Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu başladı

Hepimizin sonuçlarını merakla beklediği Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'nun başvuru sonuçları bugün açıklandı ve Maraton resmen başladı 600’e yakın başvuru üzerinde son 1 haftadır yaptığımız sıkı eleme sonucu başvurular arasından 40ekip ve 20 bir...

Hepimizin sonuçlarını merakla beklediği Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'nun başvuru sonuçları bugün açıklandı ve Maraton resmen başladı

600’e yakın başvuru üzerinde son 1 haftadır yaptığımız sıkı eleme sonucu başvurular arasından 40 ekip ve 20 bireysel olmak üzere 153 geliştirici maratona katılmaya hak kazandı. Geçen bu son bir haftada neler olduğuna ve önümüzdeki hafta sonu olacaklara bir göz atalım.

 

Seçmekte zorlandığımız bir haftaydı

Mobil alana yönelik fikri olan, ülkemizin farklı şehirlerinden uygulama geliştirici, öğrenci, mühendis, öğretmen, grafiker, elektronik meraklısı yüzlerce kişi; bireysel olarak ya da kurdukları ekiple başvurularını son ana kadar dikkatle yaptı. Maraton'a katılacak ekipleri (bireylere de ekip diyebiliriz, çünkü onlar gerçekten bir ekip gibi çalışacaklar) seçmenin  zorluğunu nasıl anlatırsak anlatalım hafif kalır. Tecrübelerini, parlak fikirlerini, çözüm önerilerini, tespitlerini ve ekip arkadaşlarına ilişkin nice bilgiyi bizlerle paylaşan herkesin başvurularını dikkatle okuduk, tartıştık. 30 Mart gece yarısının son dakikalarına kadar başvurular gelmeye devam etti. Sonunda başvuruların arasından en iyilerini başvuru sonuçları sayfasında yayınladık.

 

5-6 Nisan için kolları sıvıyoruz

Bu hafta sonu sıcak geçecek. Katılmaya hak kazanan toplam 153 kişi, uygulamalarının ilk prototipini oluşturup danışmanlarımıza sunacaklar.

Bol geribildirim ve kodlamayla geçecek cumartesi akşamı ve pazar gecesi için ekipler cumartesi sabahından ağırlanmaya başlayacaklar. Öncelikle Turkcell Teknoloji'nin Maltepe binasına gelecek katılımcılara kahvaltı ikramımız olacak.

Saat 12'den sonra sektörün önde gelen isimleri, sektörel problemleri ve ihtiyaçları geliştiricilere aktaracak. Ulaşım alanı için İETT'den Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, sağlık alanı için Acıbadem Hastanesi'nden Mobil Sağlık Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay, eğitim alanı için Doğa Koleji'nden IT Koordinatörü Ömer Ömeroğlu, mobil finans alanı için TEB Girişim Bankacılığı'ndan TEB Dijital Bankacılık Direktörü Deniz Devrim Cengiz ve iş dünyası alanıyla ilgili Turkcell'den Mobil Ürünler ve İş Ortaklığı Yönetimi Direktörü Sezin Mızraklı katılımcılarla buluşmayı bekliyor. Fikirlerin tazelenmesi, yeni meyveler tohumlaması için önemli bir süreç.

Bu arada unutmadan, hafta sonu İstanbul'da hava kapalı ve ara ara yağmurlu olacak. Bu nedenle dikkatli giyinmenizi öneririz. Değerli katılımcıların üşümesini istemeyiz :).

 

16 saatlik kod geliştirme etkinliğindeyiz

Cumartesi günü 12:00'de başlayıp 18:30'da bitecek sunumların ardından saat 20:00'ye kadar bir tanışma ve kaynaşma sürecimiz olacak. Burada ekipler ve danışmanlar 6 hafta sürecek maratonun ilk buluşmasını gerçekleştiriyor olacaklar. Bu sürecin sonunda ertesi gün saat 12:00'ye kadar bir kod geliştirme etkinliğimiz olacak. Etkinlik süresince Geleceği Yazanlar danışmanlarıyla yanınızda olacağız. Pazar sabahı saat 12:00’ye kadar sürecek bu etkinlikte ekiplerden fikirlerinin bir prototipini çıkarmalarını bekliyoruz. Bu prototipler saat 12:00-13:00 arası danışmanlara sunulacak ve bu aşamada danışmanlar birlikte çalışacakları ekiplerle eşleşecek. Şimdiden herkese başarılar diliyoruz.

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'na başvuran ve katılmaya hak kazanan herkese teşekkür eder ve tebriklerimizi sunarız.

Hepinizle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz :)