Geleceği Yazanlar

Android Studio'ya Merhaba!

32 bini aşkın üyesiyle mobil ekosisteme değer katmaya devam eden Geleceği Yazanlar'da son birkaç hafta çok hareketli geçti. Geleceği YazanlarElçiliğiseçim süreci devam ederken, birbirinden iddialı ekiplerin yarıştığı Turkcell Müzik Maratonu finalistleri de belli oldu. Tüm bu etki...

32 bini aşkın üyesiyle mobil ekosisteme değer katmaya devam eden Geleceği Yazanlar'da son birkaç hafta çok hareketli geçti. Geleceği Yazanlar Elçiliği seçim süreci devam ederken, birbirinden iddialı ekiplerin yarıştığı Turkcell Müzik Maratonu finalistleri de belli oldu. Tüm bu etkinlikler devam ederken, mobil eğitimlerimizde de boş durmadık ve sizler için yepyeni eğitim içerikleri yayınladık. Bu eğitimler neler mi? Buyrun başlıyoruz:

Bildiğiniz gibi Google geçtiğimiz haftalarda Android Studio'yu yayınladı. Biz de bu gelişmeyi kaçıramazdık. İşte karşınızda Android Studio hakkında bilmeniz gerekenlere bir başlangıç yaptıracak yeni içeriklerimiz.

 

Android için geliştirme ortamının kurulması

Android Studio yeni özellikleriyle pek çok Android yazılımcısını sevindirdi. Siz de Android Studio'ya geçiş yapmak istiyorsanız, işe kurulum eğitimimizle başlayabilirsiniz. Windows, Mac OS X ve Linux için nasıl kurulum yapacağınızı Android için Geliştirme Ortamının Kurulması eğitim içeriğinde sizler için anlattık.

 

Android Studio'yu tanıyalım

Kurulumu tamamladıktan sonra bu yeni IDE'yi tanımak gerekiyor diye düşündük ve Android Studio'yu Tanıyalım başlığında sizler için 3 önemli eğitim içeriği hazırladık. Bu eğitim içerikleri, sürükle bırak yöntemiyle tasarladığınız ekranınızın takibinizi yapabileceğiniz Layout Editör'ünü anlatan Android Studio Layout Editörü, projenize nasıl kütüphane ekleyeceğinizi ve yöneteceğinizi anlatan Projeye Kütüphane Eklemek ve son olarak farklı IDE'lerde oluşturduğunuz projelerinizi nasıl Android Studio'ya aktaracağınızı anlatan Farklı Bir IDE ile Geliştirilmiş Projelerin Android Studio'ya Taşınması'ndan oluşuyor.

 

Ağ işlemleri gerçekleştirme

Bu ay, Android Studio haricinde Android 301 eğitimimize de ağ işlemleriyle ilgili yeni eğitim içerikleri yayına aldık. 

Bir Android uygulamasında temel ağ işlemlerinin nasıl yapılacağını anlatan Ağ İşlemleri Gerçekleştirme eğitim içeriği de 3 alt başlıktan oluşuyor. Uygulamanızla bir ağa nasıl bağlanacağınızı öğrenmek istiyorsanız sizi Ağa Bağlanma eğitim içeriğine, ağa bağlandıktan sonra onun kullanımını nasıl yöneteceğinizi öğrenmek için Ağ Kullanımını Yönetmek belgesine, herhangi bir ağdan çektiğiniz XML dosyalarını nasıl ayrıştıracağınızı öğrenmek için de XML Bilgilerini Ayrıştırmak (Parsing) eğitim içeriğine bekliyoruz.

Geleceği Yazanlar eğitim içeriklerini her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. En yeni içerikler için blog bölümümüzü takibi bırakmayın. Çalışmalarınızla ilgili her türlü soruyu da Soru & Cevap bölümümüze sorabilirsiniz.

Yorumlar

Ali Işıngör
17.03.2015 - 02:53
Elbette.
Deniz Baloglu
16.02.2015 - 10:08

bu programla sıfırdan başlayabilir miyiz ?

Kağan Utku Kılıçlı
10.02.2015 - 12:07

bu ders ile alakasız ama swift dersleri ne zaman yayınlanıcak?

Ali Işıngör
10.02.2015 - 01:16

iPhone ekosistemi tarafında iOS 8 kullanım oranı, tek haneli rakamları yeni geçti. Swift dilini tercih eden geliştirici sayısıysa henüz çok az.

Swift belgeleri için açıkcası iOS 8.2 gibi daha oturmuş bir sürüme geçilmesini, API ve SDK tarafındaki değişikliklerin tamamlanmasını beklemeyi düşünüyoruz.