Geleceği Yazanlar

Node.js Eğitimi Yayında

Node.js nedir? Node.js, JavaScript dilini kullarak sunucu tarafında çalışan, açık kaynaklı, işlem bazlı (event based), ölçeklenebilir bir uygulama geliştirme çatısıdır. Node.js kullanmanın yararları Node.js'in pek çok yararı bulunuyor. Bunlardan en temel olanları &...

Volkan Kılıç |

29.12.2015

 

Node.js nedir?

Node.js, JavaScript dilini kullarak sunucu tarafında çalışan, açık kaynaklı, işlem bazlı (event based), ölçeklenebilir bir uygulama geliştirme çatısıdır.

 

Node.js kullanmanın yararları

Node.js'in pek çok yararı bulunuyor. Bunlardan en temel olanları şunlar:

  • Olay tarafından yönlendirilen (event driven) ve bloke olmayan (non-blocking) özellikleri nedeni ile eşzamanlı bağlantıları rakiplerine göre çok daha hızlı ve etkin şekilde işler.
  • Hem istemci (client) hem de sunucu (server) tarafında aynı dili (JavaScript) kullanmanın büyük kolaylığına sahiptir.
  • MongoDB gibi veritabanları kullanıldığı zaman, hem istemci hem de sunucu tarafında %100 JavaScript kullanır.
  • Açık, etkin API kullanma olanağı sağlar.

Popülerliği giderek artan bu platform, milyonlara hitap eden web uygulamalarının da dikkatinden kaçmamış. Node.js'e geçen popüler firmalardan biri de Linkedin. Linkedin, mobil sunucu tarafında Node.js'e geçişten sonra avantajları sıraladıklarında;

  • 30 sunucudan 3 sunucuya düşen sunucu maliyeti,
  • Bazı işlemlerde 20 kata kadar varan hız artışı,
  • Geliştiricilerin tek bir dil üzerinde anlaşabiliyor olması ve backend geliştiricilerinin JavaScript geliştirme yeteneklerinin artması

gibi avantajlar elde etmişler.

 

Node.js yayında

Geleceği Yazanlar olarak Node.js'in avantajlarını ve artan popülerliğini de göz önünde bulundurarak, Node.js'i web programlama eğitim içeriklerinin arasına dâhil ettik. Vakit kaybetmeden bu eğitimden faydalanmak istiyorsanız, sizi Node.js eğitimine davet ediyoruz.

Volkan Kılıç |

29.12.2015

Yorumlar

Emrah Sarisaman
11.02.2016 - 08:48

güzel hizmet hem programlamaya merak uyandırma ve ihtiyacını gidermek hemde öğrenme düzeyindeki ortaya çıkan türkçe kaynak eksikliği giderilmesinde turkcell ücretsiz olarak eksikliği kapatıyor.

Muhammed Ali
09.01.2016 - 04:17

Geçen sene Nodejs ile uğraşmıştım fakat türkçe kaynak çok azdı ve kıt kanat ingilizcemle öğrenmek için baya uğraşmıştım.
Çok güzel ve önemli bir çalışma olmuş tebrik eder teşekkür ederim
İyi günler.

Ali Işıngör
13.01.2016 - 11:31

Elimize sağlık, güzel oldu bu eğitimler :)