öğrencilerin de fikirlerini alarak yapılan uygulamaların üzerine birtakım güncellemeler de yaparak birlikte uygulamalarımızı geliştirdik. Eğitim aralarında yine öğrencilerin merak ettikleri soruları da elimden geldiğince yanıtlamaya çalıştım.

Eğitimimiz bittikten sonra sınava girmek isteyen öğrencileri laboratuvarlara gönderdik. Sınava girenlerin sayısı 57 kişiydi.

Sınav sonrasında çekilişle hediyeleri dağıttıktan sonra değerli Rektör Yardımcısı Murat Türk ile görüşme fırsatı bulduk. Görüşmede OKÜ'den mezun olan bir öğrencinin böylesi bir faaliyet içerisinde üniversiteyi ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirirken, beni kariyer günlerine de davet etti.

Bütün gün öğrencilerle birlikte güzel ve eğlenceli vakit geçirdik. Günün anısına da hep birlikte güzel bir karede buluştuk.

Tekrar bana eski üniversitemle buluşma fırsatını sunan ve eğitime katılan herkese teşekkür ediyorum.

Volkan Kılıç |

30.10.2015

Yorumlar

Gizem Nur Yurdagül
30.10.2015 - 10:56

Tebrik ederim Volkan! Emeği geçen herkesin eline sağlık :)

Volkan Kılıç
31.10.2015 - 12:19
Çok teşekkür ederim Gizem :)