Geleceği Yazanlar

Fırat'ın Kıyısından Avrupa'ya

Üç üniversite son sınıf öğrencisi. İkisi mekatronik diğeri ise veterinerlik okuyor. Yakında mezun olacaklar ama bir yandan da akıllarındaki fikri yeşertmeye çalışıyorlar. Uzmanlıklarını bir araya getirip hayvancılık sektöründe verimliliği arttıracak bir ç...

Bülent Yılmaz |

15.06.2015

Üç üniversite son sınıf öğrencisi. İkisi mekatronik diğeri ise veterinerlik okuyor. Yakında mezun olacaklar ama bir yandan da akıllarındaki fikri yeşertmeye çalışıyorlar. Uzmanlıklarını bir araya getirip hayvancılık sektöründe verimliliği arttıracak bir çözümün peşindeler. Yeni doğan buzağıların daha iyi ve kontrollü beslenmelerine yönelik, yazılım ve donanım içeren bir prototip geliştiriyorlar.

Bu sayede artık yetersiz beslenmeden dolayı daha az buzağı ölümü yaşanacak. Üstelik çiftlik sahipleri de daha geniş, sağlıklı ve verimli sürülere sahip olacaklar. Ekonomik kayıpların önüne geçilmesi de cabası. Ayrıca kendi geliştirdikleri bir teknikle buzağılarda ölümcül olabilecek bazı hastalıkları daha erken aşamada teşhis edebilmeyi amaçlıyorlar. Yazılım tarafını da tamamladıktan sonra yakında saha testlerine çıkacaklar. Sahada karşılaşacakları problemlerden, kullanıcı ve karar vericilerden alacakları geri bildirimlerle ürünlerini daha da iyi bir noktaya taşıyacaklar.

Şimdilerde ise Avrupalı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardılar ve İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Incuba.city Kuluçka Merkezi'nin katkıları ile hummalı bir hazırlık içindeler. 30 milyon Euro'luk yatırım fonunun karşısına çıkıp sunumlarını yapacaklar ve ürünlerini ticarileştirip yaygın bir satış ve destek ağı oluşturabilmeleri için gerekli olan finansmanı elde etmeye çalışacaklar.

Benzer bir hikâyeyi sizler de yazabilirsiniz. Eğer siz de bu Avrupa kökenli teknoloji yatırım fonundan yararlanmayı düşünüyorsanız, www.teknolojiturkiye.com.tr adresini inceleyebilir ve hemen başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şimdiden bol şanslar!

Bülent Yılmaz |

15.06.2015

Yorumlar