Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar'da Neler Yaptık?

Geleceği Yazanlar’da yoğun bir haftayı daha geride bıraktık. Amacımız en iyi kalitedeki belge ve eğitim araçlarını sizinle paylaşırken, aynı zamanda etkinliklerle, Türkiye çapında gittiğimiz noktalarda yaptığımız paylaşımlarla ülkemizdeki insanlarını bil...

Geleceği Yazanlar’da yoğun bir haftayı daha geride bıraktık. Amacımız en iyi kalitedeki belge ve eğitim araçlarını sizinle paylaşırken, aynı zamanda etkinliklerle, Türkiye çapında gittiğimiz noktalarda yaptığımız paylaşımlarla ülkemizdeki insanlarını bilgi okur-yazarı yapmak. 

Son iki haftadır güncellediğimiz ve yeni yayına aldığımız birçok eğitim içeriği var. Bunlardan kısaca bahsedelim:

  1. iOS - Xcode için Github:  Xcode içinden Github kullanımını anlatan bu yazı, Xcode ortamında bir proje başlatılmasını ve güncellenmesini anlatıyor. 
  2. Android - Bir Java Programının IDE Ortamında Çalıştırılması: Bu belge, uygulamayı komut satırından çalıştırmak yerine IDE'yi kullanmak isteyenler için hazırlandı ve eski belgedeki tüm ekran görüntüleri güncellenen Eclipse IDE'sinde yeniden alındı.
  3. Usergrid - Uygulama Güvenliği: Herkese ücretsiz sunduğumuz mobil veritabanı servisi Usergrid’in uygulama katmanındaki güvenliğini anlatan bu yazıyı beğeneceğinizi umuyoruz. 
  4. Usergrid - Kimlik Doğrulama Seviyeleri: Usergrid'deki kimlik doğrulama seviyelerini anlatan bu kılavuz sayesinde organizasyonunuza yüksek seviye erişim gerektiren türden uygulamaları ekleyebilirsiniz. 
  5. Android - Android'de Haritalar Servisi: Bu belgede Google haritalarını uygulamamızın bir parçası haline getirmeyi ve harita üzerinde basit işlemleri nasıl gerçekleştirebileceğimizi gösteriliyor. Yenilenen Google Clouds Console'a göre anlatımı tekrar elden geçirdik.
  6. Android - Destekleme Kütüphanesinin (Support Library) Kurulumu: Bu belgede Android API'lerinin geriye dönük uyumluluğunu sağlamayı amaçlayan Destekleme Kütüphanesi'ni nasıl kuracağınızı ve projenize nasıl entegre edeceğinizi açılıyoruz.

Geleceği Yazanlar'ın eğitim içeriklerini sürekli olarak güncellerken, sizlerden gelen bildirimler de bizim için çok önemli. Geleceği Yazanlar'da hangi eğitimlerin eksikliğini hissediyorsunuz? Siz bize söyleyin, biz mutfakta hazırlayalım :).

Yorumlar

Perihan Yavuzcan
24.10.2014 - 07:00

XAMARIN egitimlerine ne dersiniz? Planinizda yer aliyorsa, cok seviniriz! :)

Kağan Utku Kılıçlı
03.10.2014 - 10:31

swift dersleri isteriz :D

Görkem Çetin
08.10.2014 - 12:35

Yazıldı bitti Kağan, siteye yüklenmesi kaldı. Az sabır, biz de heyecanla bekliyoruz :-)