Geleceği Yazanlar

Deli Deli Kulakları Küpeli!

Topluluk Yönetimi ya da daha moda söylenişiyle "Community Management", Artistanbul ekibinin yaklaşık 7-8 yıldır üzerinde çalıştığı ve uzmanlaştığı alan. Birlikte çalıştığımız kişiler, yazılım geliştiricileri ve mühendis adayları olunca,...

Ali Işıngör |

21.12.2013

Topluluk Yönetimi ya da daha moda söylenişiyle "Community Management", Artistanbul ekibinin yaklaşık 7-8 yıldır üzerinde çalıştığı ve uzmanlaştığı alan. Birlikte çalıştığımız kişiler, yazılım geliştiricileri ve mühendis adayları olunca, işimiz daha da ilginçleşiyor. Geleceği Yazanlar'ın içeriğinin sürekli olarak güncellendiği ofisimizde dışarıdan bakanların anlayamayacağı türden espriler, eşek şakaları sürekli havada uçuşuyor.

Evdeki elektrikli aletleri söküp tamir etmeye çalışan, eve yeni gelen elektronik cihazın kumandasını kullanmayı ilk öğrenen kopilleri, hepiniz tanırsınız. Hani sürekli bir şeyleri bozan haylazları... İşte onların önemli bir kısmı büyüdüğünde, yazılım geliştiricisi oluyorlar. Aslında pek büyümedikleri bile söylenebilir :).

Peki, topluluk yöneticisi kimdir, ne iş yapar? Tüm bu insanları nasıl bir araya getirir?

İyisi mi, küçük bir hikâye anlatayım.

Gerçek olamayacak kadar güzel bir hikâyedir, 1940'lı yıllarda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden bir gün 30 kadar deli kaçar. Hastanenin başında Mazhar Osman’ın olduğu zamanlardır. Her neyse, hemşireler telaşla Mazhar Osman’a koşar: “Efendim yandık! 30 deli birden hastaneden kaçmış!”

Mazhar Osman hiç bozuntuya vermez, odacıdan paspas yaptığı süpürgeyi, hemşireden ise hastalardan birinin uzun paçalı donunu ister! Zavallı odacı ve hemşire içlerinden “Tamam Mazhar Bey’i de kaybettik!” diyerek, isteği yerine getirir. Mazhar Osman süpürgenin sopasının ucuna uzun donu bir bayrak gibi bağladığı gibi, “asker adımlarıyla” hastaneden dışarı çıkar!

Hemşire ve zavallı odacı, “Hah tamam! Şimdi kaçanların sayısı 31 oldu!” diye dövünmektedir. Görüntü şudur: Mazhar Osman, ucunda bir uzun don olan “bayrağı” sanki kutsal bir sancakmış edasıyla iki eliyle önünde tutmakta ve “kaz adımıyla” Bakırköy sokaklarında yürümektedir! Bir de garip bir marş söyler: “Deli marşı!”

Neyse, Mazhar Osman, elindeki kutsal sancakla bu marşı söyleyerek Bakırköy’de “iki tur” atar. Üç saat sonra, Mazhar Osman hastanenin kapısında görünür. Görüntü aynıdır: Kaz adımı yürüyüşle muzaffer bir komutan edasındaki “başhekim”, bu garip marşı bağırarak içeri girmektedir. Arkasında da hastaneden kaçan deliler!

Başhekimi izleyen kuyruğun en sonundaki deli de içeri girdikten sonra kapılar kapatılır ve sayım yapılır. Başhekimin peşine tam 130 kişi takılmıştır!

 

Sözü nereye getireceğimi anladınız sanırım... Geleceği Yazanlar ekibi olarak benzer bir işe girişmiş durumdayız :).

Önümüzdeki hafta Ege ve 9 Eylül üniversitelerinde yapılacak sunum ve uygulamalı eğitimler, bir yıllık süreç boyunca 40'ı aşkın üniversite ve kurumda yapılacak eğitimlerin sadece başlangıcı.

Bu arada bizler de (ben, Halil Keskin, Caner Güral ve Ozan Uysal) boş durmuyor, sürekli olarak eğitimlerimizi güncelliyor ve mevcut eğitimlere yenilerini ekliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda sizlerden gelen öneri ve geri bildirimler doğrultusunda, aşağıdaki eğitimleri portalımıza eklemiş durumdayız:

 

Bize yazmaktan, bizi eleştirmekten sakın vazgeçmeyin.

Sağlıcakla.

Ali Işıngör |

21.12.2013

Yorumlar

Furkan KURT
23.12.2013 - 03:53

Merhabalar, Bütün ekibinizi ve uzmanları Bursa'ya da bir üniversiteye gelmenizi rica ediyorum.

Şu an İznik/BURSA'da oturuyorum, lise öğrencisiyim.

Gelirseniz çok çok güzel olur. 

Kolay gelsin hepinize, iyi çalışmalar...

Ali Işıngör
23.12.2013 - 04:09

Merhaba,

Bursa yanılmıyorsam takvimimizde olan şehirlerden biri. Etkinlik yeri kesinleşir kesinleşmez etkinlikler sayfamızdan duyuracağımıza emin olabilirsiniz :).

Furkan KURT
23.12.2013 - 04:31

Çok çok teşekkür ediyorum Ali Bey, Bütün ekibe ve size kolay gelsin, iyi çalışmalar :)

Görkem Çetin
08.01.2014 - 01:43

Mümkün olduğu kadar kaynaklarımız ölçüsünde üniversitelere gitmeye ve bildiklerimizi anlatmaya özen gösteriyoruz. Şimdiye kadar 8-10 farklı üniversitede Geleceği Yazanlar'ı anlattık ve geliştiricilere 1'er günlük seminerler verdik. Bu adresten, üniversitenizde yapılacak etkinlikle ilgili bize bilgi verebilir ve davetinizi iletebilrsiniz.

Bekir
11.03.2014 - 06:43

Teşekkürler. Tüm ekibe başarılı çalışmalar dilerim.