Mobil Dünya

indir.com Mobil Uygulama Yarışması Başladı

Cep telefonları hayatımıza yavaş yavaş girdi ve şimdi ayrılmaz parçası oldu. SMS ile başlayan etkileşim, daha sonra WAP sayfaları, WAP üzerinden e-posta gönderimi derken bir anda akıllı telefonların çıkması ile bambaşka bir hal aldı. Artık akıllı cep telefonu tan...

Hasan Yaşar |

03.03.2014

Cep telefonları hayatımıza yavaş yavaş girdi ve şimdi ayrılmaz parçası oldu. SMS ile başlayan etkileşim, daha sonra WAP sayfaları, WAP üzerinden e-posta gönderimi derken bir anda akıllı telefonların çıkması ile bambaşka bir hal aldı. Artık akıllı cep telefonu tanımı bile yeterli gelmediği için birçok kaynakta "akıllı cihaz", "akıllı mobil cihazlar" gibi tanımlamalar yapılıyor. Bu akıllı cihazların niteliklerinin değişmesiyle birlikte çeşitli sınıflara ayrılmaya başladılar, tabletler ve phablet gibi. Başlangıçta “taşınabilir” bilgisayar olarak adlandırılan fakat ağırlıkları toplamda 10 kilogramı bulan cihazlar artık gerçekten “taşınabilir” ve mobil olmaya başladılar.

Böylesine hızlı gelişen bir mobil dünya için herkes bir şeyler yapmaya başladı. Türkiye'de bu alanda atılan en önemli adımlardan bir tanesi de Geleceği Yazanlar oldu. Biz de indir.com olarak bir süredir "Mobil üzerine neler yapabiliriz?" diye çalışmalar yapıyorduk. İlk olarak "Mobil 2013 Raporu" isimli bir çalışma hazırladık, aslında bu yaptığımız araştırmalardan çıkardığımız özetleri topladığımız bir çalışmaydı. Sonrasında daha büyük bir organizasyon için kolları sıvadık, "indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2014".

Mobil uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını tanıtma şansı yakalayacağı, ödül kazananların ise sektöre hızlı bir giriş yapabilmelerini amaçlayan yarışmanın mobil ekosisteme katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yarışmanın ödülleri seçilirken buna özellikle dikkat edilerek hazırlandı. Birinci olan kişiyi 1 haftalığına Silikon Vadisi’ne gönderiyoruz, 4.000 TL nakit ile vize vb. masraflarını kolayca karşılamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında ReklamStore, Reknova ve Camekan’ın katkılarıyla tanıtım fırsatı sağlıyoruz. Ofis ihtiyacı duyanlar için ise TEB Girişim Ofisi’nde karşılıklı görüşmeler sonunda yer olanağı sunuyoruz. Yarışmamıza uygulamam.com’un ana sponsor olmasıyla birlikte çeşitli ödüller de eklenecek. Bunun dışında Windows Phone uygulamalarına özel olarak Nokia sponsorluğunda çeşitli telefonlar hediye ediyoruz.

Her biri kendi alanında başarılı bir jüriye sahibiz, bunun için kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Jürimizi soyadı sırasına göre yazıyorum. Eminim birçoğunun adını duymuşsunuzdur, duymadıklarınızı araştırmanızı tavsiye ederim:

Jüri listemiz şu isimlerden oluşuyor: Arman ACAR, Özgün AKIN, Asuman Bayrak, Dr. Görkem ÇETİN, Mustafa DALCI, Çağlar ESER, Burak GÜNSEV, Uğur KANER, Burak KILANÇ, Z.Eren KOÇYİĞİT, M.Serdar KUZULOĞLU, Prof.Dr. Mehmet Cudi OKUR, Doç.Dr. Adil ORAN, Şencan ÖZEN, Ersan ÖZER, Prof. Dr. Bayram Sade, Timuçin Şentürk, Aslıhan Ulutaş, Hasan YAŞAR, Volkan YILMAZ.

 

Yarışmaya nasıl katılabilirsiniz?

Uygulamanızı Google Play, Apple App Store veya Windows Phone Store'a yükledikten sonra http://www.indir.com/yarisma bölümündeki formu doldurarak yarışmaya katılabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar uygulamayla katılabilirsiniz, fakat finale sadece en yüksek oyu alan uygulamanız kalacaktır.

Yarışmanın son katılım tarihi 15 Nisan 2014 olarak belirlendi. 18 Nisan’da halk oylaması başlayacak, halk oylaması sonucu ile yapılacak ön elemenin sonuçları 30 Nisan 2014 tarihinde açıklanacak. Yarışmanın jüri değerlendirmesi 1 Mayıs - 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak, 16 -17 Mayıs tarihlerinde ise kazananlar belli olacak.

Yarışmanın ödül töreni ise 16-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Android Günleri’nde açıklanacak.

 

Halk oylaması ile ilk 10 belirlenecek!

Halk oylaması; Twitter, Facebook ve Googleplus widget'larındaki sayıların toplamına göre belirlenecek. Halk oylamasında ilk 10 seçilecek. Jüri üyeleri ilk 10'a kalmayan, fakat yarışmaya devam etmesini uygun gördüğü en fazla toplam 5 adet uygulamayı finale taşıyabilecekler.

Hasan Yaşar |

03.03.2014

Yorumlar

Cuma
09.03.2014 - 11:26

Yapılan uygulamalar neye göre değerlendirelecek hangi alanda uygulama yapılabilir ?