Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar'da Neler Oluyor?

Geleceği Yazanlar'dan tekrar merhaba! Bugün sizlere portalımızdaki yeni içeriklerden ve portal üzerindeki değişiklerden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle son dönemde yaşananları anlatarak başlayalım. Topluluğumuz hızla büyümeye devam ediyor, 16.000 üyeye ulaşmış durumdayız. ...

Geleceği Yazanlar'dan tekrar merhaba!

Bugün sizlere portalımızdaki yeni içeriklerden ve portal üzerindeki değişiklerden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle son dönemde yaşananları anlatarak başlayalım.

Topluluğumuz hızla büyümeye devam ediyor, 16.000 üyeye ulaşmış durumdayız. Bu, Türkiye'de mobil uygulama geliştirmeye meraklı neredeyse 2 kişiden birinin Geleceği Yazanlar'a üye olması anlamına geliyor. Türkiye'de geliştirme eğiliminin artması ve topluluğumuzun daha da büyümesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Yaklaşık 1 ay önce Geleceği Yazanlar'da Mobil Oyun Atölyesi'ni başlatmıştık. Buradaki çalışmalar çok güzel ilerliyor. Oyun sektörünün büyüme ivmesi, market-kazanç oranları çok iyi yerlere gidiyor. Bu bağlamda bu atölye çalışması kapsamında topluluğumuzla ciddi bir tecrübe paylaşımında bulunacağız. Atölye sonucunda tamamen yerli 10 kadar eğlenceli oyun, uygulama marketlerinde yerini almış olacak. Oyun atölyesi ile ayrıntılı haftalık yazıları, topluluk yöneticilerimizden Caner Güral yazıyor. Caner'in ilk haftaya dair izlenimlerini buradan okuyabilirsiniz.

Sizlere ilk mezunlarımızdan da kısaca bahsedelim. Bildiğiniz gibi, 1 Mart 2014 günü yapılan fiziksel sınavlarda 56 arkadaşımız başarılı oldu. Bu arkadaşlarımız Turkcell PAF takımı seçmelerine doğrudan 2. turdan girerek ilk eleme sürecini atladılar. Çok yakında Geleceği Yazanlar'ın mobil uygulama geliştiricilerine pek çok eğitim ve cihaza avantajlı fiyat ve indirimlerle ulaşmalarını sağlayacağını da şimdiden duyuralım :).

Sitede yayına giren yeni içeriklerinden bahsederek yazımızı sonlandıralım. Son dönemde iOS platformundaki eğitim içeriklerine ağırlık verdik. Bu bağlamda iOS için;

konularına değinerek bu yaygın kütüphaneleri Geleceği Yazanlar eğitim içerikleri arasına kattık.

Bu arada Android tarafında da boş durmadık elbette :). Örnek uygulamalarımıza Adres Sorma Uygulaması'nı eklerken, aşağıdaki yeni içerikleri de yayına aldık:

 

Ve küçük bir özür

Son bir konu daha var, sizlerle paylaşmak istediğimiz:

Bu aralar malum yasaklar sebebiyle Youtube üzerinde bulunan eğitim videolarımıza erişimde çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Konuyu çözmek adına çalışmalarımızı başlattık. Son dönemde Soru&Cevap bölümünde de benzer sıkıntılar yaşadık. Bizleri yoran bu teknik aksaklığın çözümü için çalışıyoruz.

Yorumlar