Mobil Dünya

Yeni Nesil Bilgi Platformu: Sorwe

Sorwe bilgi üreten ve paylaşan, kullanıcılarına eğlence ve kazanç sunan, yeni nesil bir uygulama. Sorwe ile merak ettiğiniz her soruyu sistemde bulunan kullanıcılara kimliğinizi belli etmenize gerek kalmaksızın, rahatça sorabilir, diğer kullanıcıların sorduğu soruları cevaplayarak kazan&cce...

Emrah Ertürk |

20.11.2015

Sorwe bilgi üreten ve paylaşan, kullanıcılarına eğlence ve kazanç sunan, yeni nesil bir uygulama. Sorwe ile merak ettiğiniz her soruyu sistemde bulunan kullanıcılara kimliğinizi belli etmenize gerek kalmaksızın, rahatça sorabilir, diğer kullanıcıların sorduğu soruları cevaplayarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Sorwe, kullanımı kolay ve bir o kadar da eğlenceli bir uygulama. Uygulama ile neler yapabileceğinizi aşağıdaki video aracılığıyla da öğrenebilirsiniz:

Her saniye etrafımızda milyarlarca bilginin aktığı ve istediğimiz bilgiye, fikre çok kolay ulaşabileceğimizi düşündüğümüz bir çağda yaşarken, aslında doğru ve kullanışlı bilgiye ulaşmanın ne kadar zor, zaman alıcı ve pahalı olduğunu düşünüyoruz.

İşte bu fikirle doğan "Yeni nesil bilgi platformu Sorwe", sosyal medya platformunu kapsayan yapısının yanında, tüm tabana yayılabilen bir anket ve araştırma uygulaması şeklinde tasarlandı. iOS ve Android cihazlar için kullanıma hazır olan Sorwe uygulamasında, merak ettiğiniz her şeyi ister tüm topluluğa, isterseniz filtreleyebildiğiniz özel profillere sorabilir ve anında toplanan cevapların analiz edilmiş sonucuna ulaşabilirsiniz. Sorwe'yi bireysel meraklarınız ve eğlenceniz için kullanabileceğiniz gibi, kurumsal kararlarınızda ihtiyacınız olan bilgiyi kolayca elde edebilmek için de kullanabilirsiniz. Sorwe için, soru cevaplayanların puan, ödül ve hatta para kazanabilecekleri, tamamen kazan-kazan ilkesi çerçevesinde tasarlanmış bir uygulama da diyebiliriz.

 

Nasıl geliştirdik?

Ekibimizdeki herkes profesyonel iş hayatından geldiği için ilk önceliğimiz, Sorwe projesinin amatör ruhunu kaybetmeden profesyonel bir şekilde yönetilmesiydi. Bu anlamda beş kişilik çok iyi bir ekip oluşturmakla işe başladık. Zaman içerisinde oluşan birkaç değişiklikle projeye gönülden inanan, keyifli ve çok zeki bir çekirdek kadro oluşturmuş olduk. Yaklaşık bir buçuk sene süren altyapı çalışmaları sırasında, her yeni girişimin karşılaştığı gibi, birçok zorluklarla karşılaştık ama tüm bu zorlu süreçleri, en başta da öngördüğümüz üzere ekibimizin kalitesiyle aştık. Herhalde stratejik olarak en doğru yaptığımız şey, böyle bir ekibi en başta oluşturmuş olmamızdı. Sorwe'nin ortaya çıkma süreci için tam anlamıyla bir takım oyunu diyebiliriz.

Mobil cihazların bireysel kullanımının yanında, kurumların da kendi iş süreçlerinde kullanabilmeleri amacıyla, Sorwe CRM adı altında kuruma özel web yönetim paneli hazırlandı. Böylece kurumların soru, anket, pazar araştırması ve kurum içi iletişim fonksiyonlarını tek bir ekran üzerinden kolayca kullanabilmelerini ve ayrıntılı raporlara ulaşabilmelerini sağladık.

Sorwe görücüye çıkalı bir ay olmasına rağmen Türkiye Pazarlama ve İnsan Kaynakları Zirvesi'nde sponsor olarak kabul edildi. Bu önemli organizasyonda katılımcılarla olan iletişim, Sorwe üzerinden yürütüleceği gibi, Zirve'nin nabzını da Sorwe tutacak. Bunun yanında hızlı bir şekilde binlerce bireysel kullanıcıdan ve Türkiye'nin birçok büyük kurumundan ilgi ve beğeni görmek bizleri çok daha fazla heyecanlandırıp, motive ediyor.

Emrah Ertürk |

20.11.2015

Yorumlar

mesut atasoy
07.06.2016 - 11:39
bağlantıyı göremedim
Ali Işıngör
23.11.2015 - 03:02

Ben hemen bir soru sorayım:

Geliştirme IDE'si olarak ne kullandınız? Kullandığınız kütüphaneler neler?