Geleceği Yazanlar

Geleceği Yazanlar'da Yeni Güncellemeler

Merhaba, Takvimlerin birbirinden değerli etkinliklerle dolu olduğu günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz hafta Google, I/O'da neredeyse her 15 dakikada bir yeni bir ürün tanıttı ya da ürünlerine eklediği yeni özellikleri tanıttı. Bu ayın ikinci haftasında da Apple, WWDC'de boy gösterecek. Mobil gel...

Merhaba,

Takvimlerin birbirinden değerli etkinliklerle dolu olduğu günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz hafta Google, I/O'da neredeyse her 15 dakikada bir yeni bir ürün tanıttı ya da ürünlerine eklediği yeni özellikleri tanıttı. Bu ayın ikinci haftasında da Apple, WWDC'de boy gösterecek. Mobil geliştiriciler ve mobil dünyayla ilgilenenler için sıcak bir dönem.

Mayıs ayında Geleceği Yazanlar olarak biz de boş durmadık. Sizlerden gelen geribildirimlerle bu sefer altyapımızı güçlendirdik. Gelin, kısaca önyüzde sizleri ilgilendiren neler değişmiş hep beraber bakalım.

 

Kullanıcı profili

Kullanıcı profillerinizi biraz daha değerlendirelim istedik.

Şu an için isminizin altındaki sayılara yazdığınız blog sayısını ve verdiğiniz cevapların arasından en iyi cevap seçilenlerin sayısını ekledik.

 

Sayfadan ayrılmak istediğinize emin misiniz?

Sitede bir soruya yanıt verirken ya da bir bloga yorum yaparken yanlışlıkla yaptığınız sayfa/sekme kapatmaları yazdıklarınızın uçmasına neden olabiliyordu. Artık "Sayfadan ayrılmak istediğinize emin misiniz?" sorusuna "Sayfada kal" diyerek bunun önüne geçmeniz mümkün.

 

Youtube videolarını daha kolay ekleme

Bir soru sorarken açıklayıcı bir videoyu da eklemek ister miydiniz? Metin editörümüzdeki yeni Youtube düğmesi () ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Eklemek istediğiniz Youtube videosunun adresini bilmeniz yeterli.

 

Markdown desteği

Kullanıcılarımızın çokça etkileşimde bulunduğu metin editöründe bir yenilik daha var: Markdown desteği. Editöre doğrudan Markdown olarak yazabilir ve biçimlendirme derdinden kurtulabilirsiniz.

Hızlıca ipuçlarına bakalım:

[Ana sayfa](https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/)

_eğik yazı_

* Liste öğesi 1

* Liste öğesi 2

 

Cevapsız soruları bulmak daha kolay

Sorularına henüz yanıt bulmamış insanlara yardım etmek ister misiniz? Eskiden yanıt verilmemiş soruları bulmak için soru-cevap sayfaları arasında geziniyorduk. Artık doğrudan "Cevapsız sorular" bağlantısından böyle soruları bulmanız mümkün.

Bu arada bizden söylemesi, sorulara ilk yanıtı vermek yakında size güzel rozetler kazandırabilir.

 

Sosyal medya hesaplarıyla kayıt ve giriş desteği

Esasında Facebook, Twitter, Google+, Github gibi ağlardan kaydolma ve giriş yapabilme özelliğini sene başında devreye almış olsak da mayıs ayında kararlı ve sorunsuz hale getirdik. Artık dilediğiniz hesabınızla kaydolduktan sonra kullanıcı adı ve parola girmeye gerek kalmadan yine o hesabınızla Geleceği Yazanlar'a giriş yapabilirsiniz.

 

Yenilenen kod renklendirici

Kod renklendiricimizi değiştirdik. Bundan sonra editördeki "Kod parçacığı ekle" () düğmesiyle dilediğiniz uzunlukta kod paylaşabilirsiniz. Kod blokunda istediğiniz satıra daha kolay referans verin diye artık bloklar satır numaralarıyla beraber gösteriliyor. Bu yeni renklendiriciden faydalanmak için editördeki ilgili düğmeye basıp gelen pencereye kodunuzu yapıştırmanız ve kodunuzun dilini seçmeniz yeterli.

Öneri ve isteklerinize göre Geleceği Yazanlar'ı her zaman geliştiriyor olacağız. Öğrenmenin zevkini çıkarın!

Yorumlar

feti şenol
07.06.2015 - 02:23

herşey güzelde 2014 kasım yada aralık gibi swift eğitimlerini vereceğinizi söylemiştiniz.Ama Hala beklemekteyiz lütfen rica ediyorum bir net cevap nezaman gelir,inanın benim gibi bir çok arkadaşta bu dil eğitimini sabırsızlıkla beklemekte.artık gelsin lütfen :(

Ali Işıngör
08.06.2015 - 01:16

Merhaba,

Önümüzde yapılacak çok fazla iş var ve inan tüm işleri bir öncelik sıralaması doğrultusunda yayına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Mesela, önümüzdeki günlerde Geleceği Yazanlar içinde yeni bir bölüm açıyoruz. Bu yeni bölüm ile bizden uzun bir zamandır HTML5 ve CSS eğitimlerini bekleyen üyelerimiz epey mutlu olacak. Hemen arkasından Geleceği Yazanlar'da Android eğitimlerinde Eclipse > Android Studio geçişini ve Android 5.x API güncellemelerini yapacağız. Tüm bunların arkasından Geleceği Yazanlar'ın yeni tasarımı ve özellikleriyle yayına girişi ve iOS eğitim içeriği güncellemeleri gelecek.

Arada gelecek eğitim yılı için Turkcell Üniversite Elçileri ile yapılacak hazırlıklarımızı ve diğer işleri saymıyorum bile :)..

Göreceğin üzere, yoğun bir iş takvimimiz var. Bu takvim doğrultusunda, Swift eğitimlerini de güncelleyeceğiz elbet. Sadece biraz daha sabır rica ediyoruz :)..

Mehmet Emin
08.06.2015 - 03:22
Ellerinize sağlık. Allah kolaylık versin. :-)
feti şenol
08.06.2015 - 03:54

Peki teşekkür ederim.Allah kolaylık versin,çalışnalarınızda başarılar dilerim.

egemen durmuş
08.06.2015 - 04:40

Swifti bende bekliyorum :) 

Baki Mustafa
10.06.2015 - 09:02

Yeni özellikler Geleceği Yazanlar plaformuna hayırlı olsun. :)

Zafer ASLANTAŞ
11.06.2015 - 08:09

Gayet güzel  Tebrikler.