Geleceği Yazanlar

Paylaştıkça Büyür Bilgi

Koddemy olarak, "Paylaştıkça büyür bilgi" mottosu ile yola çıktık. En heyecan verici ve rekabete açık ürünlerin geliştirildiği yazılım dünyasında, ülkemizdeki gençler daha erken yaşlarda bu dünyayı tanıma fırsatı bulabilmesini ve ilk “Merhaba Dün...

Özgür Öztürk |

23.10.2015

Koddemy olarak, "Paylaştıkça büyür bilgi" mottosu ile yola çıktık. En heyecan verici ve rekabete açık ürünlerin geliştirildiği yazılım dünyasında, ülkemizdeki gençler daha erken yaşlarda bu dünyayı tanıma fırsatı bulabilmesini ve ilk “Merhaba Dünya” programlarını daha erken yaşlarda yazabilmelerini istedik. İşte bu yüzden 2015 yılının başlarında kuruldu Koddemy.

Ne yazık ki, yazılım dünyası ile ilgili pek çok teknoloji, yurt dışında geliştiriliyor. Dolayısıyla bu alanda en hatırı sayılır kaynaklar da Türkçe yani anadilimizde değil. Oysa bu teknolojileri öğrenmek isteyen, kendisini geliştirmek isteyen, bir şeyler üretmek isteyen binlerce insan var bu ülkede. Bu nedenle biz de Koddemy olarak bu teknolojilerle ilgili olarak, anadilde ve uygulamalı eğitim videoları yayınlamak, paylaşmak istedik.

 

İster öğrenci isterse sektörde çalışan bir yazılımcı olsun, klavyesinin başına oturduğunda insanların yazılım geliştirme alanında en çok karşılaştığı konulara, öğrenilmek istenenlere yer vermeye çalışıyoruz Koddemy'de. Bu anlamda teknoloji bazında da hiç bir ayrım yapmıyoruz. Bu nedenle, şu anda farklı bir çok teknoloji ile ilgili uygulamalı eğitim videoları barındırıyor Koddemy.

Kapılarımız Koddemy'de öğrenmek isteyenlere olduğu kadar, öğretmek isteyenlere de açık. Tecrübeli olduğu alanlarla ilgili bilgisini paylaşmak isteyen, hazırladığı eğitim videolarını paylaşmak isteyen ve bu amaca kendisini yakın hisseden herkese Koddemy olarak kapımız açık.

Tek bir eğitim videosuyla ilham kaynağı olunabilecek insan sayısı o kadar fazla ki… Belki o insanlar arasında genç bir arkadaşımız bir süre sonra sizin eğitim videonuzdan aldığı motivasyonla güzel bir ürün geliştirecek, faydalı bir girişimle karşımıza çıkacak ve belki binlerce insana iş olanağı sağlayacak. Ülkemizin ve ülkemiz insanının böyle ürünlere, küresel çapta rekabet edebilecek girişimlere ihtiyacı var. O nedenle paylaşmak istediklerinize lütfen sadece bir eğitim videosu olarak bakmayın, nelere ve kimlere ilham kaynağı olabileceğinizi düşünün.

Bu alanda 20 yıla yakın bir süreyi geride bıraktıktan sonra gençlerimizi böyle platformlarda ziyaretçi olarak görmek, daha fazla eğitim videosu talep ettiklerini duymak, öğrenmek, paylaşmak ve bir şeyler üretmek istediklerini görmek benim için bir mutluluk kaynağı. Geldiğimiz noktada, henüz lise seviyesinde eğitim alan genç arkadaşlarımızın Koddemy'den öğrendikleri ile yazdıkları programları görme fırsatı bulmak, daha fazlasını beklediklerini duymak ve en önemlisi de "heyecanlandıklarını" fark etmek bize devam etmemiz gerektiğini söylüyor.

Biz de devam edeceğiz…

Hoşçakalın.

Özgür Öztürk |

23.10.2015

Yorumlar

Volkan Kılıç
25.10.2015 - 11:39

Böyle bir bilgi platformunu hayata geçirdiğiniz için teşekkür ederiz. Dediğiniz gibi en büyük sıkıntı aslında Türkçe kaynakların olmaması. Bu anlamda çok güzel bir amaca hizmet ediyorsunuz. Başarılarınızı devamını diliyorum. Sevgilerle.

Özgür Öztürk
26.10.2015 - 08:53

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Evet Türkçe kaynak olmaması, uygulamaya dönük kaynakların az olması, tecrübeli insanların paylaşımlarının sınırlı olması gerçekten sorun teşkil ediyor. Ama sizler, bizler ve inşallah bu tip başka platformlar bunun önüne geçeceğiz ve genç yaşta bu işleri merak eden insanların sayısını arttıracağız. Sevgiler...

Atalay Keleştemur
26.10.2015 - 01:42

İçerikler benim de çok hoşuma gitti. Herkesin faydalanabileceği, çok güzel, bilgilendirici bir platform.

Tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Özgür Öztürk
26.10.2015 - 01:50

Çeşitlendirmeye ve içerik sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yeni eğitim videolarımız da yakında yayınlanacak. İyi dilekleriniz için teşekkürler.