Geleceği Yazanlar

Turkcell Usergrid Servisi'ne Veda Ederken

Geçtiğimiz yıl Turkcell'in BaaS (Backend as a Service) çözümü olarak geliştiricilerimizin kullanıma açtığımız Turkcell Usergrid Servisi'ni 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren kapatıyoruz. Mevcut kullanıcıları tarafından 3 ay süresince kullanılmaya devam edilebilecek olan bu serviste b...

Geçtiğimiz yıl Turkcell'in BaaS (Backend as a Service) çözümü olarak geliştiricilerimizin kullanıma açtığımız Turkcell Usergrid Servisi'ni 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren kapatıyoruz. Mevcut kullanıcıları tarafından 3 ay süresince kullanılmaya devam edilebilecek olan bu serviste bulunan olan uygulamaların söz konusu tarihe kadar bir başka BaaS servisine taşınması gerekiyor.

 

Peki, yerine ne kullanabilirsiniz?

Aslında bu sorunun cevabı, neden Usergrid servisini askıya aldığımızı da açıklıyor.

Turkcell Geleceği Yazanlar portalı üyesi geliştiricilere Usergrid servisini ücretsiz bir şekilde sunmaya başladığımız günden bu yana, BaaS çözümlerinde rekabetçi yönde müthiş değişimler yaşandı. Usergrid servisinin halihazırdaki ücretli ve ücretsiz alternatifleri, artık çok daha gelişkin özellikler sunuyor. Mobil uygulamalarda sıkça kullanılan Parse, tecrübeli bir ekibin yönettiği Apigee ya da Baasbox, bu gelişkin servislerden bazıları.

Bir kısmı özgür yazılım çözümlerine dayanan bu hizmetler, şu an sunmakta olduğumuz Usergrid 0.24 sürümünde sağlanan hizmetlerden daha geniş bir işlevsetini sunuyorlar. Portalda yeni Android Studio, Android Wear ve Swift eğitimlerine yoğunlaşacağımız önümüzdeki haftalarda, odak noktamızı üyelerimize daha fazla katkı sağlayacak konu ve hizmetler üzerinde yoğunlaştırmayı hedefliyoruz.

Açıldığı günden beri Turkcell Usergrid Servisi'ne göstermiş olduğunuz ilgiye ve desteğe çok teşekkürler.

Yorumlar

Murat UÇAN
15.04.2015 - 12:59
Merhabalar, eski usergrid eğitimleri github veya başka bir platform a taşındı mı acaba ? bu konuda bilgi alabilir miyim
Kürşad
11.03.2015 - 10:57

eğitim içerikleri linkinizde her hangi bir eğitim dökümanı bulunmamaktadır. 

Gerekli düzeltmeleri yaparsanız yada önceki dökümanları bir bütün halinde yayınlarsanız sevinirim.

İyi çalışmalar

Caner Güral
11.03.2015 - 11:20
Merhaba Kürşad, Belgeleri farklı bir yere taşıma çalışmamız var. Henüz yayından aldığımız belgeler Apigee Usergrid SDK'nın eski bir sürümünü esas alıyor. Yayında kalmasını pek anlamlı bulmadık. Usergrid konusunda senin de çaban olduğunu biliyorum (apache-usergrid e-posta listesinden). Belgelerle ilgili bir güncelemede buradan haber vereceğiz.
Kürşad
11.03.2015 - 11:31

Aslında ben apigee sayfasından geliştirme yapıyorum ama sonuçta türkçe kaynak olarak da sitenizi takip ediyordum. 

Tabii güncelleme yapılıp tekrardan yayınlanacaksa buna memnun olurum.

İyi çalışmalar....

 

Murat UÇAN
15.04.2015 - 12:59

Merhaba Caner Hocam, Turkcell Usergrid Servisine veda edebilir, yani bu konuda Turkcell' e asla akıl verecek değilim. Fakat Turkcell Usergrid servisininin anlatımı gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr de çok başarılıydı. Usergrid anlatımlarını tekrar siteye eklemenizi rica ediyorum. en azından sitenizde yayınlamayacaksanız dahi bir yerlere eski notlar falan diye ekleyebilirsiniz.saygılar, iyi çalışmalar.

Ali Işıngör
17.03.2015 - 02:57

Şu aralar yeni Android ve HTML5 eğitimlerine yoğunlaştık. Elimiz rahatlar rahatlamaz mevcut Usergrid eğitimlerini Github ya da GitBook gibi bir yere taşımayı istiyoruz.