Geleceği Yazanlar

Web Programlama Eğitimlerimizi Güncelledik

Geleceği Yazanlar, her geçen gün artan içeriği, katılımcıları ve yükselen potansiyeliyle genişlemeyi sürdürüyor. Bu platformdan yararlanan gençlerin, Android, iOS, Windows Phone ve Web Programlama gibi milyonlara hitap eden platformlarda uygulama geliştirebilmesi amaçlanıyor. Bu eğitimler te...

Volkan Kılıç |

20.12.2015

Geleceği Yazanlar, her geçen gün artan içeriği, katılımcıları ve yükselen potansiyeliyle genişlemeyi sürdürüyor. Bu platformdan yararlanan gençlerin, Android, iOS, Windows Phone ve Web Programlama gibi milyonlara hitap eden platformlarda uygulama geliştirebilmesi amaçlanıyor. Bu eğitimler tecrübeli yazılımcıların gözetiminde oluşturulup, Artistanbul ofisindeki eğlenceli bir ekibin inanılmaz bir çabası sonrasında sizlere sunuluyor.

Bu arada, her eğitimin altında yer alan "Bu eğitim faydalı oldu mu?" kutucuğuna koyduğunuz iyileştirm önerisi ve hata bildirimlerini çok ciddiye alıyoruz. Bu bildirimlerin sonucunda da hatalı olarak işaretlenen eğitimler, tekrar gözden geçirilip güncelleniyor.

 

Dünden bugüne

Geleceği Yazanlar, yayın hayatına başladığından bu yana mobil uygulama eğitimleriyle başladığı yola, zengin içeriği ve geniş kitlesiyle birlikte büyük bir platform olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğitim içerikleri, alanında uzman kişilerce hazırlanıp sizlere sunulurken, bu içeriklerin güncellemeleri de sıklıkla yapılıyor. Bu güncellemeler yapılırken hem gelişen teknolojiler hem de sizlerin karşılaştığı hatalar göz önünde bulunduruluyor.

Türkiye'nin mobil yazılım ekosistemini güçlendirmek ve gençlerin bu alana katılımını teşvik etmek için başlatılan bu hareket, bugün ülkenin birçok üniversitesinde eğitimler vererek yoluna devam ediyor. Sadece sitedeki yazılı kaynaklarla kalmayıp gençleri eğitimcilerle karşı karşıya getirerek, alanında tecrübeli yazılımcılarla birebir eğitim verip tecrübe paylaşmayı da sağlıyor. Bütün bu çaba, yazılım geliştirme konusunda bireyler yetiştirip Türkiye'nin bu alanda öncü bir ülke haline gelmesi için.

 

Neler yaptık?

Geleceği Yazanlar, mobil eğitimlerinin yanı sıra web programlama eğitimlerine de yer veriyor. Kendini web alanında yetiştirmek isteyen bireyler için elimizden geldiğince bu eğitimleri güncel ve hatasız bir şekilde size sunmaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar birçok eğitim içeriğimizi gelişen teknoloji ve sizlerden gelen geri bildirimler doğrultusunda güncelledik ve güncellemeye devam ediyoruz. Büyük bir katılımcı kitlesi olan bu platformda, daha kaliteli bir eğitim içeriği oluşturabilmek için de güncellemek zorundayız.

Web programlama eğitimlerinin yayına girmesinden sonra genel anlamda baştan sona bir güncelleme yaptık. Bu güncellemelerin ardından;

eğitim içeriklerinde,

  • Bazı kod hataları giderildi.
  • Her örnek sonrasında örneğe ilişkin ekran çıktıları eklendi.
  • Eksik olarak bildirilen eğitim içerikleri detaylandırıldı.

Bu güncellemelerimiz, sizin en çok geri bildirimde bulunduğunuz örnek çıktılarının eklenmesi yönünde oldu. Bu sayede artık örnekleri yaparken ekran çıktılarıyla da karşılaştırarak örneklerin doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Hatırlatma: Bazı ekran çıktılarını hazırlarken, ekran çıktısının okunabilirliği kolay olsun diye zeminin rengine hafif bir gri tonu uyguladık. (renk -> #f8f6f6)

Örnek olarak aşağıdaki uygulamayı inceleyelim:

CSS dosyamızda ya da <script></script> etiketleri arasında arkaplan rengini belirliyoruz.

body
{
  background-color:#f8f6f6;
}

Örneğimizde basit bir uygulama olarak <h1></h1> başık etiketleri arasında "Geleceği Yazanlar" metnini yazdıralım.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>

<style>
body
{
   background-color:#f8f6f6;
}
</style>

<title>Örnek</title>
</head>
<body>

<h1>Geleceği Yazanlar</h1>

</body>
</html>

Ekran çıktısı aşağıdaki gibi olacak.


 

Volkan Kılıç |

20.12.2015

Yorumlar

Barış BALCI
04.03.2016 - 06:00

Sınav soru havuzu daha da genişletilerek sınav sonrası nerede hata yapıldığını göstermek ve ilgili eğitime yöneltmek daha da yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu sayede geliştiriciler hangi sorularda hata yaptıklarını  görebilirler.

Bir diğer konu olarak , eğitimler oldukça anlaşılır bir dilde fakat bu eğitimleri pdf vb. formatlarda indirebilme imkanımız olsa çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.

 

İşler Yolunda...

Ferhat Altunkaynak
20.01.2016 - 11:48

JQuery eğitimini tamamlamama rağmen sınava git dediğimde sayfa bulunamıyor diyor.

Tolga
10.02.2016 - 02:03
Güncellemeniz faydalı görünüyor.
Mehmet
20.12.2015 - 10:26

Herşey güzel ellerinize kollarınıza sağlık ama en büyük parça hala yok umarım bir an önce eklersiniz. Kolay gelsin.

<?php echo 'Saygılarımla...'; ?>