Geleceği Yazanlar

2014'te Geleceği Yazanlar'da Neler Oldu?

Üç kişi arasında bir fikir olarak ortaya çıkan ve 2013'te hayata geçen Geleceği Yazanlar, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yola, "5 bin üyeye ulaşmak ne güzel olur" diye başlamışken, bir yıl içinde 32 bin üyeye ulaşmış olmak, hepimiz için şaş&#...

Üç kişi arasında bir fikir olarak ortaya çıkan ve 2013'te hayata geçen Geleceği Yazanlar, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yola, "5 bin üyeye ulaşmak ne güzel olur" diye başlamışken, bir yıl içinde 32 bin üyeye ulaşmış olmak, hepimiz için şaşırtıcıydı.

Binlerce insanın hayatına dokunmaktan ve Türkiye'nin en büyük mobil uygulama geliştirme platformu olmaktan mutluluk duyuyoruz. Peki, bu büyümeyi devam ettirebilmek, daha fazla insanın hayatına dokunabilmek adına Geleceği Yazanlar'da geçen yıl neler yaptık? Son bir yılın muhasebesine hazır mısınız?

 

Hiç bitmeyen güncellemeler

2014 yılı yeni mobil platformlar ve geliştirme araçları açısından çok hareketli geçti. Apple Watch'tan Android Wear'a, Swift'ten Android Studio'ya pek çok yeni teknoloji ve araç bize "Merhaba!" dedi. Tam da "Ne güzel, Eclipse ve XCode 5 eğitimleri çok güzel oldu" derken, tüm içeriğimizi yeniden güncelleme telaşına girdik. Yolların karla kapanıp okulların tatil olduğu bugünlerde, ofise gelip deli gibi yeni Android Studio ve Swift eğitimlerimizi yayına hazırlıyoruz. Önümüzdeki haftalarda pek çok eğitimin birbirinin peşisıra yayına gireceği müjdesini de size buradan vermiş olalım :).

Bu sene en çok yaptığımız şeylerden biri; üniversitelere gidip yeni yüzlerle tanışmak, ülkenin dört bir köşesinden yazılıma meraklı kişilere eğitim götürmek oldu. Sevgili Mehmet Aca'nın öncülüğünde yıl boyunca İzmir'den Hakkari'ye, Samsun'dan Antakya'ya 49 şehri gezip 67 üniversiteye gittik. Her üniversitede mobil uygulama geliştirmeye meraklı yüzleri görmek, onlardan geribildirimler almak, gelecek planlarımızı yapmada bize son derece yön gösterici oldu. Bu yıl düzenlediğimiz bu eğitimlere tam 5 bin 650 teknoloji meraklısı katıldı.

Hazır rakamlardan gidiyoruz, biraz daha ayrıntı verelim: 2014 yılı içinde eğitim içeriklerimiz toplamda 8 milyon 617 bin kere görüntülendi. Bu sayfaları görüntüleyen kullanıcılarımız, eğitimlerin sonundaki sınavlara 10 binden fazla kez girdi, 7 bine yakın da başarı belgesi verildi.

401 sınavlarını tamamlayarak başarı belgelerini alan üyelerimizi, yılda iki kere düzenlediğimiz yazılı sınavlara da davet ettik. İstanbul ve Ankara'da düzenlenen sınavların sonucunda 119 mezunumuz oldu. Siz de başarı belgelerimize sahipseniz, 2015'te yapılacak yazılı sınavlarımızı takip etmenizi öneriririz. Geleceği Yazanlar mezunu olmak, kariyer olanaklarınızı genişletmenizi sağlayabilir.

Sitemizin en etkileşimli bölümü olan Soru Cevap'ta ise toplamda 2 bin 959 soru soruldu ve bu sorulara 5 bin 961 kez cevap verildi. Bu, her soruya ortalama 2.01 cevap verilmiş olması anlamına geliyor. Hiç fena değil!

 

Ekosistem buluşmaları

Geleceği Yazanlar sitesinde hareket devam ederken ekip olarak da boş durmadık ve pek çok etkinliğe katıldık. GDG Devfest ve Turkcell Teknoloji Zirvesi gibi organizasyonlarda ekosistemimizle buluştuk, hatta Maker Hareketi ile birlikte "ev yapımı" AR Drone ve 3D yazıcıları sergilediğimiz standlarımız bile oldu. Eğer kaçırdıysanız, bu etkinlerde neler yaptığımızı blog sayfamızdaki değerlendirme yazısından okuyabilirsiniz.

Yeni yılda da katılacağımız etkinliklerde sizlerle tanışmak için sabırsızlanıyoruz.

Unutmadan söyleyelim, yılın ilk aylarında Türkiye'nin ilk Mobil Oyun Atölyesi'ni de düzenledik. Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı'nda 6 hafta boyunca mobil platform oyunlarının geliştirildiği programda katılımcılar alanlarında uzman yerli ve yabancı isimlerle tanışma şansı yakaladılar ve ortaya çok güzel projeler çıkardılar. Süreç boyunca verilen eğitimlerin bir örneğini buradan inceleyebilirsiniz.

 

Uygulama ve Müzik maratonları

Türkiye'nin her yerinden gelen yüzlerce başvurunun arasından seçilen 45 projeyle Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'nun ilkini düzenledik. Altı hafta boyunca yarışan ekipler arasından 16 finalist, bu finalistlerin arasından da ilk 5'e girenlere Macbook'tan iPhone'a uzanan pek çok ödül verdik. Ayrıca dereceye giren projelerden, 3 aylık süreçte en iyi gelişme gösteren ekibi Silikon Vadisi'ne götürdük. Türkiye'nin en yenilikçi firmalarından gelen danışmanların ve hevesli katılımcıların desteğiyle çok verimli çalışmaların ortaya çıktığı Uygulama Maratonu'nun ikincisinin hazırlıklara başladık bile. Geçen Maraton'un içeriğine bu sayfamızdan bakabilirsiniz.

2014'ün son aylarında yeni bir projeyi duyurduk: Geleceği Yazanlar Elçiliği. Üniversitelerde Türkiye'nin en kapsamlı mobil uygulama geliştirme platformunun sözcüsü olma şansı sunduğumuz bu projeyle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Yine yılın son döneminde Turkcell Müzik Maratonu'na başladık. Geliştiricilerin 4 hafta boyunca müzik konusunda bir uygulama geliştirecekleri maratonda ekipler çalışmaya başladı bile. Ekiplerimizi pek çok güzel ödül bekliyor.

Geleceği Yazanlar, 32 bini aşkın üyesiyle ekosisteme büyüyerek katkı vermeye devam ediyor. Yeni yılda da yenilenmiş ve güncel eğitim içeriklerimizle, en yeni teknolojilerle ve maratonlarla hayatlara dokunmaya devam edeceğiz. Bizimle beraber bu yolda yürüdüğünüz için çok teşekkür ederiz :).

Çok daha hareketli geçecek, çok daha fazla etkinliğin düzenleneceği 2015 yılı, bizleri bekliyor.

Yorumlar

Osman Yalin
09.01.2015 - 04:11

Katkılarınız için teşekkürler. Hep birlikte büyüyeceğiz :)

Orhan Bayram
10.01.2015 - 03:39
Bu büyük ailenin bir üyesi olduğunuz için biz teşekkür ederiz, büyümeye, fayda sağlamaya, değer yaratmaya devam :)