Mobil Dünya

Turkcell API'leriyle Neler Yapabilirim?

Haziran ayında Turkcell, altyapı yeteneklerini yazılım geliştiricilere açtı. SMS Gönderme, MMS Gönderme, Çağrı Başlatma, Cihaz Sorgulama ve Text to Speech API'leri uygulamalarda zengin bir deneyim sağlıyor. API'ler (Application Programming Interface), protokol bağımsız entegrasyon sağlamas...

|

31.08.2015

Haziran ayında Turkcell, altyapı yeteneklerini yazılım geliştiricilere açtı. SMS Gönderme, MMS Gönderme, Çağrı Başlatma, Cihaz Sorgulama ve Text to Speech API'leri uygulamalarda zengin bir deneyim sağlıyor.

API'ler (Application Programming Interface), protokol bağımsız entegrasyon sağlaması ve kolay anlaşılması sayesinde dünya çapında bilgi akışını sağlayan en önemli araçlardan biri haline geldi. Turkcell de kolay entegrasyon ve iyi belgelendirme rotasıyla bu yeteneklerini REST yapısıyla sunmaya başladı.

Peki, Turkcell API'lerini kullanmak için ne yapmak gerekiyor? Çok basit. Turkcell'in API portalına Turkcell şifre ile giriş yapmak yeterli. Daha sonra portal sizi Uygulamalarım sayfasına yönlendiriyor ve seçtiğiniz API'lere erişim yetkisi olan bir uygulama oluşturuyorsunuz.

Burada oluşturduğunuz her uygulama için sizinle bir "API Key" kodu paylaşılıyor. Yazılımınız içerisinden göndereceğiniz isteklerde bu kodu kullanarak ilgili API'leri çağırabiliyorsunuz.

 

API'ler nasıl çalışıyor?

API Kullanım altında yer alan API sayfalarında ve API Gezgini'nde tek satır kod yazmadan API'leri deneyimleyip, göndereceğiniz isteklerin ve yanıtlarının formatlarını görebiliyorsunuz. API dönüşlerinde paylaşılan "ticket_id" ile yaptığınız isteğin ne durumda olduğunu sorgulayabiliyorsunuz. SMS'inizin iletilip iletilmediğini, başlattığınız Çağrı'nın açıldığını, reddedildiğini veya kapandığını da benzer şekilde durum sorgulama API'leri ile öğrenebiliyorsunuz.

 

API kullanımı ücretli mi?

API kullanımları ayda 100 krediyle (100 API kullanımına karşılık geliyor) ücretsiz sunuluyor. Her ay bakiyeniz 100'e tamamlanıyor ve hem yazılımınız içerisinden hem de portal üzerinden kullanımınıza açılıyor.

 

Turkcell API'leriyle geliştirilen uygulamalar

Turkcell API'leriyle hazırlanmış bazı örnek uygulamaları API Platform Blog'unda kodlarıyla birlikte paylaşıyoruz. Siz de hazırladığınız uygulamaları Bize Ulaşın sayfasından irtibata geçerek bizimle paylaşın, yayınlayalım, isminizle tanıtalım.

Eh, daha ne olsun? :)

|

31.08.2015

Yorumlar

Burak
03.05.2017 - 10:16

Dökümana ulaşılamıyor elinde döküman olan varmı acaba.

N Donald
25.01.2017 - 10:59

Iyi gunler: Aylik 100 SMS'den sonraki fiyatlardirma bilgilerine nereden ulasabiliriz?

 

 

zeynep
01.09.2015 - 09:54

.