Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu

Turkcell olarak kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye'nin her noktasına teknolojiyi götürerek fırsat eşitliği sunmak, insanımızı bilim ve teknolojinin sağladığı avantajlarla tanıştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda 2013’...

Orhan Bayram |

13.03.2014

Turkcell olarak kurulduğumuz günden bu yana, Türkiye'nin her noktasına teknolojiyi götürerek fırsat eşitliği sunmak, insanımızı bilim ve teknolojinin sağladığı avantajlarla tanıştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda 2013’te hayata geçirdiğimiz Geleceği Yazanlar projemizle yerli mobil yazılım seferberliği başlattık.

Bugün ekosistemin önemli aktörleriyle birlikte Mobil Uygulama Maratonu'nun başladığını siz değerli geliştiricilere ilan ediyoruz. Maratonla birlikte, ekosistem oyuncuları tarafından geliştiricilere, mobil uygulama geliştirme süreçleri ve teknikleri aktarılacak. Maraton boyunca internet üzerinden eğitimler alabilecek ve mobil dünyanın önde gelen isimleriyle yapılacak buluşmalara katılabileceksiniz. Bu türden iletişim yönü kuvvetli etkinliklerle geçecek sürecin sonunda, tüm ekiplerden geliştirdikleri mobil uygulamaları uygulama dükkanlarına yüklemesi bekleniyor.

Maraton boyunca mobil uygulama geliştirme süreçlerinde tecrübeli danışmanlarımız tüm ekiplere birebir destek verecekler. Danışmanlarımız mobil dünyayla ilgili deneyimlerini ekiplerle paylaşacak, onları dünyadaki trendler ile ilgili bilgilendirecek ve mobil uygulama geliştirme süreçlerini aktaracaklar. Ayrıca geliştirecekleri uygulamaların yetenekleri ile ilgili sürekli bir yönlendirme desteği verecekler.

Sektörün önde gelen 20'den fazla şirketinin de destek verdiği maraton süresince geliştiriciler, hem ekosistemi yakından tanıma olanağına hem de süreç sonunda bu şirketlerde çeşitli iş ve staj olanaklarına sahip olacaklar.

6 hafta boyunca geliştirme yapacak ekiplerden "olsa ne güzel olur" dediğimiz bir beklentimiz var: maraton süreçleri hakkında kendilerinden blog yazmalarını ve deneyimlerini ekosistemle de paylaşmalarını bekliyoruz. Eminiz ki, ekosistemin ekipler dışındaki diğer kısmı, onların maraton sürecinde yaşadıklarını, gözlemlediklerini ve maraton boyunca düşündükleriyle ilgili yazılarını ekiplerin ağzından okumayı çok sevecektir.

Bu arada final aşamasında ilk 5'e girenleri birbirinden değerli ödüller bekliyor. Bunun için Ödüller sayfasına bakmanız yeterli.

Mobil uygulama geliştirme süreçlerini uçtan uca yaşamak, mobil ekosistemin önde gelen isimleriyle biraraya gelmek, mobil uygulamanı geliştirip tanıtımını yapmak ve hayalini gerçekleştirmek istiyorsan, seni de bu süreci birlikte yaşamaya davet ediyoruz!

Orhan Bayram |

13.03.2014

Yorumlar

Ali Işıngör
19.03.2014 - 04:05

Merhaba,

16 yaş kesinlikle erken değil, hatta ileride rakiplerinden daha donanımlı olmanı sağlayacaktır. Geleceği Yazanlar'daki 101 seviyesi eğitimlerle işe başlayabilirsin.

Bu arada unutmadan söyleyeyim, Geleceği Yazanlar topluluğunda 13 yaşında bile geliştiricimiz var :).

Sametcan VENEDİK
26.03.2014 - 02:10

Bu toplamda 6 haftalık bir süreçmi ? şimdiye kadar bunu anladım ve bu fırsat benim için çok önemli olduğundan dolayı bu süreç uzaya bilirmi yada tekrar tekrar bu süreçleri yeniden geçe bilirmiyiz? bilginiz varsa lütfen paylaşırmısınız şimdiden teşekkür ederim.

 

Cuma
14.03.2014 - 08:35

16 yaşındaki biri olarak bu tür etkinliklere katılmam erken mi ?

Az çok bir şeyler yapabiliyorum bu etkinlik kendimi daha fazla geliştirmem için uygun mudur ?