Geleceği Yazanlar

Yepyeni Android Eğitim İçerikleri

Etkinliklerle dolu bir Mart ayını birlikte geçiriyoruz. Bir yandan etkinliklere gidip Geleceği Yazanlar'ı tanıtırken, bir yandan da sizin için eğitim içeriklerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Çok yakında yeni HTML ve CSS eğitim içeriklerimiz Geleceği Yazanlar'da sizlerle buluşacak. Yeni içerikl...

Etkinliklerle dolu bir Mart ayını birlikte geçiriyoruz. Bir yandan etkinliklere gidip Geleceği Yazanlar'ı tanıtırken, bir yandan da sizin için eğitim içeriklerimizi yenilemeye devam ediyoruz. Çok yakında yeni HTML ve CSS eğitim içeriklerimiz Geleceği Yazanlar'da sizlerle buluşacak.

Yeni içeriklerimiz sadece vaat ettiklerimizle sınırlı değil elbette :). HTML ve CSS eğitimlerimizi yayına almadan önce 10 yeni ileri düzey Android eğitimini yayına aldık. Gelin, bu eğitimlere bir göz atalım.

 

Sync Adapter kullanarak veri taşımak

Cihaz ile web sunucusu arasında veri eşlemesi yapmak, uygulamanız açısından kullanışlı bir özelliktir. Örneğin, uygulamanızdaki verileri bir web sunucusuna yedeklemek, yedek alma açısından işlevseldir. Mobil uygulamanızda kendi veri aktarma sisteminizi tasarlayabilseniz de Android'in "Sync Adapter Framework" denilen veri eşleme çatısına Sync Adapter Kullanarak Veri Taşımak eğitimine mutlaka göz atmalısınız.

 

Stub Authenticator oluşturmak

Sync Adapter uygulama çatısı, uygulamanızın parçası olarak bir hesap yöneticisi tanımlamanızı bekler. Bu bileşeni nasıl ekleyeceğinizi bu içerikte öğrenebilirsiniz. Basitlik açısından bir "stub authentication" bileşenini nasıl oluşturacağınızı Stub Authenticator Oluşturmak eğitiminde görebilirsiniz.

 

Bir aracı içerik sağlayıcısı oluşturmak

Sync Adapter çatısı, esnek ve çok güvenli bir içerik sağlayıcı çatısı tarafından üretilmiş cihaz verisiyle çalışmak için tasarlanmıştır. Bu sebeple Sync Adapter çatısı, yerel veri için önceden tanımlanmış içerik sağlayıcı çatısı kullanan bir uygulamaya ihtiyaç duyar. İşte bu içerik sağlayıcıyı nasıl oluşturacağınızı Bir Aracı İçerik Sağlayıcısı Oluşturmak eğitim içeriğinde öğreneceksiniz.

 

Sync Adapter oluşturmak

Sync Adapter uygulama çatısını neden kullanmanız gerektiğini öğrendiniz. Veri aktarım kodunuzu, Sync Adapter uygulama çatısının otomatik olarak çalıştırabileceği bir bileşen içinde nasıl sarmalayacağınızı Sync Adapter Oluşturmak içeriğinde bulabilirsiniz.

 

Bir Sync Adapter'ı çalıştırmak

Oluşturduğunuz Sync Adapter kullanarak veri aktarımlarınızı nasıl zamanlayacağınızı ve tetikleyeceğinizi Bir Sync Adapter'ı Çalıştırmak eğitiminde görebilirsiniz.

 

Pili harcamadan veri transfer etmek

Bu eğitimde ağ bağlantılarının ve indirmelerin mobil cihaz pillerine olan etkisini (özellikle kablosuz ağ yayınlarıyla ilgili olarak) azaltmanın yollarını öğrenebilirsiniz.

 

Verimli ağ erişimi için indirmeleri yönetmek

Bu eğitimde kablosuz yayın durum makinelerini (state machine) tanıyabilirsiniz. Uygulamanızın bağlantı modelinin onlarla nasıl etkileşimine geçtiğini öğrenebilir ve veri bağlantılarınızı nasıl en aza indirebileceğinizi görebilirsiniz. Veri transferlerinizle ilgili pil tüketimini azaltmak için önden indirme (prefetching) ve biriktirme (bundling) yöntemlerini de burada bulabilirsiniz.

 

Düzenli güncellemelerin etkilerini azaltmak

Bu eğitim içeriğinde veri yenileme sıklığınızı nasıl değiştireceğinizi görebilirsiniz. Bunu yaparken kablosuz yayın durum makinelerinin temelinde olan arka plan güncellemelerinin etkisini en iyi şekilde nasıl azaltabileceğinizi göreceksiniz.

 

Gereksiz veri indirmekten kaçınmak

Veri indirmelerini azaltmanın en iyi yolu sadece ihtiyacınız olan veriyi indirmektir. Bu ders bunu uygulamanın en iyi yöntemlerini anlatır.

 

İndirme kalıplarının bağlantı tipine göre düzenlenmesi

Pil ömrüne etkileri açısından baktığınızda, bütün bağlantı tipleri eşit değildir. Örneğin, Wi-Fi yayını muadili kablosuz yayınlara (3G vs) göre daha az pil harcar. Farklı kablosuz yayın teknolojilerinin piller üzerinde birbirinden farklı etkileri bulunmaktadır. İndirme Kalıplarının Bağlantı Tipine Göre Düzenlenmesi eğitiminde bu etkileri görebilirsiniz.

 

En yeni ve güncel eğitimleri sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Bizi takip etmeye devam edin :)

Yorumlar

Hakan Kanmaz
20.03.2015 - 06:42

Tek kelimeyle harika..

Gorkem Karadogan
23.03.2015 - 03:16

Çok yararlı konular var detaylı inceleyemedım ama boş bir vaktimde inceleyeceğim emeği geçenlere teşekkürler.

Mustafa GÜNGÖR
01.04.2015 - 01:17

Emeklerinize sağlık , internette o kadar araştırma yapacağımıza nerdeyse herşeyi elimize getiriyorsunuz.

nejla
05.04.2015 - 11:53
Harika